Thaien rijden als kamisaki piloten .

22 Apr

 

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email  lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!

Van de redactie uit Udonthani

Een goed begin is het halve werk.Gezien in Bangkokpost:

Vier provinciale politiecommandanten zijn overgeplaatst als disciplinaire straf voor het hoge aantal verkeersdoden en gewonden tijdens de seven dangerous days rondom Songkran. 

De vier politiebazen werken in Bun Khan, Phetchabun, Amnat Charoen en Saraburi. Dat zijn vier provincies die het slecht deden bij het terugbrengen van het aantal verkeersongelukken. In die provincies bedroeg het aantal ongelukken twee- à driemaal zo hoog als verwacht.

Hoofdcommissaris Chakthip zegt dat meer overplaatsingen zullen volgen.

Herhaaldelijk heb ik al eens gewezen op het feit  dat de Thaise mensen  met een motorfiets  net kamizaki piloten zijn.

Ten eerste  kent niemand de verkeersregels of hebben ze nooit geleerd!

Van een helm/rijbewijs nog verzekering hebben ze geen kaas gegeten.Ze weten niet wat voorrang is.Ze stoppen het liefst 2 meter over de streep zo dat ze altijd als eerste weg zijn.Tegemoed komend verkeer wacht nooit op verkeer uit de andere richting ze snijden je gewoon de pas af.

Voor een zebrapad  of gewoon oversteken hebben ze totaal geen respect.

Bij het links afslaan nemen ze altijd een grote bocht naar rechts terwijl ze links af moeten.

Dan die helmen.

Ze dragen meestal alleen een helm  overdag tot 1600 uur.Daarna  rijden 80% zonder helm want dan is de politie  niet meer op de weg om te controleren..En  krijg je een boete dan mag je voor die 200 thb boete de hele dag verder rijden zonder helm.

Er reed zich een 12 jarig jongetje zich dood zonder helm zonder rijbewijs en zonder verzekering.Zijn ouders  en scholl bestuur wisten  dat hij dat allemaal niet had.Maar hij reed wel elke dag 9 km naar school.

Toen de crematie er was kwamen van zijn school meer dan 80 vriendjes  naar zijn crematie toe.Groot was mijn verbazing  dat van de 80 schoolvriendjes er 40 geen helm droegen maar wel met de scooter kwamen.Velen zullen denken heb jij dan de oplossing hier voor lowy?

5 man 1 schooter

Nee de oplossing  heb ik er niet voor maar wel goede adviezen er voor.

Ten eerste  de handhaving door de politie.Als die een kind of volwassene in Thailand bekeuren  en 200 TB innen zou die agent voorlichting moeten geven  en vertellen hoe gevaarlijk het is om zonder helm te rijden.

Ten 2e zou men diegeen die geen helm droeg gewoon moeten laten gaan lopen ipv weg te sturen met bonnetje je mag vandaag zonder helm verder rijden.

Ten 3e zou men de politie beter moeten opleiden en beter betalen.

Want nu schrijven ze boetes uit om hun eigen politie kas te spekken.

Als 4e zou men in alle overheids gebouwen grote posters kunnen ophangen met  waarschuwingen er op bvb iemand  die in een rolstoel zit na dat hij of zij geen helm droeg.Hang die posters op in ziekenhuis ingangen bij politie posten en gemeente huizen en tempels.

Als 5 zouden ze de doorrijders na een aanrijding zwaar moeten straffen maar ja er rijden er genoeg op een scooter of in een auto zonder kentekenen dat kan hier allemaal!!

Nu weet ik wel dat als men  mensen die geen helm dragen  de rest van de rit zonder helm verplicht te lopen dat dan de economie van Thailand even stagneerd.Dan komt er niemand meer op tijd op zijn werk,maar das effe wennen  en zal wel werken das zeker.

reageren? lowy.cremers.senior@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: