Een kroeg beginnen in Thailand is geld investeren in lucht.

13 Jan

 

meld u aan voor de beste tv zenders van Thailand.met veel sport etc  Euro tv.nl pattaya

Een bijdrage van onze horeca deskundige Gekke Henk de Kroegbaas.

Filmpje Udonthani kroeg.

De Amerikanen hebben hun “American Dream”: iedereen, van welke rang of stand dan ook, kan een “beter, rijker en gelukkiger” leven bereiken. Iedereen heeft kans om ooit te worden wat bijvoorbeeld Bill Gates heeft gepresteerd.

In Thailand hebben sommige buitenlanders een andere droom of beter gezegd een illusie, veel bescheidener dan om een Bill Gates te worden, maar toch! Het is de droom eigenaar te worden van een eigen horeca etablissement. Het kan een kopie van een Engelse pub zijn, een Thaise bierbar of een A gogo tent. Heerlijk toch, eigen baas in een prettige omgeving met Thaise dames en het geld stroomt binnen.

Tja, het is waar, er gaat ontzettend veel geld om in de “bar business” in Thailand en het is zeer begrijpelijk dat vele farangs het idee krijgen, dat hier gemakkelijk veel geld te verdienen valt. Helaas, ik meld u meteen de conclusie, er zijn geen  die er in slagen een goede boterham in dat wereldje te verdienen.

Iemand zei ooit: “Ik denk niet, dat de vraag is hoeveel geld je nodig hebt om een bar te beginnen, want dat is niet zo moeilijk. Het probleem is de vraag hoeveel geld je nodig hebt om het voor langere tijd open te houden.”

De werkelijkheid.

De meeste kroegen die ter overname worden aangeboden in bvb Udonthani uitgaancentra  worden soms 3x per jaar  elke keer  overgenomen voor gemiddeld 350.000THB

Tel daar bij op personeels kosten per jaar.Een gemiddelde  huur  van 7000 THB pm en een electra  van 1500 THB pm.

 

De vergunning  kost je nog geen 500 THB per jaar om bier te mogen verkopen.

De meeste  kroegen beschikken echter over  meer personeel dan klanten op een avond.

En als je dan bedenkt dat je op een doos bier amper 150 THB  bruto kunt verdienen heb je het bzwaar als kastelein.

Vergeet ook niet dat de marges veel kleiner zijn dan in Nederland.
Een flesje Heineken van 40 Baht inkoop levert overdag tijdens de Happy Hours in het algemeen niet meer dan 60 Baht op (50 eurocent winst), ‘s avonds 80 Baht (één euro winst).

Het blijft sprokkelen en mocht het onverwacht een succes dreigen te worden, dan zijn er kapers op de kust die uitstekend de weg weten om een vijandige overname te plegen. U wordt dan vriendelijk bedankt voor de opbouw van de onderneming, die ondergebracht wordt bij een meer of minder bekende ‘groep’.

Ja en die hoeren verdienen echter wel effe 1000 THB om 1 uurtje  te liggen wippen  op een avond.Dus die verdienen hun geld  makkelijk.En de verhalen ze doen het uit armoede en om hun kinderen en fam te steunen is gewoon onzin.Het goede leven in de bar trekt ze nu eenmaal meer aan dan  de hele week hard werken  voor weinig geld in fabriek of winkel.

Conclusie door dat er zo weinig verdiend  gaat worden krijg je dan situaties  zo als Khun Peter van Thailandblog meemaakte  dat ze een cheap charly zo als hij bekend staat bij zijn ballen en portemonai pakken als hij een hoerentent binnen loopt.

udonthanicityweblog@gmail.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: