songkran een feest voor jong en oud.

8 Apr

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!

Een ingezonden mening  hier geplaatst door een Thailandblog lezer. Khun Harry de penisknijper!!!

Na de onzinnige opmerkingen op Thailandblog denken de Thais daar geheel anders over.

Dit schreef TB:Wie zich te uitdagend kleed tijdens Songkran en het waterfeest kan een boete krijgen van maximaal 5.000 baht zo waarschuwen de autoriteiten. Tijdens de eerste dag van Songkran wordt vooral Khao San Road en Silom in Bangkok, goed in de gaten gehouden. Beide trekken veel feestvierders en de alcohol vloeit er rijkelijk wat mogelijk kan zorgen voor onzedelijk gedrag.

Het echte songkran feest in UdonthaniFoto gemaakt door Lowy

Even als andere jaren geniet ik en met mij in onze straat van Songkran.Iedereen lekker nat gooien  is  het liefste wat de rebel doet  in 3 dagen van het waterfeest.

Komt er iemand op de scooter langs laten we die stoppen en gieten meestal een volle emmer water over dat mens zijn hoofd.Ook de tuinslang en de waterpistolen liggen al start klaar..Ondergetekende had zelf het lef om een agent die het verkeer stond te regelen  met een regenpak aan een emmer water  over zijn hoofd te gooien.Iedereen lachte er om ook de agent zelf.

Dan zijn er nog de mensen die  het nodig vinden om wat extra biertjes  te drinken met songkran.Geeft allemaal niets  als ze maar niet aan het verkeer gaan deelnemen  dus geen auto of scooter rijden onder invloed  dat  willen wij niet.

Ons klein kind zit tijdens songkran heerlijk in een kinderbadje  bij het huis te genieten van al dat gedoe.De Nederlanders  en ook Belgen  uit onze buurt genieten altijd op gepaste wijze van dit bizondere feest.Zelf ben ik dan weer blij als de 3 dagen voorbij zijn en we weer overgaan tot de orde van de dag.

Wij Nederlanders hier vinden het raar dat sommige Nederlanders  met sokran niet eens buiten hun huis komen.Dat zijn in onze ogen de kneuzen  de Thailandblog lezers,.Wij brabanders die ook carnaval  kennen  hebben altijd veel lol die 3  water smijt dagen.

Belangrijkste reden– als buitenlander aanvaard je de normen van het land waar je te gast bent.
Uiteraard ben ik het ermee eens dat bepaalde maatregels zich opdringen – verkeerscontroles op snelheid en alcoholmisbruik zijn wel goede maatregelen ( die zijn ook nodig in andere landen)- immers de tijd evolueert en dus ook de verkeerssituaties.
Wat betreft waterverspilling – Songkran is een traditie voor de lokale bevolking – afblijven dus, laat maar begaan – ze houden het zelf wel binnen bepaalde lijnen.
Wie het aan de thaise bevolking niet gunt om hun Nieuw jaar te vieren zoals ze dat verkiezen is verkeerd.
Wie zich als buitenlander eraan stoort kan dan maar beter gaan waar het volgens hem beter is.Menig buitenlanders willen hun gasten tot andere gebruiken dwingen – waarom??????
Niet goed genoeg hier??? Ga dan aub waar het beter is

Stoor je vooral niet aan mensen die  zeggen ik woon hier al 10 jaar of langer,die denken meestal doordat ze toevallig leeraar zijn en voor een hongerloontje hier werken  dat zij  het voor het zeggen hebben.Al die hoog opgeleide figuren dat zijn de zeurders.

60 doden per dag met Songkran op een bevolking van ruim 65 Miljoen waar praten we dan over???

Veel plezier gewenst namens de redactie.

Lowy Cremers Udonthani

Soi Donudom .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: