Episode 12 lowy ijn Thailand

27 Apr

 

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email  lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!

Episode 12 lowy

Jaap Jongbloed: “De vermissing van twee hulpbehoevende ouderen is altijd zeer zorgwekkend. En gezien de omstandigheden waarin dit is gebeurd én het feit dat er kinderen bij zijn betrokken, maakt het alleen maar meer precair. Wij reizen af naar Frankrijk om de Franse politie aan te sporen meer actie te ondernemen. Dat is de taak van ons programma. We willen bijvoorbeeld het nummerbord groots onder de aandacht brengen, beelden van tankstations veiligstellen en foto’s van het echtpaar en de kinderen verspreiden.”

Het zestal is donderdag 27 maart in een grijze Opel Astra met Frans kenteken 25 8VR 86 vertrokken vanuit La Chasseigne. Vermoedelijk wilden ze naar Nederland. Afgelopen zaterdag is op het noodnummer van de politie in Poitiers de boodschap ingesproken: ‘Henk Jansen, HELP’.

 

In geen tijd stond er een grote Nederlandse sateliet  camper bij mij op de parking die mij van allles vroegen over  deze criminelen en Fam Jansen.

Ik heb die mensen alles verteld wat ik wist en ze door verwezen naar de plaatselijke Franse Gendarmerie

mededelen.Toen ik destijds ontdekte dat deze Rob Bakkum bezig was Henk en Ria Jansen geld afte troggelen en ze als het ware te ontvoeren heb ik de politie en vermist ingeschakeld.Ik heb ook snachts de ontvreemde auto een berlingo die door Rob Bakkum in Nederland was ontvreemd veilig gesteld door savonds 4 banden leeg te laten en heb de Franse politie gemeld dat die gestolen auto er stond die hebben deze auto toeb veilig gesteld.Rob bakkum is een door en door gemene doortrapte deugniet die ook gepakt is ooit dat hij homos afperste en inelkaarsloeg.Hij zelf is zo bang als een wezel.En zijn kind is een speelbal van slecht opvoeden tot aansporen tot crimineel gedrag.Ik hoop dat hij snel gepakt word en dat dit kind weer normaal in een gezin komt
Lowy Cremers ex buurman van Rob van Bakkum

Daarna heb ik door het kentekenen te controleren  gezien dat deze auto op naam stond van een garage bedrijf uit Naarden  etc.Dus nam ik contact op met dat garage bedrijf  met de mededeling als ze die en die auto misten  wat ze er  dan wilden dat ik er mee deed.

Ze vertelden mij dat deze nieuwe auto een kleine bestel auto mee was gegeven als proefrit mar dat ze al 2 maanden zaten te wachten tot hij terug gebracht zou worden.Ik zei ze die auto staat bij mij wat willen jullie er mee aan want ik zit 8 00 km van Naarden af.

Men vroeg mij of ik die auto die in NL als gestolen gemeld stond v

Dat was geen problem zei ik ze.Ze vroegen toen wat zou u Hr Cremers als cadeau willen dat u zo goed recherce werk hebt geleverd?

Ik zei ja als jullie die auto terug komen halen laat dan de eigenaar enkele kratten bier als tegenprestatie  voor mij mebrengen liefst Bavari bier.En dat hebben ze mooi gedaan 2 dagen er na kwam de garage houder 4 kraten Bavaria brengen  en nam zijn auto bij de Franse Politie in ontvangst.

Daarna heeft de Spaanse Politie op aanwijzingen van wandelend publiek ergens op een boulevard Henk Jansen  aangetroffen in het bijzijn van deze crimineel Rob…

Rob Bakkum is toen voor verhoor mee genomen door de Spaanse politie.

Ondertussen had deze man en zijn vrouw reeds 10.000 Euro van de Fam Jansen ingepikt zgn bemiddelings geld.Maar die waren op een veel groter bedrag uit.

Ik heb echter nooit meer iets van Henk en Ria Jansen vernomen,wat ik wel erg vind.

Daar ook ik mijn buik vol had ondertussen van deze Frans Verstegen de huisjesmelker uit Nederland zocht ik naar en mogelijkheid om weg te komen uit Europa.

En er kwam nog iets bij,ik maakte als echte vrouwen veroveraar  bij die Franse dames  total geen kans.En de taal vond ik verschrikkelijk.Moeilijk om te leren ,maar makkelijk om te vergeten.

Ik was 65 Jaar had reeds een AOW en pensioentje en mocht van het SVB de uitkeringsinstantie met behoud van uitkering naar een ander land gaan,mits  NL daar een verdrag mee had.

Eerst dacht ik aan Zuidamerica maar dat was niet erg stabiel dus ik koos voor Thailand.

Ik vroeg meteen een jaar visa aan wat ik snel kreeg.

En ik kwam in contact met 2 Nederlanders.

veilig kon laten stellen bij de Franse Politie.

Wordt vervolgd

 

Episode Nr 9 geschreven door Lowy Cremers

Doe dit maar niet! 

Tempels bezoeken, Thais eten en zwemmen in de tropische zee, dat zijn dingen die je vooral wél moet doen op vakantie in Thailand. We weten maar al te goed hoe we het liefste vakantie vieren. Cultuur opsnuiven, lekker liggen bij het zwembad en onthaasten. Thailand is een land dat makkelijk te bereizen is. Het is er veilig, de locals ontvangen toeristen met open armen en de sfeer is er heel relaxed. Maar wat moet je nou vooral NIET doen in Thailand? Wat kan je beter overslaan en wat kan je beter niet doen in Thaise cultuur?

 • Iemand over zijn bolletje aaien 

Die schattige Thaise kindjes. Ze spelen vrolijk in het zonnetje en hebben altijd een glimlach op hun gezicht. Komen ze vrolijk langs rennen, aai ze dan vooral niet over hun bolletje. Wij kennen het als een simpele uiting van vriendelijkheid, maar in Thailand is dit ‘not done’. Het hoofd is een heilig deel van het lichaam en mag dus niet zomaar aangeraakt worden. De Thai vinden het heel vervelend. Het hoofd moet rein blijven. Dus geef een ‘high five’ of een handje, maar laat dat schattige hoofdje met rust.

 • Je voeten aan Budda laten zien 

Een grotere belediging voor Buddha bestaat er waarschijnlijk niet! Dan heb ik het niet zozeer over je voeten, maar specifiek over de onderkant van je voeten. Je schoenen moeten uit als je een tempel betreedt. Blootsvoets lopen de mensen naar binnen en knielen om te bidden naar Buddha. De onderkant van je voeten mag je echter nooit aan de Buddha laten zien. Je loopt op deze voeten, dus deze toon je niet aan zoiets heiligs als Buddha zelf! Je mag gerust knielen, net zoals de locals, maar doe dat dus met de goede kant van je voeten. Ik zou toch het risico niet willen lopen dat ik Buddha ongunstig stem…

Beledig nooi de koning u riskeerd 30 jaar cel .

Hij is de ‘dad’ van het land. Zo wordt hij ook echt genoemd. De vader van Thailand is echt heilig. Vanuit het Buddhisme gelooft men in verering van de vader en de moeder. Buddha zegt dat je niet een of andere God moet eren, maar je vader en je moeder, zij zijn immers degenen die je geschapen hebben. Een mooie gedachte, vind ik zelf. De koning en koningin zijn de vader en moeder des vaderlands. Zij worden dus vanzelfsprekend door de Thai ‘op handen gedragen’. Het beledigen van de koning staat gelijk aan het beledigen van de Thai zelf. Dit wordt hoog opgenomen en is zelfs strafbaar! Wil je wat meekrijgen van die (soms bizarre) verering van de koning? Ga dan eens rond 18:00 uur naar het Lumpinipark. Elke dag om 18:00 uur klinkt hier het Volkslied uit de luidsprekers. De Thai stoppen spontaan met al hun bezigheden, staan stil en gaan meezingen. Pas daarna gaat het gewone leven weer verder. Gek om te zien.

Het Thaise geschrift is zo sierlijk en mooi. Maar hoe erg ik ook mijn best deed om er chocolade van te maken, het lukte niet. Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen. Gelukkig zijn de meeste borden ook in het Engels, dus verdwalen is er niet meer bij. Zelfs de meeste menukaarten zijn in het Engels, hoewel ‘Engels’… Veel Thai spreken echter nog nauwelijks Engels. Zelfs de taxichauffeurs in Bangkok hebben er de grootste moeite mee. Wil je zeker weten dat je weer terugkomt in je hotel, neem dan een visitekaartje mee van je hotel in het Thai. Geef dit kaartje aan de taxichauffeur en je komt weer veilig thuis.

Op een olifant rijden 

Dit is echt zo not-done! Gelukkig worden we langzaam wijzer en wordt er meer awareness gecreëerd voor het dierenleed dat schuil ga de olifantenritjes. Toch heb ik met pijn in mijn hart moeten zien hoe de olifanten rond sjokten met toeristen op hun rug.

Inmiddels komen er steeds meer ‘parken’ waar olifanten worden opgevangen en verzorgd. Wij bezochten het Elephant Retirement Park in Chiang Mai waar je de olifanten mag knuffelen, voeren en een modderbad mag geven. Fijne dingen de ze in het dagelijks leven ook graag doen. Hoewel ik me goed realiseer dat elke vorm van dierlijk vermaak discutabel is, voelde het fijn om bewust geld te besteden aan deze opgevangen olifanten en niet aan een ritje op de rug. Hetzelfde geldt overigens voor het op de foto gaan met ‘wilde’ tijgers en een ‘vermakelijke’ apenshow. Gewoon niet doen.

Alleen in restaurants eten 

Zonde! Het eten in Thailand is echt zo lekker. Met een gerust hart kan je bij de meeste straattentjes heerlijk eten. Een Pad Thai wordt ter plekke voor je gewokt. Niet alleen lekker smullen maar ook nog eens heel goedkoop. De smaak van het streetfood doet vaak niet onder voor de restaurants.Echter eten aan de vele langs de straat stalletjes brengt ook veel gevaar mee.Erg vies ,soms is het afwas water zwarter dan het asfalt.Ze hebben geen stromend water en gebruiken veel afwaszeep zonder na spoeling.Erg onhygenies allemaal.Gevolg veel Diaree en darm klachten.

Zeker in hotels betaal je al gauw het driedubbele voor een gerecht, als het niet meer is. Ik was een beetje huiverig voor het eten op straat gezien de stank en viezigheid op sommige plekken in de stad.

Toch maak je, met een beetje gezond verstand, meestal een goede keuze. Kijk of het eten vers de BBQ of de pan in gaat en of er veel locals iets bestellen. Probeer op zijn minst een Pad Thai en een Banana Pancake, altijd goed.

 

 • Een taxi nemen tijdens spitsuur

In Bangkok is het verkeer chaotisch druk. Een driebaansweg is hier geschikt voor minstens vijf rijen auto’s. Alles gaat kriskras door elkaar en echte regels zijn er niet. Borden zijn er om te negeren. Het verkeer staat hier bijna standaard vast. Spits’uur’ duurt hier bijna de hele dag.

Dan doe je over 4 kilometer ongeveer een uur! ’s Ochtends duurt spitsuur van 8:00 tot ongeveer 10:00 uur en ’s middags van 15:00 uur tot 20:00 uur. Op deze momenten is de skytrain stukken sneller.Neem nooit een taxi als de chaffeur weigerd de meter aan te zetten ,want dan wordt je belazerd!

 • Tuk Tuk nemen 

Oké, een keertje dan! Voor de ervaring. Maar daarna nooit meer. Het is levensgevaarlijk, echt waar. Met hoge snelheid, zonder gordels en ‘los’ achterin word je door het drukke verkeer gesleept. De Tuk Tuk’s slingeren door het verkeer en manoeuvreren langs de auto’s.

Een kort ritje is goed te doen. Maar ben je langer onderweg, dan ga je zelfs de uitlaatgassen proeven. Van een ritje van een half uur heeft mijn keel nog een dag zeer gedaan.

 

Nu zijn wij qua smog natuurlijk ook niets gewend, maar dat gassen happen vond ik echt minder. Zorg er daarnaast voor dat je goede afspraken maakt met de chauffeur en laat je niet naar een ander adresje brengen. Zo voorkom je afgezet te worden.

 • Naar een dure spa gaan 

Er zijn genoeg luxe spa’s te vinden in Thailand die hele dagbehandelingen aanbieden. Heerlijk natuurlijk, maar voor de meeste behandelingen kan je prima terecht in de kleine salons of gewoon op straat. Al vanaf €5 word je een uur gemasseerd! Laat je lekker kraken en kneden tijdens een traditionele Thaise massage of kies voor een Aloë Vera behandeling als je verbrand bent.

De meeste salons zien er keurig netjes uit. Je krijgt een menukaart in je handen gedrukt, kiest een fijne massage en je komt als herboren weer naar buiten. 

 • Bootexcursie boeken 

 

Je moet vooral wél met een boot gaan varen! Begrijp me niet verkeerd. In het Zuiden van Thailand vind je de mooiste stranden van de wereld, paradijselijke eilandjes, afgelegen baaitjes en een wonderschone zee.

De beste manier om deze te verkennen is met een boot. Bij hotels en lokale reisbureaus worden vele dagtrips per boot aangeboden. Tijdens zo’n dag word je langs de mooiste plekjes gevaren, erg leuk. Het nadeel is echter dat deze bootjes behoorlijk volgepropt worden. Daarnaast leggen al die bootjes exact dezelfde route af. Dat kan ook anders! Regel gewoon zelf een bootje bij een local. Bij het strand of bij de pier word je door de lokale booteigenaren en vissers vaak al aangesproken.

Leeftijd speeld geen rol.

Of er niet zo moeilijk gedaan word over dat leeftijdsverschil, dat weet ik nog zo net niet. Ik denk dat het eerder een kwestie van weinig keus is als een Thaise dame iets met een farang aanknopen wil. Kwestie van je verplaatsen in de gedachte van een Thaise.

Ik heb het daar wel eens over gehad met mijn vriendin en vriendinnen van haar. Die zeggen allemaal hetzelfde, een vrouw van 25-30 word echt niet verliefd op een man van 60-70 jaar. Het is in dat geval puur een financiele kwestie, een man die financieel voor haar zorgen kan.

Waarom dan weinig keuze. De farang van pak hem beet 25-40 jaar die heeft meestal geen geld en geen tijd om meerdere malen naar Thailand te gaan .

Of een Thaise te onderhouden, moet meestal zelf nog werken in Europa of in de VS. Dus blijft het vaak bij een weekje butterfly spelen in een stad als Pattaya zonder vervolgbedoeningen.

Daar zitten ze ook niet op te wachten .dus wat blijft er vaak over de oudere farang die in Thailand woont of met een jonge farang mee verhuizen naar de EU. Kostbare zaak in de meeste gevallen ivm visa en inburgeringscursussen dus de meeste jonge farang willen daar ook niet aan beginnen. En als ze er aan beginnen dan zit je weer met het volgende, er gaat nogal wat tijd overheen, dus zit zo’n vrouw vaak bijna een jaar te wachten tot ze haar vriend weer ziet.

Zij nemen je graag een dagje mee, omdat het goede verdiensten zijn.

Zolang  de farang nog terecht kan bij de atm machine  loopt alles op rolletjes.

Een Thaise heeft ook wel eens jeuk.

net als een jonge farang heeft een jonge Thaise ook wel eens jeuk en geen zin om een jaar te wachten….) en de Thaise denkt op haar beurt dat haar farang vriend ook nog een vriendinnetje in de EU heeft. Of daar ondertussen verder zoekt en op een dag opbelt dat hij nooit meer terug komt. Maw de jonge farang met serieus  relatiepontentieel zijn heel erg dun gezaaid en voor beide partijen levert het nogal wat onzekerheden op. Beide partijen kennen de verhalen over de wederzijdse streken meestal ook maar al te goed en dat helpt ook niet.

De Thaise dames die ik ken zijn echt niet dom en weten dit allemaal maar al te goed. Die weten heus wel wat een gemiddelde farang verdient en zelfs in welke landen de farang relatief het meeste verdient of het beste pensioen heeft.De meeste barmeiden denken dat elke Farang in europa een villa  met mercedes bezit en een bank rekening met minimaal  zes nullen heeft!!

 (Waarom denk je dat Noren bijvoorbeeld erg populair zijn in Pattaya?)

Kom je op het volgende, waarom dan altijd dat eeuwige gedoe over huizen kopen trouwen etc. Een Thaise die met een oudere farang een relatie aanknoopt weet zoals boven iemand schrijft maar al te goed dat er een tijd komt dat ze weer alleen is.

En vergeet niet een Thaise dame  heeft nooit hoofdpijn als je haar wil wippen.Ze klagen nooit over de overgang etc.Ze hebben een edele deel  dat beduidend kleiner is dan die van Nederlandse vrouwen.Wij Farangs noemen het onder elkaar een natte gum.

Op sex tgebied  heeft de gemiddelde Thaise  vrouw weinig ervaring.Maar als ze eenmaal aangewakkerd is door de farang dan zijn ze soms moeilijk af te remmem.Dan gaat alles tekeer als een wervelstorm.Enj ik oude ex zeeman kan er over mee praten .

scrollen dan kom je  vanzelfs bij episode 9

Episode 9 Lowy Cremers

De oudere farang heeft als hij geluk heeft nog een jaar of 15-20 te leven en als hij komt te overlijden dan is zij net op middelbare leeftijd. De kans dat zij vervolgens een nieuwe man tegen komt is klein omdat er genoeg Thaise van jongere leeftijd beschikbaar zijn.

Zij wil er dus simpelweg minimaal voor zorgen dat haar bedje gespreid is voor het zo ver komt.

 

Dus zij zal graag willen trouwen en ook een koophuis willen bezitten en noem het allemaal maar op.

Het is dus niet altijd dat het geldwolven zijn maar gewoon een stukje zelfbescherming van haar kant. Net zoals wij Farang goed uitkijken en op ons zelf passen probeert een Thaise dat ook te doen. Is je vriendin of vrouw eerlijk dan is dit ook gewoon een bespreekbaar onderwerp.

Mij is op een verjaardagsfeestje ook wel eens naar de typische cliché gevraagd of het waar is dat veel Thaise vrouwen op oudere mannen vallen en dan vooral blanke. Mijn antwoord is dan dat je niet in de waan moet zijn dat een Thaise automatisch verliefd op je word omdat je toevallig blank bent.

Ben je ongeveer van dezelfde leeftijd, zie je er normaal uit, gedraag je je een beetje normaal, ben je geen butterfly, heb je een goede baan of een goed economisch vooruitzicht, kan je elkaar regelmatig zien etc dan heb je kans dat er liefde in het spel is, naast de gebruikelijke economische motieven.

Maar het is niet zo dat een Thaise automatisch verliefd word op de eerste de beste blanke die ze in een bar tegen komt.

Mij is bekend het verhaal van een oude stadgenoot garage houder uit Eindhoven.De man kwam na zijn scheiding enkele maanden bij me in Udonthani wonen.Op een avond  ging hij op stap.Hij trof dfaar een mooie vrouw in een hoeren tent aan.Ze ging die nacht met hem mee.De volgende dag vroeg ze of ze bij hem mocht blijven .Ze wilde voorgoed bij hem blijven na een nacht gewipt te hebben.Ze vertelde  dat ze dat werk pas 1 dag deed in die bar.(het bekende verhaal).

Hij was meteen verliefd op haar en  nu na 5 jaar wonen ze nog steeds samen.

Dus ook een hoer kan geluk hebben en hij is er blij mee.

En heb je het over de middle of upperclass vrouwen die zien een westerling meestal al helemaal niet staan.

In mijn omgeving in Nederland speelde jaren terug een verhaal van een gezin wat zo volledig aan de grond raakte en in uiteindelijk in een echtscheiding terecht kwam. De beste man had een goede baan, chirurg in een ziekenhuis en een zeer riant salaris. Vrouw en 2 leuke dochters, kast van een huis en een paar dikke auto’s op het pad. Voor de buitenwereld was het plaatje compleet. Alleen 1 manco, de man kon dan een riant salaris hebben maar vrouwlief en dochters maakten het simpelweg zo snel op dat hij er niet tegen aan werken kon. Sloten geld uitgeven met creditcards etc noem het allemaal
maar op. Uiteindelijk eindigde het sprookje in diepe schulden en met een echtscheiding.

En dan zijn er nog de zgn bemiddelaars.Nederlanders die al wat langer in Thailand vertoeven  bemiddelen dan  als je een vrouw zoekt.Het zijn regtelrechte  mensenhandelaren die de leek die nooit in Thailand  was veel geld vragen als  bemiddeling bij het zioeken naar een goede vrouw.

De man ging naar Thailand  ,trof daar een jonge vrouw zonder kinderen en leefd er nog steeds als  God in Frankrijk.Hij werkt er nu voor minder geld als Arts in een hospitaal maar is veel gelukkiger .

Iemand anders vertelde me dit verhaal: Ja dat is zo. Sommige hebben er wel 3 huizen aan overgehouden. Goede knallerij en veel liegen leverd knaken op.

Niets is wat het lijkt in Thai. Ik zie zoveel mooie en leuke meiden, doch ik vertrouw er geen een. Liefde op het eerste gezicht is dus levensgevaarlijk. Dan kan je maar beter een dame uit de bar vissen en hopen dat ze oprecht met je is. Het is jammer, maar de hele cultuur steekt zo inelkaar en er blijven nu eenmaal dames die er handig misbruik van weten te maken. Ik zeg altijd; kijk nou niet naar dat mooie figuur of glimlach. Neem de tijd om eens goed te informeren wie wie is. Overal heb je mooie meiden, dus je mist echt niks.

En na een tijdje ontdek je dat een zuiver persoon of zuiver voor jou zal zijn heel wat meer waard is.

Want of je nu oud en dik bent of knap en jong, er is altijd wel een lieve zorgzame sensuele thaise dame te vinden. Vreemd dat al die (s)ex-pats uiteindelijk allemaal op zoek zijn naar een “goeie” vrouw, terwijl ze er jarenlang in NL van gedroomd hebben in BKK of Pattaya eindelijk die echte “slechte” en dus spannende tegen te komen na hun saaie leventje met Mien in NLErvaringen maken je rijker (oei das een gevaarlijke woordspeling in Thailand) , doen je verhalen, houden je jong en doen je leven.
“Slechte” ervaringen doe je evengoed op in NL als in TH, ligt aan je eigen persoonlijkheid en vaak onmogelijke verwachtingen.

 (de voorraad volgzame, sexy slavinnen is al een tijdje op in Thailand)
In het begin zal een Thaise vrouw zeker boeiender zijn dan een Nederlandse. Na een tijdje is ze net zo saai als jij.

Zoals blijkt, in TH oogjes open en je portomonnee in de gaten houden. Als je DE goeie wilt tegenkomen kan het geen kwaad ook je hart en geest open te stellen. In elk land is een op geld gebaseerde relatie meestal tot mislukken gedoemd. Geld heeft de vervelende eigenschap op te raken. Liefde daarentegen kan groeien. Maar nu ben ik wel weer erg romantisch voor een thailandganger.

Alle cliches gehad. 50 jaar ervaring. Ik kwam al als jongen van 17 jaar in Thailand.

In de Isaan en heel Thailand , in Bangkok en in Rotterdam zijn heel veel verkeerde vrouwen, ongeveer net zo veel als verkeerde mannen (of van die nog meer) Dan blijven er nog een heel stel goeie over en daar kun je dan heel goed mee leven en gelukkig mee zijn. Ik tenminste wel.

Als jezelf reeele verwachtingen hebt en niet op zoek bent naar iets wat jij in Nederland ook niet kunt krijgen, kan je het hier heel leuk hebben. Het (eventuele) leeftijdsverschil is dan mooi meegenomen.
En als dat leeftijdsverschil er dan is, weleens afgevraagd hoe moeilijk dat voor haar is als zij straks, ouder, alleen zit. In de Thaise maatschappij zit niemand te wachten op oudere vrouwen.
En jouw Nederlandse aow gaat helaas niet over op haar als jij er niet meer bent. En Thaise aow is 500 bath per maand.Dus als je haar bij leven 500 Euro in de maand geeft  dan  zorg je erg goed voor haar.Je hoeft geen huis /Auto etc voor haar te kopen.

Episode 10

Dat doen alleen die patsers gescheiden in Nederland die hier de grote Jan willen uithangen.!!

Niet voor elk kind in Thailand is het een goede kinderdag 13 Januari.

Niet voor alle kinderen in Thailand zal het een feestdag zijn. Neem bijvoorbeeld Kampanart “Parn” Tipparat, een jongen van 10 jaar uit de provincie Songkhla. Het zal een gewone dag zijn voor hem en zijn vader, die samen in een tuktuk wonen, omdat vader geen geld heeft om woonruimte te huren.

Santiparb Ramasutra van The Nation schreef een pleidooi voor deze jongen, die net als vele andere Thaise kinderen, een beter leven verdient. Dit is het verhaal.

Het gezin

De moeder verliet het gezin toen Parn 3 jaar oud was en liet vader Rungroj, 62 jaar, alleen achter met hun enig kind. Rungroj biedt een tuktuk-service in het centrum van Hat Yai, maar hij verdient slechts 100 à 300 Baht per dag. Van die opbrengst moeten de dagelijkse uitgaven en ook kosten voor onderwijs van Parn worden betaald. Dat laat hen geen andere keus dan de tuktuk te gebruiken als toevluchtsoord.

Dagelijks leven

Het dagelijkse leven voor de Tipparats begint met vroeg wakker worden, want de zoon helpt dan monniken uit de Mahattamangkalaram-tempel bij hun ochtendronde om eten in ontvangst te nemen. Na de ronde delen de monniken hun eten met de jongen en geven hem soms geld. Wanneer de jongen naar school gaat, rijdt zijn vader met het voertuig rond op zoek naar passagiers.

Vader Rungroj haalt Kampanart dan in de middag van school en maakt dan later op de avond nog een rondje om potentiële passagiers te vinden. Ze verdienen extra geld van woensdag tot zondag als er een avondmarkt is en verkopers hem inhuren om hun goederen te vervoeren. Maar het werk eindigt ‘s avonds laat, wat betekent dat Kampanart weinig tijd heeft om zijn huiswerk te maken en ook onvoldoende rust krijgt.

Vader Rongroj

“Mijn zoon en ik hebben gedurende ongeveer vier maanden onderdak gevonden in mijn gehuurde tuktuk, omdat ik me niet kan veroorloven een kamer te huren. Ik kan per dag ongeveer 300 Baht verdienen met het rijden met de tuktuk, maar ik moet 120 Baht betalen om het te huren. Soms moet ik al het resterende geld uitgeven om het voertuig te repareren” .

Hij zei verder, dat het hem speet dat zijn zoon in de tuktuk moest leven en geen gelegenheid had om te spelen zoals andere kinderen. “Soms is mijn zoon teleurgesteld omdat ik geen geld heb om nieuwe kleding of speelgoed te kopen. Ik zal echter alles in het werk stellen om zijn studie voort te zetten”.

Het is zijn grootste wens om nu een echt dak boven hun hoofd te hebben.

Heel wat vakantiegangers brengen als herinnering aan het land dat werd bezocht de meest vreemdsoortige souvenirs mee naar huis. Veelal verdwijnen ze na verloop van korte tijd ook weer omdat de koper er snel op uitgekeken is. Het is alweer enkele jaren geleden dat een lezeres aan mij  op  de vraag stelde wel souvenirs ze in Thailand moest kopen. En uiteraard werd de betreffende dame door de mij  niet in de steek gelaten en volgden meteen heel wat suggesties., amuletten en denk eraan dat Boeddhabeelden niet uitgevoerd mogen worden. En …. vergeet niet af te dingen luidde meermalen het advies.

Mijn souvenirs

Eigenlijk durf ik het niet te vertellen; ook ik heb al jaren twee Thailand souvenirs. Het is nog erger dan u wellicht zou denken want ik kijk er bijna dagelijks naar en ze staan ook nog in mijn woonkamer. Gewoon twee stukken hout.

Een blok hout kocht ik jaren geleden ergens in een piepklein dorpje in het hoge noorden van een oude man die naast zijn armetierig hutje een klomp hout tot een olifantje bewerkte. Hij lachte toen ik mijn duim omhoog stak en straalde van trots. Zittend op de grond heb ik een tijdje naar hem gekeken en zonder dat we elkaars taal spraken begrepen we elkaar. Dat simpel stuk hout vormde hij al hakkend tot Thailands symbool, de olifant. Puur en ruw, niet gladgeschuurd noch geverfd.

Man met drugs in zijn kont gearresteerd in Thailand.

Na een tip zocht de politie in de provincie Noord-Phayao een lokale man en vond hij meer dan 200 methamphetamine-tabletten (yaba) verborgen in zijn achterwerk.. Na het uitvoeren van een standaardlichaamsonderzoek op Pattapong Chaimongkol, 27, vond de politie niets, maar nadat de man achterdochtig bleef handelen, vroeg de politie hem om zijn ondergoed uit te trekken. Ze vonden een blauwe plastic zak in zijn kontje. Binnen waren in totaal 203 yaba-tabletten.

Hij loopt het risoco voor jaren achter de tralies te verblijven.

Ik dacht er zo over:

Sluit hem  100 jaar op bij  de Nederlander  Jhon van Laarhoven die crimineel .!!!!!Drugs is voor loosers.

En dan gebeurd er in Udonthani opeens dit:

THAISE LERAAR PLUKT ONTSNAPTE BABY VAN DE WEG EN REDT DAARMEE HET LEVEN VAN KLEINE “HOUDINI”

De leraar, Khun Kittithorn Jadaeng, schreef in zijn Facebook-bericht dat hij de baby net op tijd ontdekte toen hij de bocht van een weg in Uthai Thani passeerde terwijl hij op weg was om een ​​O-NET (gewone nationale onderwijstest) -examen te volgen aan Banmai Klong-angwa School in Ban Rai wijk.

Hij vertelde dat hij met de baby op de arm naar het dichtstbijzijnde huis ging en zag dat de moeder in het veld aan het werk was.

de vader was in slaap gevallen en lag op een brits te ronken.

De leraar vertelde het verhaal niet uit sensatie geplaatst te hebben maar als een waarschuwend verhaal voor anderen.

“De baby was bijna tot op het midden van de weg gekropen, stel als er een auto voorbij die plek had gereden terwijl de baby daar was, ik wil me niet voorstellen [wat er gebeurd zou kunnen zijn],” zei Kittithorn.

THAISE VROUW RIJDT TIJDENS RIJEXAMEN HAAR EIGEN 4-JARIG DOCHTERTJE DOOD

op Feb 07, 2018 02:09 pm

~DAT GAAT JE DOOR DE ZIEL~ (Dat is erg pijnlijk of triest) SING BURI:- Een Thaise vrouw die op het punt stond om haar rijexamen af ​​te leggen, reed afgelopen dinsdagmorgen twee kleine kinderen overhoop, een van de kinderen, haar dochtertje kwam direct te overlijden terwijl de ander met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd

Diverse Thaise kranten meldden dat een 36-jarige vrouw vier jonge familieleden mee naar het terrein van het departement van Transport waar rijexamens worden afgenomen, op examenterrein moest de vrouw de rijtest afleggen.

Toen ze op het punt stond om aan het rijexamen te beginnen, vertelde ze de vier kinderen netjes om op het voetpad te gaan staan ​​en op haar te wachten.
Terwijl ze probeerde de weg te rijden, zette ze de auto in de verkeerde koppeling en reed naar voren in plaats van achteruit, juist op de plek waar de peuters netjes stonden te wachten.

Haar 4-jarige dochtertje werd onmiddellijk gedood en haar 7-jarige neefje vertrok met levensbedreigende verwondingen richting het ziekenhuis.

Er werd niet gerapporteerd of de politie een aanklacht tegen de vrouw zou indienen

Even scrollen naar Episode Nr 11 geschreven door Lowy Cremers

Opgelicht in Thailand????

 

Het is iets waarmee we allemaal te maken hebben als we naar het buitenland gaan: Scams; de verzamelnaam voor het oplichten van, vooral, toeristen. Van het teveel betalen van een paar bath aan de taxichauffeur tot vastzitten aan een hypotheek van een strandhuis op Bali. Uiteraard hebben wij er in Azië ook mee te maken gehad en jammer genoeg zijn we er niet altijd ongeschonden uitgekomen. We zetten onze ervaringen hier op een rij om je te waarschuwen waar je op moet letten. Per land vertel ik wat we mee gemaakt hebben, maar dat betekent natuurlijk niet dat het in andere landen niet gebeurt. Er zijn natuurlijk veel meer scams, zoals gezegd, zijn dit onze ervaringen. Allereerst oplichting in Thailand

Speedboot naar Ko Samet vanaf Ban Phe

Het was slechts onze eerste week in Azië en meteen kregen we te maken met oplichting in Thailand. In Ban Phe, de vertrekplaats voor boten naar Ko Samet. Onderweg liepen we wat vertraging op waardoor we de laatste ferry misten. Aan het begin van de pier staat een gebouw met daarin een stuk of twintig kantoortjes waar je tickets kan kopen voor de trip naar

het eiland. Daar wordt je meteen aangevallen door allerlei mensen die willen dat je hun boot neemt.

Omdat de laatste ferry al weg was boekten we uiteindelijk een retour met een speedboot voor 1600 bath (40 euro), wat echt een bizar groot bedrag is voor Thaise begrippen. Het is in ieder geval minder dan de 3000 bath die ze in eerste instantie wilde hebben voor de boottocht. Als ons een maand later hetzelfde was overkomen dan hadden we, denk ik, een nacht overnacht in Ban Phe. Maargoed.. Daar hebben we nu natuurlijk niets meer aan:) De ferry kost je trouwens 100 bath (€2,50-) per persoon en deze kaartjes moet je kopen op de boot zelf of in het havenkantoor. Niet bij één van de kantoortjes die ik eerder noemde.

Het zat me niet lekker dat we ook meteen de terugreis moesten betalen. Het enige dat je dan hebt is het woord van het vrouwtje waarvan we de tickets kochten. Met gemengde gevoelens stapten we in de boot, die bestuurd werd door een veertien jarige jongen, en een half uurtje later stonden we op ons eerste strand in Zuid Oost Azië.

De terugreis verliep trouwens prima. Ik belde het nummer van het kantoortje en een uurtje later meerde de speedboot weer aan om ons terug te brengen naar het vasteland. Daar was helemaal niets op aan te merken. Ze hadden ons ook nóg een keer kunnen laten betalen voor de terugreis, maar dat is gelukkig niet gebeurd.

Omdat we al veel van deze scam gehoord hadden, trapten we hier niet in. Laat je ook niet misleiden door een uniform, want de man in ons verhaal was geen agent.

 • Wanneer iemand je wil helpen zonder dat je erom vraagt, zit er meestal iets achter. Vaak kun je kunt snel genoeg merken of iemand een verkooppraatje houdt of oprecht is.
 • Soms vraagt een tuktukchauffeur of je gratis met hem mee wilt rijden om bij een winkeltje te stoppen. Hier krijgt hij dan benzinegeld voor en je hoeft niets te kopen. Niet verkeerd om een keertje te doen, denk ik.We kwamen er snel achter in Bangkok dat alle taxi’s met ‘Taxi-meter’ op het dak rijden. Officieel moeten ze dit ook doen van de overheid, maar dit doen ze natuurlijk niet. Omdat ze een veel hogere prijs kunnen betalen dan de meter zou aangeven hebben bijna alle taxichauffeurs de meter uitgeschakeld of afgedekt. Wanneer je ernaar vraagt wordt je verteld dat de meter stuk is. Je kunt natuurlijk de taxicentrale bellen, maar als je voor ieder ritje ruzie moet maken dan zou ik gewoon zorgen dat je een goede prijs afspreekt. Wel opgepast voor chagrijnige taxichauffeurs wanneer je je prijs bereikt hebt;) Hoe voorkom je oplichting door taxi’s?
 • Ook in Kuala Lumpur handelen de taxichauffeurs op deze manier. Doen ze het in nog meer steden? Laat het weten in de comments!
 • ‘Taxi-meter’ in Bangkok
 • Spreek van tevoren een goede prijs af, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij aankomst.

Een tactiek die ook schijnt te werken is dat je van tevoren voor

 • rit aan de chauffeur geeft en weg gaat. Dit hebben we zelf overigens niet geprobeerd.
 • In veel steden ter wereld kun je tegenwoordig gebruik maken van Uber. Een taxi-app waarbij je vooraf kunt zien hoe duur je ritje ongeveer wordt. De taxi chauffeur ziet aan het einde van de rit de totale prijs in de app en kan hier niet omheen. Een veilige manier van een taxi nemen dus!
 • Achteraf gezien hebben we weinig oplichting in Thailand gezien. Het speedbootverhaal zou je zelfs eigenlijk nog buiten de categorie ‘oplichting’ kunnen plaatsen. We hopen in ieder geval dat iemand er iets aan heeft:) Wat wij op vinden vallen is dat de Thai wel te veel geld vragen voor producten, maar als je dan eenmaal betaald hebt dan komen ze hun woord wel na. In beide bovengenoemde situaties zouden ze er ook makkelijk voor kunnen kiezen hun belofte niet na te komen, iets waarvoor in Cambodja niet voor geschroomd wordt.

Frans Verstegen een charlatan.

 

Nadat ik in 2008 reeds 2x gescheiden was in Nederland had ik  van Europa mijn buik vol

Ik woonde kort na de 2e scheiding in een dorpje in Frankrijk.

Ik had daar een boerderij gehuurd van een Nederlander Frans Verstegen uit de Brabantse gemeente Schayk.

Het bleek een echte huisjes melker te zijn .

Hij had daar zo wat een heel dorp opgekocht met veel zwart geld dat hij op die manier aan het witwassen was.

Du wat deed deze man hij verhuurde uitsluitend aan grote criminelen  uit Nederland en Belgie zijn boerderijen.

Zo was er in dat plaatsje dat vlak bij Le Blanc lag ook een Nederlander een grote crimineel.

Zijn nnaam was Alex.Die man kwam snachts een keer thuis brak in bij zijn buurman een bejaard stel.

Hij wist dat deze mensen pas een grote erfenis hadden ontvangen en dat geld ruim 20.000 Euro a contant in huis hadden.

De inbreker/overvaller in Frankrijk.

Tijdens de inbraak kwam de oudere mevrouw van rond de 75 jaar uit bed kijken wie er beneden ongevraagd binnen was gedrongen.

De inbreker stormde naar boven greep de vrouw vast en dreigde haar te vermoorden als ze niet zei waar het geld  lag.

Nadat hij zijn buit binnen had heeft deze Nederlandse inbreker de vrouw met geweld van de trap gegooid en is vertrokken met de buit.

De vrouw lag dus met een gebroken heup en kneuzingen onder aan de trap .

Er was grote paniek en de Gendarme was snel terplaatsen,om een onderzoek te starten.

De dader die gevlucht was was echter bekend.

Wat deed die dader  toen?

Die kwam na 2 dagen er na doodkalm  weer bij ons de straat in en ging gewoon zijn huis  naast dat van zijn slachtoffer in net of er niets gebeurd was.

In no time stond de hele Franse Gendarmerie op de stoep die hem in de boeien sloeg en afvoerde.

De man bleef echter halstarrig ontkennen dat hij die vrouw beroofd had.

Hij beweerde bij hoog en laag dat hij 2 dagen naar Nederland was geweest.

Maar de Franse politie was veel slimmer.

Die vroegen welke route hij dn had gereden naar Nederland.

Dus ze gingen na welke snelweg hij als eerste had genomen.

Toen zagen ze in zijn auto ook nog een bonnetje van een MC Donald liggen.

Ze gingen met dat bonnetje naar de Mac toe en vroegen van dat uur en die datum de bewakings beelden op.En ja hoor daar stond meneer op beeld tee ten.

 

De dader kreeg 7 jaar gevangenis straf in Frankrijk.

De man is toen hij bekend had dat hij deze vrouw had beroofd veroordeeld tot 7 jaar Franse cel.

Kort daarna heeft die huisbaas die daar in de straat 30 woningen bezat een huis verhuurd aan een Nederlands  gezin,dat ook erg asociaal overkwam.  

Ik denk dat Hanny nog dikwijls hoofdpijn zal hebben over die broer de oplichter.

De man stond ooit voor de rechter als potenrammer.

Hij was een broer van Hanny en de Rekels  hij hete Rob Bakkum en zijn vriendin  had de nam Shirley  ze hadden een zoontje van ongeveer  12 jaar.

Het kind was een ras boefje die snaaide ik l na 1 dag dat hij mijn lege flessen van mijn terras weg haalde.

Nu woonde er bij ons in de straat ook een ouder echtpaaar Fam Jansen Ria en Henk.

En die mensen zijn door toedoen van Hr Bakkum ruim 10.000 Euro lichter geworden.

Die Rob Bakkum was de zoveelste crimineel die door de huizenmelker Frans Verstegen  naar Frankrijk was gehaald.

De ene crimineel was amper weg of Verstegen haalde de volgende weer naar Frankrijk.later heft hij zelfs de broer van die alex proberen een huis te verhuren.maar daar waren e bewoners op tegen.ging dus niet door.

En dat deze verhuurder Frans Verstegen sjoemelde  met de meters.

Reuze aardige mensen ,hij hield van zijn 12 kippen die hij had en zij Ria was een schat van een mens.

Op een dag hadden die mensen genoeg van de huisjes melker Frans verstegen en besloten ze hun spaargeld in Nederland ruim 100.000 euro op te nemen want ze wilden in Spanje gaan wonen.De redden was dat ze die huis baas uit Schayk steeds mee moesten gaan betalen  aan huur en elctra.

Hij draaide de meters verder door als de mensen weg waren.

Toen bood de crimineel Rob Bakkum en zijn vrouw aan om hun weg te brengen naar Spanje want daar hadden zij vrienden wonen die zouden een leuk huis te huur hebben voor de Jansens.

Ik stond smorgens op zag de auto een opel berlinga van Rob Bakkum Op de parking staan en hoorde van andere straat bewoners dat deze crimineel met de Fam Jansen naar Spanje was vertrokken.

De man wist echter dat Fam Jansen ruim 100.000 Euro contant bij zich hadden.

Het verwonderde mij dat ik na 2 dagen nog steeds geen mail of telefoontje van Henk Jansen had ontvangen dat ze goed terecht waren gekomen in Spanje.

Ik schakelde een zoon van Henk in en vroeg hem of hij iets van zijn ouders had gehoord.

Dat bleek dus ook niet het geval te zijn.

Daarop maakte ik me erg ongerust.

Ik schakelde de Franse Gendarmerie in en vertelde ze dat deze oudjes misschien wel het slachtoffer waren geworden van die Rob Bakkum  en zijn vriendin Shirley

Ze zouden een onderzoek gaan beginnen maar na 2 dagen wist ik nog niet wat er loos was.

Dus ik schakelde de zangeres  Hanny van de Rekels in de zus van Rob Bakkum die berichte de vermissing aan Hr Jaap Jongbloed die er meteen ruim aandacht aan schonk in zijn vermisten programma.

Wordt vervolgd

Lowy Cremers

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: