Episode Nr 15 Lowy in Thailand

10 Mei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email  lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!

Episode  15 Lowy in zijn 2e Vaderland.

Lowy sponserde een gehandicapten tehuis in Udonthani

Op een dag bezocht ik net buiten udonthani een gehandcapten huis.Wat ik daar zag  was  verschrikkelijk.

Er stonden ongeveer 10 kleine apartementen.Voor die apartementen zaten en lagen allerlei gehandicapte personen jong oud mannen en vrouwen.Ik had samen met een goede vriend 2 kraten frisdrank meegenomen voor die bewoners.

Die waren er erg blij mee.Het zit amelijk zo in Thailand.Een gehandiapte wordt in Thailand gezien al seen straf  van Boeda.Of je nu een verkeersongeluk hebt gehad of gehandicapt geboren bent men laat je gewoon vallen al seen baksteen.

Er zat daar een vrouw van rond de 35 jaar die had 1 been verloren bij een auto ongeluk of scooter ongeval.Die werd door niemand meer voor vol aangezien.Ze kwam dus daar in dat gehandicapten tehuis terecht.Ik hd een goed gesprek met haar het was een erg knappe vrouw.

Ik besloot om dat gehandicapten tehuis te helpen met de middelen die ik er voor over had.

Ik verkocht namelijk regelmatig zelf gemaakte sjoelbakken in Thailand.

Dus op een dag heb ik met een vriend samen met de auto een nieuwe sjoelbak met stenen naar dat gehandicapten huis gebracht.En aarzelend kwamen ze kijken wat die vreemdeling mee gebracht had.Maar toen ze eenmaal zagen en wisten hoe je moest spelen waren ze niet meer van de sjoelbak weg te krijgen.

De dame het slechts een been ging aan de tafel zitten en speelde heel wat partijen  met de andere bewoners.Meer kon ik op dat moment niet doen voor die mensen.Ze kregen geen steun van de overheid  en moesten het hebben van giften van gezonde mensen.Zo verkochten ze ook zelf gemaakte  spullen matjes en bloemen.

Ik kom er nog regelmatig en word dan met eer en liefde ontvangen. Ga er soms heen met 1 krat  frisdrank etc.

Ze hebben daar een gehandicapte mevrouw ongeveer 35 jaar die heft er de leiding.Soms komen er vrijwilligers amerikanen en Engelsen wat helpen.Laast hebben ze de toiletten vernieuwd.Dat werd echter door buitenstaanders vrijwilligers bekostigd de regering doet niks voor die zielepoten.

Ik heb de gewoonte om minimal 3x in de week in de morgen naar Central Plaza te gaan het grote winkel centra van Udonthani.

Daar is op de 3e verdieping een fijne coffie shop waar ook veel Europeanen te samen komen.

De bediening is er ook erg goed.De meisjes uit de koffie shop weten heel goed met de klanten om te gaan.Ze verdienen niet echt veel moeten 7 dagen per week werken  maar omdat ze zo goed  en netjes zijn tegen de klanten krijgen ze altijd  ook een beoorlijke fooi van ons Farangs.Dan word er wat gepraat over de toestanden in de wereld etc.Het is er altijd gezellig.Zit ik daar op een dag  aan een kop coffie met heerlijk mokka gebak zie ik in eens een oude bekende vriend van me  langs lopen.Het is een apart figuur.Ik noem hem altijd de Amerikaanse Vader Abraham vanwege zijn lange baart.Het weerzien was  geweldig.

Ik maakte gauw enkele foto,s van deze vriend.Tenslotte de man was al 91 jaar oud,maar wel had hij 3 mooie Taise vrouwen bij hem.En toen wilde iedereen met mij en deze Oude Amirikaanse vriend op de foto.

 

Thailand en special Udonthani heft soms aaardige mooie leuke mensen .Maar er zijn er ook waarvn je soms denk hoe is het mogelijk.Zo liep per dagelijks bij ons in de straat een man voorbij die een hele aparte lach had.Dan stond hij bij het hek van ons terras en gierde het dan uit van het gekkebek trekken en dan gilde hij soms hartverscheurend.De man deed geen vlieg kwaad ,sliep ergens op straat.Hij kwam altijd met iets aan dat hij dan eventueel  ergens uit een vuilnisbak of zo had gehaald.Dan probeerde hij dat aan ons Farlangs te verkopen.

En dan trok hij zijn trukendoos gezicht zo open ,dan moest je wel lachen of je wilde of niet.

Wij gaven de man de naam Lachebek.

Hij kwam soms wel 3x per week aan ons tuinhek staan ,

met zijn aparte grijns op zijn gezicht lachte hij ons dan hartelijk toe.

We gaven hem soms wel eens 40 thb dan was hij snel vertrokken om ergens  enkele Thaise lawkow wiskey te nuttigendaar was hij een echte liefhhebber van.Maar opens kwam hij niet meer lngs ons huis.We vroegen ons af waar deze altijd vrolijke man gebleven zou zijn.Toen vernamen we dat men hem ergens in een sloot  had gevonden.Hij was in die sloot gaan liggen slapen en is nooit meer wakker geworden.Het was een pracht kerel.

Wij missen deze man met zijn schaterende lach nog steeds.

Maar Udonthani heeft nog veel meer van die rare aparte figuren .Er loop took een man in onze straat rond die elke dag minimal 4x 300 meter over de straat loopt van punt a naar punt B.Deze man sober gekleed praat altijd  hard op in zich zelven.Hij heft dikwijls een oude kapotte deken om zijn schouder hangen.

De buurt vertelde mij dat deze man het in zijn hoofd is gaan donderen toen op een dagzijn vrouw er met een ander vandoor was gegaan.

Sinds die tijd woond hij alleen in een houten huis.Hij praat met niemand maar praat wel met zich zelf zegt mijn vrouw.Dan spreekt hij onder het lopen in gedachten met zijn weggelopen vrouw.een zonderling .

.

In Thailand sta ik nergens meer verbaast van te kijken.Op een dag lopen er zo maar op eens een 10 tal grote Buffels langs ons terras.Geen mensen als begelijders of oppassers.Ze lopen rustig van de ene kant van de straat ongeveer 1 km nar de andere kant.Dan komen ze bij een weg waar nog braak liggende terrein genoeg is waar het gras  goed groeid.Dan eten ze zich daar goed vol,en gaan soms midden op de weg liggen om te herkouwen en uit te rusten.Dze beesten zijn van een boer die ze tegen de avond weer thuis ziet komen ,hij geeft ze  dan wat extr brokken en die beesten weten dat precies en gaan alleen op huis aan.Je moet wel altijd alert blijven want heb je toevallig mooie planten in je tuin of bak staan ja dan vreten ze die ook op onder het voorbijlopen.

een Nederlander had het beter opgelost.hij heeft 2 stenen buffels in zijn tuin gezet.

Dan is er hier ook het jaarlijkse Songkran water gooi festival.

13/14/en 15 AprilDan mag je iedereen kletsnat gooien.Soms staan mensen langs de kant met een volle emmer water.En als je langs komt krijg je die hele emmer water over je heen.Men mag nooit kwaad worden als men nat gegooid word.Maar voor sommige  mensen is het wel jammer.Als die opweg naar hun werk gaan komen ze ooit zeiknat daar aan.Voor de kinderen is het dan geen school.Die staan meestal langs of voor het huis met een bak water te wachten.En of je nu te voet of per scooter bent je krijgt de volle laag.

Er  zijn mensen bij die komen 3 dagen niet hun huis uit.

En er wordt dan ook veel alcohol gedronken.

Met gevolg dat er soms 30 doden per dag vallen in Thailand door overmatig alcohol gebruik.

Er zijn er bij die gaan met de auto rond rijden.Ze zetten dan een vat van 200 liter gevuld met water op een pickup.Ze gaan er naast zitten soms met 15 man met een bakje en gooien iedereen nat die ze tegen komen.

Soms rijden ze in colonne door de stad.

En de vrouwen zijn nog erger dan de mannenn.Die drinken zich goed vol en gaan dan echt los.Dansend zingenden watergooiend gaan ze tekeer al seen stellate maniakken.En sommige mannen en vrouwen zijn da maar haars gekleed.

En voor de aller kleinste staat er dikwijls een speelgoed badje aan de deur.Dan kan die zich ook aardig vermaken.Vergeet niet dat het in April soms 35 graden is.Dus alles droogd weer snel op.

En de Thai maakt zich niet gauw druk ergens om.Hebben ze in NL aan alle kanten  problemen dat Zwarte Piet niet meer zwart mag zijn.Nu om zo een soort zaken  daar  maakt geen Thai zich druk om.De meesten weten niet eens waar Berljn of zo ligt.

De mensen zijn hier armer dan de Westerlingen ,maar ook veel gelukkiger dat zie je aan ze elke dag.

 

Hij lijkt mij gewoon een gelukkige man.

Ik zag er eerst een op een bouw werken in Udonthani.

Dus stond ik niet verbaasd te kijken dat ik opeens een moter rijder zag met een heel grote Hitler vlag op zijn rug.

Ik vroeg de man of hij wist wat Hitler voor man was geweest etc.Hij antwoorde mij weet ik niet maar  ik vind  de vlag zo mooi zei hij toen.

 

In Thailand sta ik nergens meer verbaasd vn te kijken.Loop ik tussen Kerst en Nieuwjaar met mijn lieve Honnybee door een drukke winkelstraat  in Bangkok.

Zegt mijn vrouw me : Lowy vlug maak een foto van die man die daar op de bank ligt te slapen.

Pieleman in Bangkok.

Alle mensen keken mij verbaasd aan .Ze zullen gedacht hebben wat doet die buitenlander nu.Dat fotografeer je toch niet? Maar ja dit is Thailand.De man lag daar met zijn edele deel uit zijn broek te slapen.

En desondanks dat het geen kuise foto is heb ik hem toch maar in dit boek geplaatst.

En nu heb ik zelfs de rechten van deze foto die ik al over veel landen verspreid heb .Ik noem de foto dan ook Pielemans

Ondertussen ben ik aal enige tijd bezig met een eigentijdse site.onder de naam www.nederlandersinudonthanicity.nl kan ik veel van mijn gedachten kwijt.

De site staat vol met grote verhalen.Sommige aan mijn fantasie ontsproten andere  gebaseerd op uitsluitend de waarheid.

Nu kan ik indelijk goed maken wat ik vroeger verwaarloosd heb.Ik heb maar 4 klassen lager onderwijs gevolgd.Met het gevolg date er soms nog wel eens een taalfoutje in mijn boek staat.

Maar dat moet men mij maar vergeven.Ik hecht meer waarde aaan de artikelen die ik schrijf dan aan taalfoutjes ,zo lang het nog maar te lezen is.

Wie aparte bizarre verhalen wil lezen zou eens moeten kijken op mijn site daar staan de gekste mooiste en soms bizarste dingen in.

www.nederlandersinudonthanicity.nl

De site voor alle mensen die  in Thailand komen.Toeristen of mensen die er wonen raadplegen deze site regelmatig.

Wat maakt Thailand zo uniek???Je kan er alles beginnen.

Stel je wil een huis bouwen.Je hebt de grond al in bezit .Dan huur je wat mensen in bouwvakkers/metselaars en of timmerlieden.Je gaat bouwen geheel naar eigen inzicht.

Er is niemand die zich ergens druk om maakt .Er komt bijna nooit een ambtenaar ioets controleren en bouw vergunning daar hebben de particuliere mensen nog geen erg in.Dus ook geen dure leges aan de gemeente etc.

Het kan ook gebeuren dat je een eigen zaak wil beginnen,bvb je wil dingen aan huis gaan verkopen.Zo als  mijn lieve vrouw dus doet.Ze verkoopt Nederlandse haring/frikandellen/kroketten /makreel etc etc.Ze haalde voor 2 euro bij de gemeente ee vergunning om bier en frisdrank aan huis te mogen verkopen.Daar waren verders geen kosten aan verbbonden.Eeen buitenlander(farang )mag  niet werkn in Thailand.Dus wat doen ze da ?Ze beginnen een zaak op naam van hun vrouw.Dan is er verder niets aan de hand.En men betaald da nook geen belasting.Die  is alleen voor de grote winkels en bedrijven.

In bijna elke straat begint wel iemand een zaakje.Restaurant /kapper/of schoonheids salon  annex voet pedicure alles zonder vergunning.

Ook zie je veel massage salons.Want ze kunnen bijna allemaal maseren.

Wij kochten een grote koelkast om bier etc ten toon te stellen.

 

Er komen veel mensen hun handel aan de deur verkopen.

Mensen bieden soms aan gereedschappen/vegers/Keukentrappen/matrassen/bankstellen te veel om op tenoemen.

 

Men rijd met een scooter met zijspan rondo m soms tenswaren of gebruiksgoederen aan de man te brengen.Nergens vergunning voor nodig in Thailand.

Eeen huis of kamer huren in Udonthanni is ook erg gemakkelijk.

Je kunt al een goed ruim huis huren voor rond de 6000 THB

En wat doen de studenten dan?

Die huren ergens een kamer voor bvb 2500 thb.En zo gauw ze die hebben trekken zee r gewoon met soms wel 5 studenten in.Zo dat elke student dan amper 500 thb =12.50 euro pm betaald.

Electra en water komt er dan nog bij .Elke kamer en of huis heeft zijn eigenn meters.

Udonthani heeft een grote universiteit dus aan studenten geen gebrek.

Er zijn ook veel buurt winkeltjes waar je dan allerlei   noodzakelijke  dingetjes kunt kopen.Soms  van smorgens 9800 uur tot s,avonds 22.00 uur.

En er zijn veel 7 eleven winkels die zijn 24 uur per dag open.

Voor de Makro heb je geen pasje nodig in Udonthani.vrije toegang voor iedereen.

Op een dag gebeurde er iets vreselijks in de Makro Udonthani.

Mijn overbuurman was in de makro aan het winkelen.Hij liep met zijn boodschappen wagentje daar wat rond,toen kwam ere en man en vrouw aan gelopen  die schijnbaar ruzie hadden.

Plots trok die man een schiet wapen en schoot de vrouw neer.

Later bleek dat deze vrouw ook nog zwanger was.Maar schijnbaar niet van die man van haar.Dus uit jaloersigheid schoot deze man een militair  die vrouw dood.

De politie en bewakers waren snel in actie gekomen en namen de man  mee.

Op de achtergrond ziet u mijn overbuurman met zwart Tshirt en winkelwagentje verbaasd staan te kijken.De hulpdiensen konden niets meer voor die vrouw doen.

Wordt vervolgd

reageren kan via lowy.cremers.senior@gmail.com

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: