Episode 16 Lowy in Thailand Lady boys?

13 Mei

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email  lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen.!!!!

Episode Nr 16  Thailand mijn 2e vaderland.

Een hond steld in Thailand niets voor.

Er lope in Thailand honderduizende honden gewoon los op straat rond.

Een Thai geeft niets om een hond,uitgezonderd een enkeling.

De honden op straat hebben de naam SOIHOND (straathond)

Ze worden dikwijls aangeschaft door een Thai omdat men bang is voor inbrekers.Maar hheft men eenmaal een hond  worden ze slecht behandeld door hun bezitters.

Men laat ze overdag los lopen dus ze vermeerderen zich razend snelEen hond mag in Thailand niet binnen in het huis komen.Dus s,avonds komt hij of zij achter het hek bij de ingang van het huis te zitten.

Als een hond van een Thaise eigenaar  iemand bijt of een ongeluk veroorzaakt  bvb hij trek teen Farang van de scooter,dan is die hond  aangaande de veroorzaakte schade van geen Thai.

Maar als de hond van een buitenlander (farang)is en die hond maakt broken dan staat de Thaise eigenaar snel met de rekening en de politie op je stoep om te incaseren.

Van tijd tot tijd worden er veel loslopende honden gevangen en dan in de nacht met een hele grote vraachtwgen over de grens naar Laos etc

Gebracht.

regelmatig onderschept de politie zo een transport met soms wel 700 honden in een open vrachtwagen op weg om geslacht te worden in Laos of Cambodja.Daar staan ze dan snel op het menu.

Men plukt ze gewoon van de straat af.

 

.Dan worden de honden levend gevild.Men beweerd dan dat het vlees dan lekker mals blijft.Een verschrikkelijk drame speeld zich tijdens zo een slacht party dan af.

 

Het publiek staat er gewoon bij te kijken.

En de volgende dag hebben zed an op het menu staan de hond in de pot.

De monnikken ontfermen zich dikwijls over de loslopende honden.

Maar dat voorkomt niet dat ze soms gevangen worden en naar het buurland Laos gaan als vlees voor een menu.

Vooral rond Kerst en Nieuwjaar worden de honden op vele menu kaarten aqangeprezen als mals en lekker.

Het verkeer in Thailand is levens gevaarlijk.

In Thailnd lijkt het als je het over het verkeer hebt net of dat de weggebruikers maling aan alles hebben wat de verkeers regels aangaat.

Je komt bij een stoplicht aan de stopstreep op de weg.Je staat als westerling

Netjes voor het rode verkeerslicht te wachten.Dan komt de eerste Thaise scooter rijder je voorbij gereden en die gaat 1 meter voor je staan dus over de stopstreep.

Kort daarna komenn er nog een 4 tal  scooter rijders  en die gaan ook allemaal nog verder over de stopstreep staan in afwachting dat het licht op groen springt.Dat stoplicht is voor zien van nummers sort seconden nummers.Als het af begint te tellen  bvb op 9 terug tellend dan beginnen al 3 van de 5 scooter berijders reeds bij nog 2 seconden tegaan al opterekken.

Er is dan niemand die geduld betoond.Ze willen allemaal vooraan staan en het eerste weg scheuren.

Als je op een groete weg rijd met je scooter en er staan geparkeerde auto,s langs de kant  kijk dan goed uit.Want je loopt grote kans dat iemand die in een geparkeerde auto zit opens uitstapt  dus de deur  wijd open gooid zonder  te kijken of er iemand aan komt rijden.

Dan het geval met de helm.

Het is verplicht een helm te dragen als je  scooter  rijd in Thailand.Maar  de boete op het niet dragen van een helm is zo laag en de handhaving zo belabbert dat  dit te verwaarlozen is.De boete bedraagt slechts 200 THB  .Je mag dan voor dat geld de hele dag nog door rijden zonder helm ,want je had al een bekeuring gehad,dat is de wet hier.

De politie controleerd meestal alleen op maandag tot en met zaterdag op het dragen van een helm.Echter om 1700 uur stoppen ze met het controleren.Dus zie je na 1700 uur bijna 70 % zonder helm rijden

 

 

De jeugd geen rijbewijs/geen verzekering en dikwijls zonder helm op de scooter.

Het gebeurd dikwijls dat een scholier van amper 13 jaar zonder verzekering en zonder  helm dodelijk verongelukt.De ouders weten of wisten dan dat deze jongen te jong was geen verzekering had en geen helm droeg.Ook de onderwijzers op school weten dat meestal wel.Als die jongen of meisje dodelijk verongelukt komen er de volgende dag meestal meer dan 100 mede scholieren naar de crematie van hun schoolmakkertje.Echter als je dan ziet dat van de 100  maatjes van de school er  amper 50 op dat moment een helm dragen vraag je je eigen af waarom??

Ten eerste is bijna de hele bevolking afhankelijk van de scooter.

Maar het zijn ook nog eens motoren ipv scooters.De meesten zitten boven de 100cc.

De ouders weten hier van

Mischien denken de ouders jong geleerd is oud gedaan.

 

Je ziet ze soms met 5 man op een scooter zitten opweg naar scool of naar de stad.Dan  vraag je je af  kennen ze de verkeersregels wel?Nee dus dat hebben ze nooit geleerd.Ze leren het scooter rijden meestal van de ouders of ooms en tantes.

Wat de bestuurders van auto,s aan gaat zelfde laken een pak.Vele zijn niet goed opgeleid en vele hebben geen verzekering.

Momenteel 26.000 dodenn per jaar in verkeer Thailand Dat is nu 46%.

Een slang hoeft niet altijd giftig te zijn.

deze cobra kijk er voor uit!

Op een dag is er in Udonthani Town een slang gevangen.

Het was een bizonder exemplar van het merk Python.

De slang was 5 meter lang en woog 70 kg.Er kwamen 4 personen van de overhead die het dier uiteindelijk in een jute zak konder krijgen.Ze hebben het dier mee genomen,en ik liet me vertellen dat ze het dier in een natuurpark weer vrij zoudenn laten.Het was een erg mooi dier.Eeen Python is niet giftig maar hij kan wel iemand wurgen.Zo een slang kan wel 10 meter lang worden.

Veel voorkomende slangen zijn de Cobra en die eet zelf giftige slangen.

Maar in Thailand heb je nog een groot aantal(ongeveer150 soorten) waarvan 60 giftige verschillende slangen.

Soms kruipen zee en huis in,het blijft altijd uitkijken.

Deze Boa Constrictor(Anaconda) is bruin/geel van kleur.

Een 55-jarige man in Kong Krailat (Sukhothai) is onder de ogen van zijn zuster gedood door een python van 3 meter, die hij maandagavond onder hun paalwoning was tegengekomen.

Ook wonen er bij mij in de omgeving wel 5 mensen die net als ik uit Eindhoven Brabant kwamen.Er woond een Bert een Theo een Hans een jos en een Erik allemaal afkomstig uit Eindhhoven.

Op een dag werd mij gevraagt of ik zin had  om met mijn vrouw en 3 Nederlanders met hun vrouw een weekend naar Bangkok te willen gaan.

Ik stemde daarin toe en ook mijn vrouw  had wel zin in een extra uitje.

Wij gingen dus met 4 echtparen per vliegtuig naar Bangkok.We sliepen in een mij bekend hotel Bangkok Condo hotel.

prima hotel25 euro per nacht met ontbijt.

Dat hotel lag slechts 8 minuten van de grootste marktplaats van Thailand af.

Na 1 uur vliegen ruim hebben we onze weekend tassen  in het hotel gezet en zijn naar die markt gegaan.De markt is ongeveer 2x zo groot als in NL de zwarte markt in Beverwijk.

In Bangkok markt kan je letterlijk alles kopen oud en nieuw.Er komen elk weekend duizende mensen op af.Zeer veel westerlingen zo als wij dus.Je kunt er dieren kopen van apen/eekhoorns/kitten/honden en vissen etc.

Dan zijn er honderden kleder shops.Daar kan je echt goedkoop een mooi hemd of tshirt voor weinig geld kopen.En eetzaken en stalletjes op elke 300 meter zit er wel een.Als je alles wil zien dan heb je echt 3 dagen nodig.

Ze hebben er heerlijke Kebab zaken.Ik mocht zelfs bij een zo een zaak mijn vlees zelf snijden van die grill.

 

Er lopen overall politie en bewakers rond die waarschuwen tegen zakkenrollers etc.

Hij kwam met een ladyboy naar ons huis.

De man een Nederloander wist niet dat de vrouw een kerel was!

Op een dag kreeg ik bezoek van een Nederlander,die bracht iemand mee als zijnde zijn nieuwe vriendin.

Maar ik zag al direct hier klopt iets niet.Ik kon de Nederlander al enkele maanden en had het idee dat deze man het niet zo nauw nam met de waareid.

De zgn vrouw die hij mee bracht naar mijn huis   had een volle fles bier in de hand.En dronk daar regelmatig een grote slok uit.

Dat kwam mij vreemd over ,want ik had nog nooit een Thaise  vrouw  rechtstreeks uit zo een halve lter fles zien drinken.

Toen ik eenns goed naar die vrouw keek zag ik het al.Het was namelijk een man omgebouwd  ls vrouw in mijn ogen.Ik zei de Nederlander da nook diect jho ijk uit het is volgens mij een man ipv een vrouw.Wij noemen dat in Thailand een Ladyboy.

Daar is op zich zelfs niks mis mee ,maar deze Nederlander hield bij hoog en laat vol dat deze Thaise dame echt een vrouw was en geen man.

Mijn lieve rouw  Honnybee zei toen dit is echt een man Lowy heeft gelijk.

Iemand anders die bij me op visite was beaamde dit ook.De man die deze Ladyboy mee had gebracht  naar mijn huis  werd  kwaad en ik heb hem nooit meer bij mij  thuis gezien.

Iets wat ik achteraf gezien niet erg vond.

 

Een ladyboy is niet per se op zoek naar gay-mannen. Soms geeft ze de voorkeur aan een stoere hetero man zodat zij zich meer vrouw kan voelen. Er zijn ook hetero westerse mannen die een relatie aangaan met een ladyboy. Dat kan uit nieuwsgierigheid, maar kan veelal ook een bewuste keuze zijn.

Hetero mannen verklaren deze opmerkelijke keuze vaak met de stelling dat zij ‘het beste uit twee werelden’ hebben gekozen. Een ladyboy is zelf als man geboren en begrijpt daarom andere mannen beter en kan daarnaast de behoefte aan liefde en intimiteit invullen, zoals vrouwen dat kunnen.

De Thaise benaming voor de Ladyboy is Katoey.

Die zijn geboren als man maar willen zich voordoen als vrouw.

Dan zijn ze dikwijls van boven vrouw en van onderen man.Ook laten ze wel eens hun edele deel van man veranderen in een gleuf.Vele weken in de prostitutie in Pattaya enz

Het komt in veel landen voor ,maar het blijft oppassen wat sommig3e van die Ladyboys zijn ook nog crimineel en agressief er bij.

Ladyboys maken geen keuze voor een vrouwenrol. Het is het gevoel dat ze op een bepaald ogenblik hebben. Ze voelen zich geestelijk vrouw en willen daar ook naar leven. Doch is dit niet zo simpel als vele denken. Indien ze er voor uitkomen dat ze een ladyboy willen zijn wordt dat wel eens niet in dank aangenomen, vooral door de vader. Soms verstoten uit de familie tot het krijgen van regelmatig slagen met een broeksriem of zo.
Veel toekomst hebben de meeste niet. Zelden kunnen ze opklimmen in de maatschappij tot belangrijke functies. Zo is er Bam, uit een gegoede familie, die een advocaat was toen hij nog als man ging. Als transgender werd zij aan de balie niet aanvaard en moest een keuze maken. Nu werkt ze als make-up artieste en leeft als een gelukkig vrouw.

Wordt vervolgd

reacties  lowy.cremers.senior@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: