Episode 13 Lowy Cremers Thailand

4 Mei

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email  lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!

Episode 13 gaat over mijn vertrek uit Nederland naar Thailand waar ik reeds  voor het eerst in 1955 voet aan wal zette.

Ik was 65 Jaar had reeds een AOW en pensioentje en mocht van het SVB de uitkeringsinstantie met behoud van uitkering naar een ander land gaan,mits  NL daar een verdrag mee had.

Eerst dacht ik aan Zuidamerica maar dat was niet erg stabiel dus ik koos voor Thailand.

Ik vroeg meteen een jaar visa aan wat ik snel kreeg.

En ik kwam in contact met 2 Nederlanders.

Daar had ik echter geen enkele relatie of kennis van  tot iemand me zei Lowy hier heb je een  naam en een emailadres  neem contact op met die en die  dank an je zo naar Thailand verhuizen.Echter deze  voormalige Zeeman die reeds in 1955 als 15 jarige jongen de eerste keer voet aan wal zetten in Bangkok ging dus nooit over een nacht ijs.

Ik kreeg een email adres het was een Nederlander die woonde al enkele jaren in Udonthani Thailand.

De stad ligt amper 50 km van Laos af.Dus je vliegt eerst naar Bangkok en van daar uit met een binnenlandse vlucht naar Udonthani

De meeste mensen gaan naar Pucket of Pattaya aan de kust.Maar daar ik als oude Zeeman al zo veel an die gogooo bars en barmeiden had gezien had ik daar effe geen zin in.

De man gaf me toe een email van een vrouw uit Udonthani en hij vertaalde steeds wat ze mij wilde vragen en vertellen.Want ze kon alleen het word Yes en No in het Engels en dat was  alles.

Ik besloot dus om eerst eens 3 weken  naar Udonthani op vakantie te gaan  en de kat uit de boom  te zien.

Deze vrouw met de naam Amnooiy stuurde me een foto van har wat een spetter ze was 49 jaar.

Na een goede voorbereiding vertrok ik naar Udonthani.In Bangkok aangekomen belde ik de Nederlandse man op de zgn bemiddelaar bleek later en zei dat ik moe was van de vlucht 11 uur vliegen Amsterdam-Schiphol en dat ik eerst een nacht wilde uit rusten voor dat ik verder zou vliegen.

Maar dat werd me afgeraden

Dus ik vloog na enkele uren wachten door naar Udonthani Thailand.

Nu had ik via die bemiddelaar al laten weten hoe ik er over dacht als deze relatie iets zou gaan betekenen.

Ik zei hem vertel die vrouw die ik nog nooit gezien had dat als zij mij ziet en ik sta haar niet aan omwelke reden dan ook dat zij dan mag zeggen ik pas hier voor het is niet wat ik zoek.En dat ik er het zelfde over zou denken als zij mij .

niet meteen aanstond op het oog dat ik dan ook kon zeggen het spijt me ik ben weer weg

Dat was dus allemaal goed afgesproken toen ik de eerste keer naar Udonthani kwam.

We hadden dus foto,s van elkaar en ik kwam in Udonthani aan en werd verwelkomt door 2 nederlanders en deze prachtige vrouw.

En als door een wonder werd deze Zeeman die alle vrouwen van de hele wereld had bemind sprakelood van bewondering wat zag ze er lief en mooi uit.

Ze had een bloemenkransje voor me mee gebracht dat deed ze om mijn arm.Deze 3 personen waren met een taxi gekomen .Maar zij zei tegen de 2 Nederlanders gaan jullie maar samen terug naar de stad hij gaat met mij apart mee.

Ze had voor ons een leuk apartement gehuurd voor 3 weken dat koste 3x niks.

En het klikte van af het eerste moment tussen ons.Ik heb haar wel meteen een andere liefkozings naampje gegeven.Van af dat moment noem ik haar Honnybee en ze vond dat erg leuk.

We hebben 3 weken lang enorm van elkaar genoten met alles er op en er aan.

in het liefdes leven ,maar met eten ben ik eel mijn leven al een aparte  geweest ik eet dus nooit geen buitenlands voedsel Komt misschien omdat ik als achtergrond heb dat ik teveel weet wat ze er allemaal instoppen .Teveel suiker teveel zout en teveel ete spijcerijen.Maar ik at bvb wel kip met rijst etc .

Voor mij betekend het wat de boer niet kent dat eet hij niet.

Tijdens mijn verblijf heb ik Honnybee  op mijn manier veel Engelse woorden geleerd.En het is een goede  leerling.Ze pikte het snel  van mij op.De meeste woorden leerde ik haar door soms 5  voorwerpen op tafel te zetten  ,dan leerde ik haar wat het was in het Engels .

Maar het snelste leerde ik haar Engelse woorden als we in  bed lagen.Dan werden we door niemand gestoord.Ik zei dan woorden in het Engels tegen haar en zij moest dat dan herhalen.Zij moest dat dan herhalen en in het Engels

Maar zij schreef het ook nog eens op zo dat ze de volgende morgen precies wist wat het woord betekende

Ik vertelde haar dat ze snel en redelijk Engels kon leren van mij.

 

Mits ze maar nooit bang was om iets te vragen.En zo doende kan ze nu redelijk met mijn Nederlandse vrienden  in het Engels  spreken.

De eerste dag dat ik bij haar was moest ik achter op haar snelle scooter gaan zitten kreeg ik een helm op mijn kop,en reeds van het ene adres naar het andere bij haar in de buurt om mij overall aan haar vriendinnen en familie voor te stellen.Ik had al snel door dat als je de handen samen vouden met het gezegde Sawadiekap dat dan iedereen straalde en blij met je was

Dus op de eerste dag heeft ze mij zeker op 20 adressen voorgesteld.

Ik vroeg haar op een bepaald moment waar woon je nu precies en waar slaap je ?

Dat antwoord kwam er aarzelend uit ze  had  een eigenhuis,maar dat had ze verhuurd aan een stel studenten en van die huur daar leefde ze van.

Een pracht van een vrouw Honnybee.

Zelf sliep ze bij haar zoon 2 deuren verderop in een oud houten bouwvallig huis,waar ik normaal

in NL mijn hond nog niet in zou willen laten  wonen.

Nieuwschierig geworden en omdat ze vroeg wil je niet voorgoed naar Thailand  en mij komen  zei ik haar dat ik dat overwoog maar dat ik dan eerst dat huis van haar wilde bekijken waar die studenten in woonden.Dus toen heeft ze  een afspraak gemaakt en stonden we bij een oud  maar degelijk huis.Het huis heeft 3  slaapkamers een ruime zitkamer  en grote keuken en flinke badkamer.

Rondom het huis wat grond en ik zag het wel zitten.Ik zei haar als ik vertrek zal ik 1 week nadenken of ik voorgoed terug kom naar je ,maar dat doe ik uitsluitend als we in jouw oude huis kunnen wonen.Ze zei dat is geen probleem laat het me weten en dan gaan die mensen er gewoon uit en gaan we daar samen wonen.

En naast haar eigenhuis stond nog een oude schuur.die was ook van haar.

Ik vertrok terug naar Frankrijk maar al na1 dag wist ik het Thailand zou mijn 2e vaderland worden.

 

Ik had echter in Frankrijk nog al wat spullen die ik kwijt moest worden

Een hoop meubelen /een sauna een bubbelbad/2 oude auto,s etc etc.

Ook had ik 30 oude  super 8 film projecters  dat was mijn hobby en ik bezat ruim 500 gekopieerde video banden .Ik handelde in Frankrijk in van alles en u zat ik er mee.Maar Ik  vond een opkoper die  kocht mijn hele inventaris inclusief de 2 auto,s ,en ik was er van af.Ik schhreef me uit in Frankrijk en binnen 1 week  zat ik in het vliegtuig op weg voor goed naar mijn 2e vaderland.

Bij aankomst in Udonthani loodste  mijn Honnybee me  naar haar huis.Dat was leeg de studenten waren er uit en het was veegschoon.

Maar het was echt verveloos.

Ik ben meteen de volgende dag grote potten verf gaan halen en heb dat oude huis van haar helemaal netjes opgeknapt.

Toen kwam ere en Thaise man naar me toe die schudde me de hand en zei : hartelijk welkom ik wil vriendschap met je sluiten.Ik  heb hem van af den beginnen  Jhonny genoemd en hij heeft later die grote flat tegenover ons huis gebouwd.Hij is ingenier bij de gemeente krijgt alles voor elkaar he.

Na dat ik dus aan de hele buurt was voorgesteld heeft Honnybee mij het nacht en uitgaans leven in Udonthani laten zien.

Een ruim uitgaans center waar voor elk wat wils is

 

Je hebt er hier 2. Uitgaans centrums op loop afstand 400 meter.

De ene heet NuttyPark met ongeveer 40 kroegen met meiden masagesalons etc etc.

Er is een hollandse kroeg met de naam Liberty bar.

Daar zitten de expads dikwijs een kaartje te leggen.

 

En   er wordt door Nederlanders onderling die in den vreemde samen komen onzettend veel afgeroddeld.Iedereen weet wel iets van de ander.de meeste roddels  gebeuren onder een glas bier in de kroeg in Thailand.

En geloof als vreemdeling als je nieuw bent ooit de verhalen die de meiden je vertellen.Ze durven gerust te zeggen je bent de eerste ik heb dit werk nooit gedaan.Oud zeemans gezegde eens een hoer altijd een hoer.

 

 

In de bar doen dat animeer meisjes spelen om geld voor hun familie te verdienen.Maar er zijn er legio die doen het zuiver alleen om dat ze het graag doen.En dan een financieel beter leven te kunnen hebben.

En ze spellen de mensen die voor het eerst naar Thailand komen allerlei verhalen op de mouw.Van zo ben ik normaa niet ,en ik doe dit werk voor het eerst et etc.

Day and Night met veel meiden van plezier.

Zo was er de Eindhovenaar.De was pas gescheiden,leered een hoertje in een bar kennen.Ze trok bij hem in .Oo zij ad het verhaal van ik doe dit werk voor de eerste keer.

Maar hij trapte er in.Ze wonen al jaren samen.Het werk als hoertje doet ze niet meer.

Daar kost een biertje 600 cl dus iets meer dan een halve lter 1,50 Euro.

Daar valt van alles te beleven,van travestieten tot homo,s en omgebouwde kerels ha ha .

En ga je als man een massage salon in en je wil een olibad massage ga je mee naar boven.Ze kleed jouw en haar zelf uit en e gaat je  invrijven met olie.

En ze vraagt je dan wil je een happy end ja of nee?

Als je dat niet wil gaat ze je heerlijk helemaal masseren zonder bijbedoelingen.Maar kies je voor een Happy end ja dan wordt ook je edele deel goed onder handen genomen en nog meer.

Een normale olie massage kost voor een uur 300 THB.Met happy end betaal je afhankelijk welke zaak en welke meid ongeveer 500 THB extra .De keus kan je zelf maken.

En op elke hoek mvan de straat tref je wel een eetstalletje voor als je honger hebt.

 

En ik ontdekte al snel date er zelfs vrouwen in de grote winkels zo als Central Plaza rond liepen die daar onder het winkelend publiek een buitenlander (farang) aan de haak probeerde te slaan.

Maar daar moet je als nieuweling erg voor oppassen.

Deze vrouwen zoeken gewoon een man als belegger voor hun toekomst.

Mij is bekend dat er op een dag een man een Australiere in het winkel centrum loopt.Dat hij toen werd aangesproken door een mooie goed uitziende vrouw die met haar moeder aan het winkelen was.

Onder het mom hoi waar komt u vandaan heft u al een Darling begon de moeder het gesprek met deze 64 jarige Austarlierer

Uit goed fatsoen nam de man de 2 dames mee en ging wat met zee ten op zijn kosten.Toen vroeg hij hoe oud is de dochter.De moeder zei ze is net 18.

Nu is dat de leeftijd waarom een vreemdeling in Thailand met een vrouw om mag gaan.

Van h teen kwam het ander en al snel ging de dochter met de man mee op stap,kroegje in hapje eten en toen naar zijn hotel.

 

 

Het koste deze man erg veel geld omdat hij niet op de leeftijd had gelet van die griet.

De man had de tijd van zijn leven een jonge frisse meid die niet veel eisen had en weinig koste.Hij is I total 5x met die meid uitgeweest en a afloop naar zijn hotel.Hij bezat veel geld.

De volgende dag na 5 genieten stod sachts de politie aan zijn hotel kamer met een arestatie bevel.

Hij moest me komen naar de politiepost.Daar zat de moeder en dochter al.

De politie zei tegen hem u hebt een minderjarige verleid en misbruikt.

De man stamelde ja maar ze is toch 18 Jaar.

Nee zei de politie en toonde hem de id kaart van die griet waarop stond dat ze 16 jaar was.

Ze hadden hem dus voorgelogen.De meid had een enorme bozem en uitstraling en leek wel 18 te zijn maar was dat niet.

Dus deed de politie een voorstel aan deze man.

De man koos eireren voor zijn geld en zei maar ik heb dat geld niet cash voorhanden.

Ook dat was geen problem zei de politie chef we houden u hier en morgen gaan we naar u bank met u en haald u het geld van u rekening.Zo gezegd zo gedaan .

Toen ze met de man en de 100.000 THB terug op het buro kwamen zat de dochter en moeder e rook weer.

De agent gaf de moeder 50.000 THB en de andere 50.000 THB  was dan de boete.

De man kreeg geen bewijs van betaling. Dat is nu eenmaal de Thaise method .

Kort daarna is de man terug naar Australie vertrokken .

Dus het blijft uitkijken wat je met wie in Thailand doet of onderneemd.

Het zelfde geld voor je Visa om in Thailand te mogen blijven.

Die visa heb je wel in 4 verschillende soorten.

Eeen gehuwdenvisa/een vrijgezellen Visa/een ouderen Visa etc etc.

Bij de aanvraag voor verlenging van een visa ga je in Thailand naar de Emigrtie  afhandeling  terplaatsen.

En daar ben je overgeleverd aan de grillen van de ambtenaar die je aanvraag in behandeling neemt.

Als je een kleinigheidje vergeten bent  loop je de kans dat je aanvraag geweigerd gaat worden.

Maar als dat zo is dan sturen ze je in de Emigratie naar een andere ambtenaar die het voor je op moet lossen.

Dan vragen ze met een gerust hart 10.000 THB extra .Als je dat betaald krijg je meteen de visa in je paspoort.

En dan kan je weer een jaar  genieten van Thailand.

Wordt vervolgd .

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: