Elk vogeltje spreekt zo als het gebekt is.

9 Apr

 

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!!

Bericht Van de redactie  naar aanleiding van het bericht dat Erik Kuipers op Thailand blog heeft gezet.

Het was netjes geweest als de reactie van Hr Kuipers direct  naar onze redactie was gezonden  zo dat we ons niet via een achterdeur hoeven te verdedigen.

 

Ten eerste   heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken  of gezegd dat ik hoogopgeleid ben.Gelukkig  niet want dan was ik nu ook zo een zeurkous  geweest waarvan er vele op TB reageren.

erik kuijpers zegt op

Ja! Dat Engels toch van Thaise studenten. Foei, foei, foei.

Nu zou ik de redactie van dit hogelijk gewaardeerde blog een artikel kunnen schrijven met de titel ‘Het Nederlands van Nederlanders in Thailand’ maar dat kan mogelijk als kwetsend opzij worden geschoven naar het ronde archief van het blog.

Antwoord van Lowy :Dus  de man Kuipers dwaald  meteen af door  het Engels van de Nederlanders te vergelijken met het Engels van de Thaise leerlingen en onderwijzers.

Ik kan u verzekeren dat heel veel Thais die zich dan Teacher noemen slechter en minder  Engels spreken dan ondergetekende  die slechts 4 klassen lager onderwijs heeft genoten in Nederland.

Lowy zegt verder: Daarbij komt nog kijken dat op onze site al regelmatig staat dat je gerust K…..t met DT  mag schrijven zo lang de lezer maar snapt dat je het over een edele deel hebt en niet over hoe kook ik het beste een ei.

En ook het woord Podoloog  gebruiken wij niet we noemen het de bizondere schoenlapper die  schoenen maakt en verkoopt aan mensen die slecht kunnen lopen.

Dus nu die man die schoenlapper uit het verleden probeerd Hollandse maaltijden te verkopen zeggen wij schoenmaker blijf bij je leest!

 

Kuipers zegt dan weer : En dan valt het hier nog mee. Zal de naam niet noemen maar er is een internetmedium in Udon Thani waar het Nederlands ‘vakkundig’ wordt verkracht tot koeterwaals…..

Als hij mijn naam had genoemd in zijn reactie  hadden ze hem ook geweigerd ha ha ha .

Hierop antwoord Lowy  de man uit Udonthani :

De steller van dit  bericht over koeterwaals weet niet eens wat koeterwaals betekend

 Ik spreek inmiddels heel wat talen  dat zegt Lowy    de man uit Udonthani .maar het Koeterwaals gaat hem  nog steeds  echt gemakkelijk af. … Koeterwaals vind ik trouwens een van de mooiere woorden die onze taal rijk is. …

Ik wil geen thais spreken of leren,want als ik dat doe weet ik precies wat ze over me roddelen  ha ha ha .

Het betekent heel iets anders: to cry or screech as as a cat in heat, het klagelijke gemiauw van een krolse kater

Ja! Ik weet het, als het om mijn moedertaal gaat ben ik een perfectionist en dat zal door mijn gevorderde leeftijd komen en door mijn HBS achtergrond uit de zestiger jaren.

Weer zo iemand die wij  beschouwen als iemand die denkt alles te weten om dat hij toevallig op de HBS hogere boere school heeft gezeten.

 

Dus steek de hand eens in eigen boezem, is mijn advies, voordat je iets zegt over Thaise jongeren die de stap naar het Engels moeten maken, een stap die -mijn mening- vele malen moeilijker is dan de stap van Nederlands naar Engels.

Conclusie van redactie Nederlandersinudonthanicity.nl is dan ook?

Eigen roem stinkt en dat zal altijd zo blijven.

De charme van onze weblog is dat  demente bejaarden  die reageren  omdat ze op Thailand Blog geweigerd zijn zelfs bij ons een reactie mogen plaatsen.Mag zelfs anoniem.

Bij ons is iedereen welkom.Wij liegen niet over aantal reacties. We hebben liever 5 goede reacties dan 125  reacties van mensen die nog nooit in Thailand waren.Vergeet niet dat Lowy reeds in 1957  voor het eerst in THailand kwam in Bangkok.

En er is niets veranderd armoede /goedkoop voor de Farang en  je komt met je edele deel  een heel eind op de goede weg als je weet  hoe je  je moet gedragen.Het is mijn 2e vaderland geworden.

Lowy

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: