Episode Nr 7 Thailand periode Lowy

25 Apr

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email  lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!

Hier onder staat episode 6 over mijn  Thaise ervaringen.Lowy Cremers

 • 160 euro voor de huur van een verblijf, inclusief de beschikking over een internetverbinding,

 

 • 20 euro aan kosten voor nutsvoorzieningen, zoals water en stroom,
 • 175 euro aan kosten van eten en drinken,
 • 65 euro aan kosten voor vervoer
 • 50 aan kosten voor uitgaan,
 • 15 euro aan kosten voor de schoonmaakservice.
 • Uiteraard kunnen de kosten inmiddels een beetje gestegen zijn, maar dan nog zuil je voor je verblijf geen enorme bedragen moeten rekenen voor een levensstijl die vergelijkbaar is met die in je eigen land.Een wat minder populaire optie is Chiang Rai, die wat minder bekend is bij het grote publiek, maar nog goedkoper dan Chiang Mai kan zijn. De huurprijzen zijn bijvoorbeeld nog iets lager dan die in Chiang Mai worden aangerekend. In Chiang Rai kun je al een huis huren voor 250 euro per maand, terwijl een vergelijkbare woning ongeveer 350 euro zou gaan kosten in Chiang Mai. Het noordoostelijk deel van Chiang Rai ligt dicht bij de grens met Birma waardoor je vandaar uit gemakkelijk een tripje kunt maken naar de stad Laos.In zowel Chiang Rai als Chiang Mai, liggen de prijzen voor voedsel nog wat lager dan in Bangkok.
 • Bij één van de straatverkopers en de minder dure restaurants zal een maaltijd inde regel niet meer hoeven te kosten dan 1 tot 3 euro per stuk.
  • In de regio’s met badplaats in het zuiden van Thailand, zoals Phuket en Ko Samui zijn er de laatste jaren wel prijsstijgingen waargenomen. Deze zijn in het bijzonder te danken het toegenomen toeristen in de laatste 20 jaar. Talloze toeristen werden immers aangetrokken door de luxe, schitterende witte stranden en het adembenemende landschap van dit deel van het land. Sommige appartementen in de populaire regio Phuket run zullen dan ook aanzienlijk hoger uitvallen, in vergelijking tot een soortgelijk verblijf in een heleboel delen van de westerse wereld. Dit zelfde geldt ook voor Ko Samui en Hua Hin. Hua Hin is een stad die vanwege de band met de Thaise Koninklijke familie ook een populaire vakantiebestemming is geworden voor de plaatselijke bevolking.
  • Maar dit zijn de plaatsen waar gemiddeld de Nederlandse toerst  komt die op sex mooie meiden gogo bars en veel drinken uit is.
  • Of mensen die van de zee en stranden houden.

  Terwijl de huurprijzen sterk uiteen kunnen lopen en voornamelijk beïnvloed zullen worden door de nabijheid van het strand, kun je een appartement huren in deze steden vanaf een bedrag van ongeveer 500 euro per maand. Voor accommodaties die aan het strand zijn gelegen, dien je in de regel zelfs meer dan 1000 euro per maand af te rekenen.

  In Phuket en Ko Samui serveren toeristisch ingestelde restaurants aan hun gasten maaltijden tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met die in hun thuisland. Op het moment dat je echter besluit om te gaan eten waar ook de lokale bevolking dat doen, dan kun je prijzen verwachten dier ongeveer hetzelfde zijn als in de hoofdstad Bangkok.

   

  Pattaya, Jomtien, en Rayong

  Een paar uur tijden naar het zuidoosten vanuit Bangkok vind je de badplaatsen Pattaya en Jomtien. Deze plaats zijn de laatste jaren explosief gegroeid, onder andere vanwege het feit dat beleggers er maar appartementencomplexen en flatgebouwen blijven bouwen. Om die reden zijn deze steden inmiddels meer gaan lijken op een samenklontering van woningen voor buitenstaanders. Duizenden buitenlanders hebben er tevens voor gekozen om naar één van deze steden te verhuizen of naar het nabijgelegen stad Rayong, Voor hen is dit een uitgelezen kans om te genieten van de zon, de lage prijzen en de ontspannen manier van leven in Thailand.

  De kosten van het levensonderhoud in deze plaatsen blijft echter laag, zelfs nu ze nog steeds aan populariteit weten te winnen. Pattaya is in dit deel van het land als de duurste te beschouwen, vanwege het aanwezige nachtleven is deze stad namelijk een belangrijke trekpleister voor buitenlanders geworden.

  Desondanks is een één-slaapkamer appartement vlak bij het strand te huur voor maar 500 tot 600 euro per maand.

 • Terwijl een biertje in de meeste bars en nachtclubs 2 tot 4 euro kost,kunnen buitenlanders en vakantiegangers zich vaak niet beheersen en feesten ze een beetje te uitbundig en zullen als gevolg daarvan hun uitgaven zelfs meer zijn dan wanneer ze gaan stappen in hun thuisland.En zo an het gebeuren dat je in Bangkok  in een tent waar wat zwoele dames in bikini staan te draaien dat je daar 3 euro voor een biertje betaald.En geef je die dames wat te drinken ben je snel 6 euro per drankje kwijt.De meest noodzakelijke levensbehoeften zijn in de regel echter extreem goedkoop in Thailand. Een abonnement voor je mobiele telefoon bijvoorbeeld kost er doorgaans tussen de 15 en 30 euro per maand, terwijl een internetverbinding gemiddeld tussen 20 en 30 euro kan liggen, onder andere afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Internet in Thailand zal echter wel trager en minder betrouwbaar zijn dan in ons land, maar is nog altijd goed te gebruiken.Een ander beroemd aspect van Thailand is diens massagecultuur, en dat is niet voor niets: het land is immers doordrenkt met boeddhistische tradities waardoor de technieken van Thaise massage van generatie op generatie door zijn gegeven door de eeuwen heen. Massagesalons zijn dan ook overal in het land te vinden en een massage van een uur zal in de regel niet meer kosten dan 7 euro in Chiang Mai en Chiang Rai en ongeveer 10 euro in de rest van het land.
 • Als je in Hua Hin, op zoek gaat naar de masseuses even ten noorden van het Santorini Resort aan de noordkant van het stadscentrum, dan zal je zelfs een massage op het strand aan worden geboden voor slechts 10 euro per uur.En dan zijn er de masage salons waar je kunt afspreken dat je een masage met Happy end wenst.(dan  maseren ze ook je edele deel) en dan ost de masage je  minimaal 25 euro.ConclusieOp het moment dat je wilt gaan verhuizen naar Thailand, dan zul je absolute rekening moeten houden met de kosten die een dergelijke intercontinentale verhuizing met zich mee zal brengen. Je zult immers een ​​vliegticket moeten kopen, een visum aan moeten vragen en in contact dienen te blijven met de achtergebleven familie en vrienden in je thuisland. Bovendien moet je ook altijd geld achter de hand houden om een ticket naar je thuisland te kunnen kopen, tenzij je honderd procent zeker weet dat je nooit meer Thailand wilt verlaten en je daar dus permanent gaat vestigen. Wanneer je echter na verloop van tijd weer terug wilt verhuizen, zullen daar eveneens kosten aan verbonden zijn.Desondanks heeft Thailand een waar paradijs te bieden voor mensen die van lage prijzen houden, die gaan voor een avontuurlijk leven en die willen genieten van de heerlijke gerechten, de vriendelijke bevolking en natuurlijk het zeer mooie weer. Dit zijn een heleboel elementen die het leven in Thailand extra bijzonder maken, maar uiteraard zullen er ook aspecten zijn die wellicht wat minder zullen bevallen, of zul je na enige tijd toch weer naar ons koude landje en diens eigenaardigheden gaan verlangen.
 • Door altijd goed voorbereid, en met voldoende financiële middelen achter de hand, op reis te gaan naar Thailand is er ook op dergelijke momenten snel een goede oplossing te bedenken.In principe zijn er dan ook maar weinig reden om je plannen voor een verhuizing naar Thailand, af te blazen.Dus waar wacht je nog op? Nadat je alles tot in de puntjes hebt geregeld en alle benodigde voorzorgmaatregelen hebt getroffen kun je je dromen na gaan jagen in dit exotische land waar de zon dag, in dag uit volop schijnt. Wanneer het je immers niet (meer) naar de zin is, dan stap je, samen met een heleboel prachtige herinneringen, gewoon weer in het vliegtuig en kom je terug naar Nederland.(wij noemen dat regeljes land)

  Ik ging naar een pijpbar in Bangkok

   

  Bangkok is een van de diepste poelen van zonde en verderf ter wereld. Vrijwel alle perversiteiten die er op seksueel gebied ooit uitgevonden zijn, krijg je hier op een gouden bordje voorgeschoteld – met heel veel drank en drugs erbij. Er zijn ontelbaar veel massagesalons, bordelen en sekslijnen om de gigantische sekstoerisme-industrie te voeden.Ik kwam al in 1955 voor het eerst in Bangkok aan als jongen van 15 jaar .Ook toen stonden er al een 20 tal hoeren op de kade om de zeelui die soms weken op zee hadden gezeten  van hun zaadjes en geld af te helpen.

  Dus hoe kun je als jonge ambitieuze ondernemer boven het maaiveld uitsteken in een verzadigde markt als deze?

 • Nou, de eerste stap is om te luisteren naar brandingexperts: wees helder en zorg dat mensen je onthouden. Dat is het motto van Dr. BJ’s Salon, de beruchtste pijpbar in Bangkok.De salon is vlakbij het station Nana gevestigd, en net achter het chicste winkelcentrum van de stad. Bij de ingang van Dr. BJ’s word je verblind door het licht van veertien identieke neonborden, die deze oergeile salon vrij moeilijk te negeren maken. 

  Binnen is het spierwit, hard verlicht, en ontworpen om op een medische kliniek te lijken.

  De buitenkant van de salon was genoeg voor mijn goede vriend Jan (niet zijn echte naam) – een 27-jarige Amerikaan die in Bangkok woont – om een professionele pijpbeurt eens de voordeel van de twijfel te geven. Twee keer, zelfs.

  “Toen ik net in Bangkok was,” vertelde hij me, “zag ik de borden van Dr. BJ’s en dacht: lees ik dat nou goed of ben ik een smeerlap? Het ziet eruit als een medische kliniek, namelijk. Toen ik thuiskwam bekeek ik hun website en was totaal verbijsterd.”

  De eigenaar – een Britse man die graag alleen als ‘Dr. BJ’ bekend wil staan – heeft een achtergrond in het verkopen van stereo-installaties en heeft een goed gevoel voor marketing.

  Dr. BJ is ervan overtuigd dat alle bedrijven moeten streven om zo duidelijk mogelijk te zijn over de diensten die ze aanbieden, dus waarom niet ook in de seksindustrie?

  “Ik denk dat de naam best goed overbrengt wat we doen,” vertelde hij me toen ik hem opzocht in de salon. “Het is makkelijk te onthouden en het logo is makkelijk te herkennen.

  Toen ik in de seksindustrie terecht kwam, begreep ik niet goed waarom niemand de moeite had genomen om op te vallen – waarom ze geen voorbeeld namen aan echte retailexperts. We hebben goed gekeken naar McDonald’s en KFC hebben gedaan.

   

   

  Binnen is het spierwit, hard verlicht, en ontworpen om op een medische kliniek te lijken.

  De buitenkant van de salon was genoeg voor mijn goede vriend Jared (niet zijn echte naam) – een 27-jarige Amerikaan die in Bangkok woont – om een professionele pijpbeurt eens de voordeel van de twijfel te geven. Twee keer, zelfs.

  “Toen ik net in Bangkok was,” vertelde hij me, “zag ik de borden van Dr. BJ’s en dacht: lees ik dat nou goed of ben ik een smeerlap? Het ziet eruit als een medische kliniek, namelijk. Toen ik thuiskwam bekeek ik hun website en was totaal verbijsterd.”

  De eigenaar – een Britse man die graag alleen als ‘Dr. BJ’ bekend wil staan – heeft een achtergrond in het verkopen van stereo-installaties en heeft een goed gevoel voor marketing.

  Dr. BJ is ervan overtuigd dat alle bedrijven moeten streven om zo duidelijk mogelijk te zijn over de diensten die ze aanbieden, dus waarom niet ook in de seksindustrie?

  “Ik denk dat de naam best goed overbrengt wat we doen,” vertelde hij me toen ik hem opzocht in de salon. “Het is makkelijk te onthouden en het logo is makkelijk te herkennen.

  Toen ik in de seksindustrie terecht kwam, begreep ik niet goed waarom niemand de moeite had genomen om op te vallen – waarom ze geen voorbeeld namen aan echte retailexperts. We hebben goed gekeken naar McDonald’s en KFC hebben gedaan.

  Daar zie je overal dezelfde indeling, en Ronald McDonald en de Kolonel van KFC. Dat wilden wij ook. Dr. BJ is de Ronald McDonald van de seksindustrie.

   

   

  Dr. BJ vertelde me over hoe zijn bedrijf is ontstaan. “Ik verwachtte dat we vooral toeristen zouden trekken die voor de grap zouden komen. We probeerden om een leuke plek voor hen te creëren, maar het blijkt dus dat meer dan de helft van onze klanten niet-Thaise inwoners van Bangkok zijn. Een enorm deel van onze klantenkring is Koreaans en Japans,” voegde hij toe.

  Dr. BJ benadert zijn onderneming met een gevoel voor humor. Op de website laat het bedrijf weten dat er plannen zijn om binnenkort nieuwe vestigingen te openen in plaatsen als Vaticaanstad, Kaboel en Teheran. Ze ontvangen regelmatig emails met vragen over die locaties van mensen die niet realiseren dat het een grap is.

   

  Bij binnenkomst is de receptie niet anders dan die van een dokterspraktijk. Ook is er een simpel menu met prijzen en diensten. De meiden zijn verdeeld in twee niveaus van bekwaamheid: zusters en consultants. De zusters dragen wit en de consultants – die beschouwd worden als de pijpexperts – dragen zwart. Prijzen beginnen bij 700 baht (15 euro) per half uur met een zuster en 1,000 baht (23 euro) per half uur met een consultant. Ze rekenen 5,000 baht (116 euro) voor een hele nacht met een consultant destijds.

  Er is een vide boven de lobby waar de meiden zich verzamelen om vervolgens gekozen te worden door de klant. “Ze deden me denken aan cirkelende aasgieren of e

  Het is niet fijn om door twintig meiden aangestaard te worden,” vertelde Jan toen we naar binnen liepen.

   

  Veel van de meiden hebben foto’s, beoordelingen en recensies op de site – inclusief een paar opmerkelijk eerlijke recensies die door het management zelf geschreven zijn. In één daarvan staat onder andere: “Ze is erg populair en ik heb geen idee waarom.

  Een klant gaat naar de kamer, komt beneden, betaalt, gaat weer weg en komt vervolgens voor dezelfde meid weer terug. Ik begrijp niet waarom, want ze is niet de knapste.”

  “Ik vroeg beide keren naar hetzelfde meisje, omdat ze op de website de beste recensies heeft,” vertelde Jared. “De laatste keer dat ik ging was een paar weken geleden. Ik was uit met mijn vrienden, ik was dronken en had mezelf volgegooid met M-150 [de favoriete Thaise energydrank van motortaxichauffeurs].

  Toen dacht ik ineens: ik kan er gewoon even tussenuit glippen, naar Dr. BJ’s gaan en terug zijn voordat iemand het doorheeft. Ik voelde me heel impulsief, seksueel gefrustreerd en ik had even wat ontlading nodig.”

  De bar is niet ontworpen om je thuis in te voelen. De meiden hangen niet buiten rond om mannen naar binnen te lokken. Dat is bij bijna alle buren wel het geval. De straat waar Dr. BJ’s aan gevestigd is, Soi 7/1, zit vol massagesalons die een happy ending aanbieden.

  en rij kraaien op een koord.Ballen knijpers eerste klas

 • Even dacht ik nog aan de beheerder van Thailandblog.nl die schreef eens op zijn eigen weblog dat hij in een hoerentent door een hoer bij zijn ballen  was gepakt.Toen ik dit allemaal zag dacht ik wat zouden ze wel niet met die man hier gedaan hebben?
 • Wordt vervolgd

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: