Frietbakker Zwerts komt naar Thailand in Toekomst.

14 Mei

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email  lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!!

Een bijdraqge van Lowy de friet specialist.

Thaise Lowy Cremers Als oude frietes bakker uit Eindhoven doet het me goed dat Martin Zwerts uit Eindhoven zo goed aan de weg timmerd.De man is al dikwijls als de beste frietbakker van Nederland  benoemd.Heeft nu een zaak in Singapore geopend.En in de toekomst  gaat er ook een zaak open in Thailand.Wij willen  hem daarbij gaarne helpen.

Ik kwam er al bij de vader van Martin  de Hr Piet zwerts.

Als hij ooit in Thailand wil beginnen zullen we hem met open armen tegemoed treden en helpen waar dat nodig mocht zijn. www.nederlandersinudonthanicity.nl email lowy.cremers.senior@gmail.com

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Episode Nr 17 mijn 2e vaderland.

Leeftijd speeld geen rol.

Of er niet zo moeilijk gedaan word over dat leeftijdsverschil, dat weet ik nog zo net niet. Ik denk dat het eerder een kwestie van weinig keus is als een Thaise dame iets met een farang aanknopen wil. Kwestie van je verplaatsen in de gedachte van een Thaise.

Ik heb het daar wel eens over gehad met mijn vriendin en vriendinnen van haar. Die zeggen allemaal hetzelfde, een vrouw van 25-30 word echt niet verliefd op een man van 60-70 jaar. Het is in dat geval puur een financiele kwestie, een man die financieel voor haar zorgen kan.

Waarom dan weinig keuze. De farang van pak hem beet 25-40 jaar die heeft meestal geen geld en geen tijd om meerdere malen naar Thailand te gaan .

Of een Thaise te onderhouden, moet meestal zelf nog werken in Europa of in de VS. Dus blijft het vaak bij een weekje butterfly spelen in een stad als Pattaya zonder vervolgbedoeningen.

Daar zitten ze ook niet op te wachten .dus wat blijft er vaak over de oudere farang die in Thailand woont of met een jonge farang mee verhuizen naar de EU. Kostbare zaak in de meeste gevallen ivm visa en inburgeringscursussen dus de meeste jonge farang willen daar ook niet aan beginnen. En als ze er aan beginnen dan zit je weer met het volgende, er gaat nogal wat tijd overheen, dus zit zo’n vrouw vaak bijna een jaar te wachten tot ze haar vriend weer ziet.

Beide partijen worden hier onzeker van, de westerling denkt dat zijn Thaise vriendin vervolgens af en toe nog wat bij scharrelt of haar Thai boyfriend weer opzoekt (wat ook regelmatig gebeurd.

 

Een Thaise heeft ook wel eens jeuk.

net als een jonge farang heeft een jonge Thaise ook wel eens jeuk en geen zin om een jaar te wachten….) en de Thaise denkt op haar beurt dat haar farang vriend ook nog een vriendinnetje in de EU heeft. Of daar ondertussen verder zoekt en op een dag opbelt dat hij nooit meer terug komt. Maw de jonge farang met serieus  relatiepontentieel zijn heel erg dun gezaaid en voor beide partijen levert het nogal wat onzekerheden op. Beide partijen kennen de verhalen over de wederzijdse streken meestal ook maar al te goed en dat helpt ook niet.

De Thaise dames die ik ken zijn echt niet dom en weten dit allemaal maar al te goed. Die weten heus wel wat een gemiddelde farang verdient en zelfs in welke landen de farang relatief het meeste verdient of het beste pensioen heeft.

 (Waarom denk je dat Noren bijvoorbeeld erg populair zijn in Pattaya?)

Kom je op het volgende, waarom dan altijd dat eeuwige gedoe over huizen kopen trouwen etc. Een Thaise die met een oudere farang een relatie aanknoopt weet zoals boven iemand schrijft maar al te goed dat er een tijd komt dat ze weer alleen is.

De oudere farang heeft als hij geluk heeft nog een jaar of 15-20 te leven en als hij komt te overlijden dan is zij net op middelbare leeftijd. De kans dat zij vervolgens een nieuwe man tegen komt is klein omdat er genoeg Thaise van jongere leeftijd beschikbaar zijn.

Zij wil er dus simpelweg minimaal voor zorgen dat haar bedje gespreid is voor het zo ver komt.

 

Dus zij zal graag willen trouwen en ook een koophuis willen bezitten en noem het allemaal maar op.

Het is dus niet altijd dat het geldwolven zijn maar gewoon een stukje zelfbescherming van haar kant. Net zoals wij Farang goed uitkijken en op ons zelf passen probeert een Thaise dat ook te doen. Is je vriendin of vrouw eerlijk dan is dit ook gewoon een bespreekbaar onderwerp.

Mij is op een verjaardagsfeestje ook wel eens naar de typische cliché gevraagd of het waar is dat veel Thaise vrouwen op oudere mannen vallen en dan vooral blanke. Mijn antwoord is dan dat je niet in de waan moet zijn dat een Thaise automatisch verliefd op je word omdat je toevallig blank bent.

Ben je ongeveer van dezelfde leeftijd, zie je er normaal uit, gedraag je je een beetje normaal, ben je geen butterfly, heb je een goede baan of een goed economisch vooruitzicht, kan je elkaar regelmatig zien etc dan heb je kans dat er liefde in het spel is, naast de gebruikelijke economische motieven.

Maar het is niet zo dat een Thaise automatisch verliefd word op de eerste de beste blanke die ze in een bar tegen komt.

Mij is bekend het verhaal van een oude stadgenoot garage houder uit Eindhoven.De man kwam na zijn scheiding enkele maanden bij me in Udonthani wonen.Op een avond  ging hij op stap.Hij trof dfaar een mooie vrouw in een hoeren tent aan.Ze ging die nacht met hem mee.De volgende dag vroeg ze of ze bij hem mocht blijven .Ze wilde voorgoed bij hem blijven na een nacht gewipt te hebben.Ze vertelde  dat ze dat werk pas 1 dag deed in die bar.(het bekende verhaal).

Hij was meteen verliefd op haar en  nu na 5 jaar wonen ze nog steeds samen.

Dus ook een hoer kan geluk hebben en hij is er blij mee.

En heb je het over de middle of upperclass vrouwen die zien een westerling meestal al helemaal niet staan.

In mijn omgeving in Nederland speelde jaren terug een verhaal van een gezin wat zo volledig aan de grond raakte en in uiteindelijk in een echtscheiding terecht kwam. De beste man had een goede baan, chirurg in een ziekenhuis en een zeer riant salaris. Vrouw en 2 leuke dochters, kast van een huis en een paar dikke auto’s op het pad. Voor de buitenwereld was het plaatje compleet. Alleen 1 manco, de man kon dan een riant salaris hebben maar vrouwlief en dochters maakten het simpelweg zo snel op dat hij er niet tegen aan werken kon. Sloten geld uitgeven met creditcards etc noem het allemaal
maar op. Uiteindelijk eindigde het sprookje in diepe schulden en met een echtscheiding.

De man ging naar Thailand  ,trof daar een jonge vrouw zonder kinderen en leefd er nog steeds als  God in Frankrijk.Hij werkt er nu voor minder geld als Arts in een hospitaal maar is veel gelukkiger .

Iemand anders vertelde me dit verhaal: Ja dat is zo. Sommige hebben er wel 3 huizen aan overgehouden. Goede knallerij en veel liegen leverd knaken op.

Niets is wat het lijkt in Thai. Ik zie zoveel mooie en leuke meiden, doch ik vertrouw er geen een. Liefde op het eerste gezicht is dus levensgevaarlijk. Dan kan je maar beter een dame uit de bar vissen en hopen dat ze oprecht met je is. Het is jammer, maar de hele cultuur steekt zo inelkaar en er blijven nu eenmaal dames die er handig misbruik van weten te maken. Ik zeg altijd; kijk nou niet naar dat mooie figuur of glimlach. Neem de tijd om eens goed te informeren wie wie is. Overal heb je mooie meiden, dus je mist echt niks.

En na een tijdje ontdek je dat een zuiver persoon of zuiver voor jou zal zijn heel wat meer waard is.

Want of je nu oud en dik bent of knap en jong, er is altijd wel een lieve zorgzame sensuele thaise dame te vinden. Vreemd dat al die (s)ex-pats uiteindelijk allemaal op zoek zijn naar een “goeie” vrouw, terwijl ze er jarenlang in NL van gedroomd hebben in BKK of Pattaya eindelijk die echte “slechte” en dus spannende tegen te komen na hun saaie leventje met Mien in NLErvaringen maken je rijker (oei das een gevaarlijke woordspeling in Thailand) , doen je verhalen, houden je jong en doen je leven.
“Slechte” ervaringen doe je evengoed op in NL als in TH, ligt aan je eigen persoonlijkheid en vaak onmogelijke verwachtingen.

 (de voorraad volgzame, sexy slavinnen is al een tijdje op in Thailand)
In het begin zal een Thaise vrouw zeker boeiender zijn dan een Nederlandse. Na een tijdje is ze net zo saai als jij.

Zoals blijkt, in TH oogjes open en je portomonnee in de gaten houden. Als je DE goeie wilt tegenkomen kan het geen kwaad ook je hart en geest open te stellen. In elk land is een op geld gebaseerde relatie meestal tot mislukken gedoemd. Geld heeft de vervelende eigenschap op te raken. Liefde daarentegen kan groeien. Maar nu ben ik wel weer erg romantisch voor een thailandganger.

Alle cliches gehad. 50 jaar ervaring. Ik kwam al als jongen van 17 jaar in Thailand.

In de Isaan en heel Thailand , in Bangkok en in Rotterdam zijn heel veel verkeerde vrouwen, ongeveer net zo veel als verkeerde mannen (of van die nog meer) Dan blijven er nog een heel stel goeie over en daar kun je dan heel goed mee leven en gelukkig mee zijn. Ik tenminste wel.

Als jezelf reeele verwachtingen hebt en niet op zoek bent naar iets wat jij in Nederland ook niet kunt krijgen, kan je het hier heel leuk hebben. Het (eventuele) leeftijdsverschil is dan mooi meegenomen.
En als dat leeftijdsverschil er dan is, weleens afgevraagd hoe moeilijk dat voor haar is als zij straks, ouder, alleen zit. In de Thaise maatschappij zit niemand te wachten op oudere vrouwen.
En jouw Nederlandse aow gaat helaas niet over op haar als jij er niet meer bent. En Thaise aow is 500 bath per maand.Dus als je haar bij leven 500 Euro in de maand geeft  dan  zorg je erg goed voor haar.Je hoeft geen huis /Auto etc voor haar te kopen .Dat doe die andere patsers wel die  in NL niks hadden en hier de grote jongens uit willen hangen.

Er zijn mij verhalen bekend van Nedrlanders die hier in Thailand soms meer dan 6 Miljoen THB aan die vrouwen hebben verloren .Op den duur alles kwijt land en huis en dure Vito verwipt ha ha ha .

Wordt vervolgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: