Honds dolheid uitbraak in Thailand .uitkijken.

16 Mrt

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl   email  lowy.cremers.senior@gmail.com

 

ze wippen gewoon door.

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!!!!

De beste oplossing is

Elimineren is beter dan vacineren want das maar  een druppel op de gloeiende plaat.

Er is een goed middel in de handel gebruiken ze in NL ook voor mensen die levensmoe zijn.. 15 gram NATRIUMNITRIET OF 15 gram NATRIUMAZIDE in  in een bak water voor de honden en katten die  rabbies hebben  en je bent in enkele dagen van de  straathonden verlost.

Ze slapen dan rustig in.!!!!!!

Het middel  kost 10 euro per kg

En juist daar zit een probleempje; o.a. Vietnam, Cambodja en Zuid Korea hebben best wel trek in.

de import  van honden daar kunnen veel arme gezinnen dan een echt broodje hotdog etenLevend gevild smaakt het vlees beter zegt men daar.

maar is vanwege de wetgeving in Thailand niet mogelijk en zelfs strafbaar.

Grote onzin gelezen op Thailand blog

Ingezonden door een lezer van Thailandblog  bijnaam Gekke Henk uit Bangkok.

Naar aanleiding van de recente rabiës uitbraak denkt gouverneur Aswin van Bangkok na over het idee een hondenbelasting te gaan heffen. Het Department of Livestock Development is bezig een met een model-verordening, die door de hoofdstad zal worden overgenomen. De belasting geldt ook voor katten, aldus permanent secretaris Jedsada van het ministerie van Volksgezondheid.

Gekker kan gewoon niet welke Thai betaald het kan het betalen  van wie zijn die straatjoekels??Misschien heeft de redactie van TB reeds zelf rabbies met het verkondigen van dit soort broodje aap verhalen.!!!

 

meer dan 5 miljoen  soi honden rond (straathonden )in Thailand.

Ik zie niet hoe dan het probleem opgelost is van besmette honden, denk zomaar dat er dan nog meer zwerfhonden komen omdat het baasje de belasting niet kan of wil betalen. Het klinkt misschien bikkelhard terwijl ik een hondenliefhebber ben, maar ruimen is denk ik de enigste oplossing, ik heb zielsmedelijden als ik die beesten ziet lopen op het strand, kale kapotte huid, altijd op zoek naar een hapje eten, te vies om naar te kijken, en het ene nestje na het andere, en waarschijnlijk ziek.Ik zie soms honden lopen met meer ingewanden langs  het lichaam dan in het lichaam en niemand doet er iets aan.Zou beter zijn alle straat honden  op te ruimen  in laten slapen  en de  honden die een eigenaar hebben casteren of stereliseren  en chippen. Geen penning om de nek aan de halsband dan net als in USA vangen en opruimen.Ben je zo van de rabbis af.

Belasting laten betalen een Thai heeft er nog nooit van gehoord!!!

De meeste Thais hebben een hond omdat ze bang zijn voor inbrekers.Ze verzorgen ze echter zeer slecht.Inenten kost geld en daar kunnen ze slecht mee omgaan als ze het al hebben!!!

 

Een  bericht van onze honden deskundige Lowy Cremers  opvoeder en africhter van Honden.

Hondsdolheid is een virusinfectie van de hersenen die als ze eenmaal is uitgebroken, dat wil zeggen als de patiënt eenmaal symptomen van infectie vertoont, vrijwel altijd dodelijk afloopt. Er zijn wereldwijd in de medische literatuur slechts 6 mensen waarbij genezing optrad. Een geval in 2005 gaf hoop op een nieuwe behandelmethode, maar het resultaat kon door anderen niet worden gereproduceerd. Het virus wordt verspreid door het speeksel van besmette zoogdieren, meestal (maar niet altijd) carnivoren (onder andere honden, vossen, katten, apen en vleermuizen). In de VS wordt de ziekte ook wel overgebracht door beten van wasberen en stinkdieren. Met rabiës besmette dieren zijn niet altijd te herkennen, sommige dieren dragen het virus bij zich zonder er zichtbaar last van te hebben. Verdacht is het als een dier agressief en onrustig is, of als een dier dat normaal in het wild leeft zoals een vos abnormaal tam is. In Nederland is in 2007 en 2013 één geval van menselijke hondsdolheid geregistreerd; wereldwijd vergt hondsdolheid nog 40.000-70.000 doden per jaar, voor 80% in Azië (onder andere India) en Afrika. Ca 10 miljoen mensen worden per jaar wereldwijd na een beet profylactisch behandeld. De ziekte was al bij de oude Grieken als een aparte entiteit bekend.

Als toerist in het buitenland word je vaak geconfronteerd met katten en honden die langs je tafeltje lopen, of in een straatje staan op te wachten. Soms vriendelijk kijkend en soms ook niet. De ‘huisdieren’ in den vreemden krijgen vaak minder zorg dan dat wij aan onze viervoeters geven.

Dat betekent dat ziektes vaak niet worden opgemerkt of niet worden behandeld. Die ziektes zijn voor de mens en dus voor de toerist gevaarlijk. Het grootste gevaar komt van hondsdolheid in Thailand.

HONDSDOLHEID IN THAILAND, EEN PROBLEEM?
Een zieke kat of hond herken je vaak wel, meestal ziet zo’n beestje er niet goed verzorgd uit. Niet aantrekkelijk om als toerist eens te knuffelen.

Misschien is het sowieso niet zo verstandig om honden of katten aan te raken. De honden kunnen ook waakhonden zijn en niet gewend zijn aan menselijk contact.

Toeristen ontspannen op een strand in het district van Hua Hin, Prachuap Khiri Khan. Een deel van het district is uitgeroepen tot rode zone voor hondsdolheid, nadat een onlangs overleden man rabiës had gekregen die was gevangen door een kattenbeet ….

Wat kan je doen ter voorkoming dat  je gebeten word door een hond die rabbies heeft en dus honds dol is??

Jaarlijks worden er duizende honden naar  Laos en vietnam  gebracht.

Mischien is het tijd dat Thailand in de nieuwe tijd stapt en overgaat tot het afvangen, c.q. euthaniseren van loslopende zwerfhonden. Ik zie ze af en toe met vreselijke wonden lopen, ik neem aan van onderlinge gevechten.
Ik weet dat het niet in overeenstemming is met de boeddhistische principes, maar als een boeddhist tegelijk wel gewoon dode dieren mag eten die in een slachthuis aan hun einde zijn gekomen, moet er toch een gaatje te vinden zijn in de boeddhistische leer waarom dit helemaal dikke prima zou zijn.

Op Thailandblog stond dan weer een rare reactie van een van zijn lezers.

Die zei ze moeten hondenbelasting gaan invoeren in Thailand. Wat een onzin.welke Thai heeft daar geld voor???

En de meeste straat joekels zijn van niemand die  bijten en blaffen naar mensen.

 

Ten eerste koop een teaser en als je gaat wandelen  en je  wordt aan gevallen door zo een dolle hond  richt je  de teaser op het dier.

Hij zal dan onmiddelijk  met de staart tussen de benen  het hazenpad kiezen en hard weg lopen.

De teasers verkopen we al maanden en die werken goed .

Te verkrijgen bij de redactie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: