Ondernemen in Thailand is geld weggooien.

5 Apr

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!!!

Een bijdrage van onze  correspondent in Pattaya Harrie Weethet.Deze reactie is ons toegezonden door een onzer lezers anoniem .,wat betekend dat wij hij niet altijd eens hoeven te zijn met  diegeen die het ons inzond.

MKB is  voor de Farang ook  een wassenneus die doen niets voor de kleinen ondernemer!!

Zaken doen als buitenlander bvb je bent Farang vergeet het maar.Het is weg gegooid geld.

Zelfs al heb je werkvergunning  en je neemd Thaise mensen in dienst bvb een restaurant of cafe dan is dat zonde van je investering.

 

De Thai hebben stik de moord aan die  Farang baas het intreseerd ze niks of hij veel of weinig klandizie heeft.De meeste meiden in zaken zitten of de hele dag te eten of ze zitten zich de hele tijd op te duffen en de klant is maar bijzaak.

Als ze dit in NL zouden doen had niemand nog personeel in een winkel.

En dan de winst marges!

Als iemand morgen  op de markt gaat staan met goedkope spullen en hij verkoopt er wat van dan staan er de dag er na 10 talle andere om hem heen met de zelfde spullen tegen een mindere prijs..Je kunt wat winst maken als je van alle markten thuis bent en net

Als Lowy zijn vrouw dingen verkoopt die een Thai niet heeft of kent.

Verkoop je  bvb Sjoelbakken/Haring/Frikandellen/Kroketten en een goede goedkope steak met frites etc  dan is sukses verzekerd.

Voor de rest is er in Thailand geen cent te verdienen,de  winst is minimaal.En aan klanten binding doet een Thai ook niet.

Inkoop een doos grote  flessen bier kan je  aan huis 30 thb per doos winst maken bruto.Moet de stroom er nog van af en het halen  kost ook geld aan vervoer.

Harrie uit Pattaya.

 

De oplossing wil je rijk worden in Thailand?  stort het geld dan op mijn Kasikorn bank  dan wordt jij armer en ik slapend rijk ha ha .

En trap nooit in die soort broodje aap verhalen op Thailandblog over die sukses  die op volle markt ondernemers bij staan.

Lees hier de reactie van Thailandbloggers lezers  ook die gingen de boot in op de markt:Het meest veilig is natuurlijk om ook voor eigen context er omheen te zorgen. Dan zit je helemaal goed volgens het citaatrecht.
Maar in een aantal gevallen heeft de rechter het ook goedgekeurd dat vai RSS delen worden overgenomen. Belangrijk daarbij zijn wel de volgende twee zaken: juiste naam- én bronvermelding en een goede link naar de bron waar het volledige artikel gelezen kan worden. Dus  dat hele  broodje aap verhaal is verzonnen door enen Jhon  verdere gegevens staan op Thailandblog voor mensen die geintreseerd zijn in dit soort demente verhalen!!

drie klanten. Dag 2: vijf klanten. Ik vroeg haar of ze het naar haar zin had. Nee, haar handel liep niet. Ben er verder niet op ingegaan maar een kleine rekensom hiervoor was van te voren te doen. Ook een inschatting wat voor klanten hier kwamen was blijkbaar haar ontgaan. De b keus kopjes waren tussen de 25 en 40 baht. 7500/5 =1500 baht per dag aan huur. Helaas heeft ze de week niet volgemaakt, vermoedelijk had ze alle YouTube filmpjes gezien. De donderdag en vrijdag is ze niet meer terug gekomen. Er is door haar alleen maar geld verloren. En zij was niet de enigste die hier dus de mist in ging. Een aantal die kleding verkochten hadden hetzelfde probleem.Een juiste inschatting maken van de juiste producten, omzet, kosten enz. is lastig. Maar sommige zaken zijn vooraf te berekenen. Maar soms heb ik het idee dat men gewoon aan dag invulling denkt en de handel minder belangrijk vindt. Immers de mobiele telefoon helpt je de dag door.

De slogan op de markt is uw gulden een daalder waard betekend op de markt in Thailand is uw THB niks waard!!!  !!!

Lowy redactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: