respect voor ouderen een lachertje ook in Thailand.

12 Mrt

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl     email udonthaniblog.nl@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!!!

Een ingezonden bijlage van  Henk de \ALLESBETERWETER BANGKOK.

Gezien op een internet site de vele  leugenachtige reacties van Farangts  soms wel en soms niet wonend in Thailand.

Deze mensen PC freaken scheppen er genoegen in  broodje aap verhalen te vertellen hoe goed ze wel niet zijn in de omgang met respect etc voor   de mensen in Thailand.

Nu das allemaal gefantaseerd.De ene schept nog harder op dan de ander als het over respect gaat ten opzichte van de oudere mensen.

Schijnbaar hebben deze Farangs de slechte gewoontes van de Thaise mensen snel overgenomen.

Totaal geen respect  tonen voor een oudere  persoon.Steeds maar hun edele deel achterna lopen achter jonge arme isaanse meiden die van ellende in de kroeg moeten werken voor hun kind dat dan zgn thuis door grootmoeder verzor5gt word.

Je ziet het overal gebeuren,bij de kassa  in de super  mensen  Thais en ook veel farangs proberen

dikwijls voor te dringen!!

Respectloos zijn ook veel Thaise kinderen tegenover hun groot ouders.Natuurlijk kan je ze niet over een kam scheren,maar in onze straat wonen zeker een tiental mannen rond de leeftijd van 25/40 jaar die nog nooit gewerkt hebben  ze leven  op de zak van moeder of oma.

En de verhalen later  zorgen de Thaise kinderen goed voor hun moeder  ben ik nooit tegen gekomen.

De fam van mijn vrouw daarvan is de helft  analfabeet  veel  met een equ van een gans.En  die kinderen zorgen niet zo als je dikwijls hoort voor de ouderen,maar de ouderen zorgen voor deze niksnutten.De een heeft een goede baan voor Thaise begrippen als Kok in een restaarant moest werken van 1200 uur tot 2300 uur voor 7 dagen per week  kreeg hij 12.000 thb.Hij woonde  gratis in huis van zijn moeder maar verloor zijn werk door teveel alcohol te nuttigen. soms kwam hij al  smiddags  om 1200 uur bezopen  bij zijn werkgever aan. Ontslag was dus onvermijdelijk.Nu kan moeder weer voor hem zorgen.

Geen respect  bij hem dat zijn moeder ook al 60 jaar is.

Dat vinden ze hier in Thailand allemaal heel gewoon.

Van mij krijgt zo iemand ook nooit enige vorm van steun.

Met geld kan geen ene Thai omgaan.

Soms beginnen ze een klein restaurantje aan huis met een omzet van soms wel 1500thb pd.Maar eind van de avond zijn ze vergeten dat ze voor morgen weder moeten investeren in de inkoop.Maar dan is er opeens geen geld meer.

gezien op Thailandblog.nl

Geld moet rollen ook in Thailand, ik zie het elke eerste week van de maand weer gebeuren te beginnen in mijn directe omgeving. Mijn twee dames (mijn vrouw en haar beste vriendin waar ik liefdevol voor zorg of is het andersom?) beginnen daar al de eerste dag van de maand mee als ze net hun hard verdiende salaris ontvangen hebben.

Nog dezelfde avond moeten we uit eten bij de plaatselijke barbecue. Je moet er dan vroeg bij zijn want anders vind je geen vrije tafel meer. We gaan er ook regelmatig aan het einde van de maand eten en dan is het totaal geen probleem om er een tafeltje te bemachtigen.

Avondmarkten

Ook de avondmarkten aan het begin van de maand, druk, druk en nog eens druk. Bij deze gelegenheden moet ik mijn vrouw altijd een beetje temperen (als ze geld op zak heeft). Soms lijkt het wel of het op moet zijn voor dat de helft van de maand aanbreekt. (The Thai way of live?). Nu verdien ik ook wel een paar centen waar we van kunnen leven, maar die Thai? Hoe zouden zij dat nou doen?

Conclusie van mij is  niet steunen niks helpen  want ze worden er alleen maar respectlozer  door.

Henk

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: