Thais eten langs de straat ,blijf er weg!!

11 Dec

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

       email udonthanicityweblog@gmail.com

De site is er voor en door Nederlanders in Thailand.

Ze  kunnen niet meer om ons heen!!!

 

Een bijdrage van onze horecaman Lowy de restauranthouder.

Lowy  zegt :

Bij mij in de straat zijn diverse stalletjes.Daar gebruiken ze de groente gewoon de volgende dag weer.Die bewaren ze in een blauwe kist met ijsblokjes.De hygiene is totaal nergens te vinden.Sla of witte kool  die klanten over houden op hun bord word afgespoeld en weer beschikbaar gesteld aan de volgende klant.Brengt extra winst op .

De noodlesoep wordt gemaakt met ingewanden van varkens.Veel vet etc.En soms zie je mensen gewoon wat groen van een bepalde boom plukken en dat gaat dan ongewassen e soep en maaltijden in.Dat durven ze dan nog soep te noemen.

Ze gebruiken veel te veel suiker in hun maaltijden en vooral te veel pepers zo als cili etc.
En ze pakken alles met de blote handen aan.

En het afwaswater komt uit kannen omdat ze buiten geen kraan hebben dus ziet dat afwas water er soms erg vies uit.Soms is het afwaswater zwarter dan het asfalt op de straat.
En die mensen kopen hun vlees op de markt ,waar iedereen het zonder handschoenen aanpakt en bekijkt etc.En de verkopers zeggen er niks over als iedereen er met zijn jatten aan gezeten heeft.

Als je ergens rijst maaltijd koopt is die dikwijls net als kip koud .En ben je niet te vreden omdat je biefsteak meer op een schoenzool ijkt dan op een malse steak daar trekken deze Thase verkopers zich niets van aan.De Thai zelf durft nooit te klagen dat iets niet goed is.

Als je een keer echt voedselvergiftiging hebt gehad dan eet je nooit geen thais eten meer dat kan ik je verzekeren.Echte voedselvergiftiging is ook niet net als diaree met een pilletje van de farmacie te genezen,dan moet je echt naar de dokter.
Ik spreek uit ervaring.

Je kunt het hygiëne principe wat wij uit Thailand kennen natuurlijk niet vergelijken met Nederland of Belgie,wat eigenlijk gezien de veel hogere Temperaturen,en het daardoor snelle verspreiden van bacteriën erg jammer is. Als je vaak toekijkt bij het bereiden van het eten,kun je vaak zien dat ze helemaal niet op de hoogte zijn met eventuele gevaren van verspreidingen van bacteriën.

Die straat stalletjes en rijdende gewrochten zijn de ergste boosdoeners. Wel eens gezien hoe of waar hun de etens borden en bestek schoonmaken? Als er een klong in de buurt is wordt het met klong water gedaan. Of er wordt een ‘s morgens een teil met water gevuld en daarin word de hele dag in hetzelfde water afgewassen. Ugh! Geen water? Bord wordt dan schoongeveegd met gebruik van een rol WC papier.

Blokjes ijs in je drinken? Ikheb en zie nog hoe hun aan dat ijs komen. Wordt besteld en dan gebracht in de laadbak van een pick-up of het zijspan van een motor cycle, afgedekt met een jute zak.
Het blok ijs wordt op de grond gekieperd en met trek haken naar de kraam of etens huis gesleept. deze maakt er met een pikhamer of anders blokjes van en in je drinken. Eet smakelijk en haal genoeg pillen in huis.

 

Af en toe zie je iemand die ergens de klok heeft horen luiden,en voor de Show een paar plastic handschoenen aangetrokken heeft.Ik noem het extra Show,omdat ze met de zelfde handen ook het geld aanpakt,dat voorheen door duizenden handen gegaan is. Wij zijn gewoont te zeggen dat geld niet stinkt,maar dit schijnt voor het Thaise geld als je er aan ruikt zeker niet op te gaan, Ook als je op het land een markt bezoekt,waar het vlees vaak vol vliegen in de brandende zon ligt,hoef je gua hygiëne niet veel fantasie hebben.

Bij ons in de straat komt dikwijls een pickup  open laadbak zonder koelig vol met  varkensvlees.Dan hollen de buur vrouwen er heen,pakken alles 3x in de handen  en kopen daan  dat vlees dat daar ongekoeld op die kar ligt.Te gek voor woorden .

 

Je kunt beter  bij ons eten dan weet je in ieder geval dat je een gediplomeerde restauranthouder  voor je hebt die hygiene hoog in het vaandel heeft staan.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Bij ons kunt u eten onder 3 sterren

Deze 3 sterren zijn ons toebedeeld door  onze gasten.hiervoor hartelijk dank.

.

Onze gasten belllen altijd even ,weten ze zeker dat we er voor hun zijn.

Zzelfs Mr Bean had er lol in??

filmpje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: