Episode 14 Lowy in Thailand.

7 Mei

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email  lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!

 

Wat ook wel aardig is om te weten is   wat doen mensen als er plotseling iemand overlijd.

Sjefke die 2 keer dood ging.

Ik maakte het mee er woonde een oude man in onze straat 89 jaar die ging elke dag voor zijn vrouw een bosje bloemen kopen in de buurt.Hij groete mij elke keer als hij me in de serre zag zitten.Ik heb de man Sjefke genoemd.En iedereen wist als ik het over Sjefke had  wie ik bedoelde.

Op een dag zei mijn vrouw Lowy het gaat slecht met Sjefke ik denk dat hij dood gaat want hij is erg ziek.

Ik besloot de man thuis op te gaan zoeken hij woonde slechts 300 meter van ons vandaan.

Ik ging er naar toe en de familie van hem dochters etc stonden aan zijn ziekbed.Hij herkende me meteen groete me en ik wenste hem allegeluk toe.

De volgende dag vroegen zijn kinderen of ik van Sjefke hun vader enkee foto.s wilde maken .Ze dachten dat hij niet lang meer zou leven.Ik deed dat  maakte de foto,s en drukte ze af waarna ik ze naar die familie bracht.Hun dank was enorm wnt ze hadden geen foto toestel en ook geen geld om foto,s te laten afdrukken.Ik kon niet meer stuk.

Een dag er na ging Sjefke 2x dood.!!

Hoe zat dat?

Mijn vrouw zei ga naar Sjefke hij is waarschijnlijk dood en ga er heen,de hele familie van hem stond voor zijn huisje.Ik ging  naar binnen en Sjefke zou dus overleden zijn.Maar toen ik goed en wel thuis was  kwam het bericht Sjefke is niet dood hij leefd nog en zit rechtop in bed.

Ik ging kijken en inderdaad Sjefke zat me met wat glazige ogen aan te staren.

Een uur later kwam een familie lid van deze man ons mede delen dat pa nu echt dood was.Dus dat bleek ook zo te zijn ,Sjefke was  dus 2x gestorven.

Hij was een vriendelijk oude man die me elke dag even kwam bezoeken.

Maar wat gebeurde er na dat Sjefke was overleden?

Hij werd in een mooi versierde gekoelde kist in zijn oude huisje opgebaard.Hij zoudaar 3 dagen bliven staaan voordat hij gecremeerd zou worden.Niemand was bedroefd want hij kwam nu in een betere wereld.De monnikken kwamen  3 avonden rond 18.00 uur  bidden en zingen .De buurtbewoners kwamen in grote getallen opdraven die 3 avonden.Als de monnikken om 1900 uur weg waren werden er tafels en stoelen neer gezet ,en de hele buurt begon op kosten van de familie van de overledenn man te eten en te drinken.

Toen het eten echter  achter de rug was begonen de mensen te gokken.

Er kwamen verschillende dames met een sort roulette spel met dobbelstenen en dank on je op een of meerdere nummer inzetten.Viel jouw nummer dan kreeg je meestal 2 a 3 keer je inzet terug betaald.Won er niemand ging de pot naar de dames die de bank waren.

Dat gokken wat wettelijk verboden is in Thailand wordt dan oogluiend door de politie 3 avonden toegestaan.Er zit da nook meestal een politie agent uit de buurt die krijgt van de organisatie ongeveer 400 THB om er op toe te zien dat men niet gaat vechten etc.

Alles gebeurd dus gewoon illegal onder toeziend oog van de politie .

Ik stond verbaasd hoeveel mensen uit deze arme buurt dan opens wel geld hebben om te gokken.I zag oude moedertjes ,meestal zijn het de vrouwen die dan gokken honderden Thaise Bathjes vergokken en soms ook wat winnen.

Ze presteren het om het tot snachts 0400 uur volt e hhouden.

Soms winnen de vrouwelijke organisatie mensen 10.000 THB op een nacht.Maar er zijn e rook die soms  verlies lijden ,het blijft altijd een gok.

Na 3 dagen is het gokken over want dan wordt de person die dood is gecremeerd.

Op een bepaalde dag het was 2 weken voor Kerstmis werd ik benaderd door de Manager van het grote warenhuis Central plaza.

Ik werd benaderd of ik 2 dagen voor Santa Claus wilde spelen.

Men  vroeg mij of ik bereid was om 2 dagen verkleed als santa Claus door dat grote winkel centrum te lopen

.Ik zou dan van hun alle benodigde kleren en Santa Claus spullen verkrijgen.

Dan zou ik daags voor Kerstmis en 1e Kerstdag daar met een orkest als begelijding  door die grote winkel moeten lopen .

Moet je voorstellen die winkel 2x zo groot als de Bijenkorf in NL met honderden verschillende winkel units en eetzaken.

We maakten een prijsafspraak en ik ging er mee akoord.

Ik zou ook gratis eten en drinken er bij krijgen.

 

Nu ik heb wat afgelachen die 2 dagen.Ik heb in de morgen 2 uurtjes   met dat orkest door die zaken gelopen en in de middag ook nog 2 uurtjes.

Ik opende aan huis een klein restaurantje.

Dat kan hier allemaal zonder vergunning.

Ik verkocht Pizza,s.En dat vonden de Thai heerlijk.

En ook mjn bar aan huis zorgtde voor en goede omzet.

 

De Thaise menen vinden mijn Pizza heerlijk.

 

Ik vond het prima en heb de mensen daar 2 dagen flink verwend.

Men gaf me een grote zak snoep mee voor de kinderen om uit te delen.En ik had een grote bel ,en onder het roepen van merry Cristmas heb ik dat dus 2 dagen gedaan.

Tussen door wilde ik de kinderen en mensen bij mij in de buurt ook Sante Klaus laten zien.Dus toen reed ik achter op de scooter van mijn lieve Honnybee enkele malen door onze straat.Iedereen vond het geweldig.

De Thaise mensen doen zelf weinig aan Kerstfeest maar dit vonden ze geweldig.En ik ook natuurlijk,ik was met 75 jaar een echte oude Santa Claus.

En alle vrouwen hadden me lief!

Op een dag bezocht ik net buiten udonthani een gehandcapten huis.Wat ik daar zag  was  verschrikkelijk.

Er stonden ongeveer 10 kleine apartementen.Voor die apartementen zaten en lagen allerlei gehandicapte personen jong oud mannen en vrouwen.Ik had samen met een goede vriend 2 kraten frisdrank meegenomen voor die bewoners.

Die waren er erg blij mee.Het zit amelijk zo in Thailand.Een gehandiapte wordt in Thailand gezien al seen straf  van Boeda.Of je nu een verkeersongeluk hebt gehad of gehandicapt geboren bent men laat je gewoon vallen al seen baksteen.

Er zat daar een vrouw van rond de 35 jaar die had 1 been verloren bij een auto ongeluk of scooter ongeval.Die werd door niemand meer voor vol aangezien.Ze kwam dus daar in dat gehandicapten tehuis terecht.Ik hd een goed gesprek met haar het was een erg knappe vrouw.

Ik besloot om dat gehandicapten ehuis te helpen met de middelen die ik er voor over had.

Ik verkocht namelijk regelmatig zelf gemaakte sjoelbakken in Thailand.

Dus op een dag heb ik met een vriend samen met de auto een nieuwe sjoelbak met stenen naar dat gehandicapten huis gebracht.En aarzelend kwamen ze kijken wat die vreemdeling mee gebracht had.Maar toen ze eenmaal zagen en wisten hoe je moest spelen waren ze niet meer van de sjoelbak weg te krijgen.

De dame met slechts een been ging aan de tafel zitten en speelde  heel wat partijen  met de andere bewoners.Meer kon ik op dat moment niet doen voor die mensen.Ze kregen geen steun van de overhead en moisten het hebben van giften van gezonde mensen.Zo verkochten ze ook zelf gemaakte  spullen matjes en bloemen.

Ik kom er nog regelmatig en word dan met eer en liefde ontvangen. Ga er soms heen met 1 krat  frisdrank etc.

Ze hebben daar een gehandicapte mevrouw ongeveer 35 jaar die heft er de leiding.Soms komen er vrijwilligers amerikanen en Engelsen wat helpen.Laast hebben ze de toiletten vernieuwd.Dat werd echter door buitenstaanders vrijwilligers bekostigd de regering doet niks voor die zielepoten.

Zo zaten en lagen ze daar voor hun tehuis in Udonthani

Hier staan de gehandicapten achter de sjoelbak.De man met het hoedje is mijn vriend Levy die ook veel voor deze mensen doet.

Dan bereikt ons het slechte nieuws dat mijn Belgiese vriend Frans door een noodlottig ongeluk  hier in Udonthani is verongelukt.

Het gebeurde als volgt.Frans de man die mijn 2e huis ontwierp en begelijde bij het bouwen reed met zijn scooter savonds richting zijn huis.Hij had pas een groter vrijstaand huis gehuurd ongeveer 3 km van mijn adres af.Toen is hij snachts  met volle vaart  door een gat in de weg  gereden.Frans werd gelanceerd en vloog door de lucht.Hij kwam op een betonnenpaal terecht  op de weg en ws opslag dood.Later heb ikde foto,s gezien die de politie mij toonde van het ongeluk.Het was verschrikkelijk.Daar lag mijn beste vriend in Thailand  op de grond .Zijn hoofd lag helemaal open .Ik was er erg van onder de indruk.Frans is op verzoek van zijn familie in Belgie  in stilte in Bangkok gecremeerd.

Ik horde date r in Udonthani ook een meisjes weesjuis was.Ik had geen idee hoe data er uit zou zien.Maar ik wilde het bezoeken.Dus op een dag ben ik het gaan bezoeken,het ligt ongeveer 12km van mijn adres af.Het is een meisjes weeshuis.Daar zitten 150 kleine kinderen leeftijd  van 6 maanden tot  ongeveer 12 jaar .Ze worden er goed verzorgd.Ik was onder de indruk van de geode zorgen die  de kinderen daar kregen.Er waren kinderen bij van gescheiden ouders die adden de kinderen in de steek gelaten.Er waren zelfs kinderen bij die  vond men s,morgens gewoon aan de poort van het weeshuis.Dat vertelde de  verzorgsters.

Het tehuis kreeg wat steun van de Thaise overheid maar moest roeien met de riemen die men had.De bezoekers brachten dikwijls fruit mee voor die kleine jonge kinderen.Maar ook werd het weeshuis door mensen  buitenstaanders financieel soms geholpen.

Ik besloot onmiddelijk ook dit tehuis te gaan steunen.Ik schonk de kinderen een nieuwe sjoelbak.En dat viel in goede aarde.

 

Ik zag de kinderen snel gebruik maken van dit voor hun onbekende speeltje.

Op een dag ging ik met mijnn Amerikaanse Vriend Bob een dagje vissen bij een van de vele visvijvers in Udonthani.

We hielden een wedstrijd.Hij wie de grootste vis zou vangen en ik wie de meeste kleinere  vis zou verschalken.Ik won  ik ving 52  mddelmatige vissen.En mijn vriend bob trok ere en vis van ruim 4 kilo uit.We hadden veel lol die dag.En zijn samen nog herhaaldelijk  er op uitgetrokken  om een dagje tegaan vissen.

Thuis hebben we de vis heerlijk gegrild.

 

 

De vissen die we zelf niet nodig hadden hebben we gewoon in de buurt aan de mensen geschonken.En iedereen sprak zijn waardering uit voor die nederlander die hun van een gratis maaltijd voorzag.

 

De arme mensen uit onze buurt  konden dit gebaar van mij erg goed waarderen,en ze bedankten me er voor.

Wordt vervolgd

reageren via email   lowy.cremers.senior@gmail.com

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: