Episode 20Thailand mijn 2e vaderland.

17 Mei

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email  lowy.cremers.junior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen  !!!

Episode Nr 20  van  Lowy zijn 2e vaderland  Thailand.

Die man had alle machines die nodig waren om dit gebouw er neer te zette.Van ketting zagen frezen etc etc te veel om opte noemen.

Ik liep daar elke dag rond. Ik dronk na het werk een biertje met die mensen en dikwijls ging de barbeknoei aan.

Het was gezellg met die farang als fore man zei men dan.

Foto,s van deze bizondere bouw kunt u opvragen aan de redactie!!

De hele bouw heeft 6 a 8 maanden geduurd.

En ik was de voorman van deze bouw.

 

De bouw van een Teak bomen huis in onze straat.

het hele project koste 8 Miljon THB incl de grond.

8 Miljoen THB dat ruim 200.000 Euro

Er worden soms mensen Opgelicht tot 100.000THB

Er zijn gevallen bekend dat de mensen bedragen van tussen de 9000 baht en 20.000 baht betaald hebben.

In dit  artikel geeft het je  inzicht in de meest voorkomende vormen van oplichterij in Thailand.

Het is vooral bedoeld om de argeloze toerist te waarschuwen.

Thailand is een fantastisch land met een vriendelijke en gastvrije bevolking. Je zult je er snel thuis voelen. De Thaise bevolking is behulpzaam en doet haar best om jou een fijne vakantie te bezorgen. Deze verhalen zijn nagenoeg wel bekend. Helaas maken oplichters gebruik van deze feiten. Ze stellen zich zeer hulpvaardig op en weten al snel jouw sympathie te wekken.

Dit betekent natuurlijk niet dat iedere Thai die aardig en behulpzaam is, een potentiële oplichter kan zijn. Integendeel en gelukkig maar.

Toch moet je op je hoede zijn.

Het zou erg vervelend zijn wanneer je het slachtoffer wordt van oplichting en daardoor een negatief beeld krijgt van Thailand. Bij thuiskomt zul je dan je ervaringen weer aan anderen vertellen die dan ook een negatief beeld krijgen van Thailand. Wellicht kiezen ze er voor om daarom niet naar Thailand te gaan.

Dat zou jammer zijn, want geloof me Thailand is één van de mooiste vakantielanden ter wereld.

Het is vooral bedoeld om de argeloze toerist te waarschuwen.

oplichtingspraktijken in Thailand

  1. De Grand Palace is gesloten oplichting
    Deze zwendel kan bij iedere toeristische attractie plaatsvinden, maar komt het meeste voor bij de Grand Palace in Bangkok. Er komt iemand naar je toe en verteld dat het paleis gesloten is om welke reden dan ook. Negeer ze, anders zal je dag er uitzien zoals beschreven, een saaie rit langs kleermakers en goud- en juwelenwinkeltjes.
  2. Thaise edelstenen en juwelen oplichterij
    Als je geen expert bent op het gebied van edelstenen of juwelen, koop ze dan niet van een wildvreemde. Dagelijks trappen er vele toeristen in. In de meeste gevallen koop je nep of betaal je teveel. Let op, dit is één van de meest voorkomende manieren van oplichting in Thailand.
  3. Wisseltruc met geld
    Dit komt voor in de toeristische gebieden en vooral bij de winkeltjes zoals 7-Eleven en Family Mart

. Je betaalt met 1.000 baht en je krijgt wisselgeld terug van 500 bath. Het werkt prima laat in de avond bij toeristen die wat te veel drank op hebben. Maar ook bij anderen omdat je niet vertrouwd bent met Thais geld. Let er dus op wat je geeft en hoeveel je terug krijgt.

 

 

Oplichting van toeristen is net zo lastig aan te pakken als corruptie in Thailand. Het komt dagelijks voor en zal nooit helemaal uitgebannen worden. Er zijn vele vormen van oplichting in Thailand, van redelijk onschuldig tot zeer ernstig. Er zijn ook gevallen bekend waarbij het tot geweld kwam en toeristen gewond zijn geraakt. Ga er ook niet van uit dat oplichting alleen voorkomt in de seksindustrie of in de slechtere buurten. De meeste oplichters zijn keurig nette Thai die redelijk tot goed Engels spreken en welgemanierd zijn. Sommige zien er zelfs uit als ambtenaren met vergunningen en een ID opzichtig op de kleding gespeld. Niet zelden lopen ze in een soort uniform en zien ze er daardoor extra betrouwbaar uit.

Waar ter wereld je ook op vakantie gaat je hebt overal oplichters die het voorzien hebben op toeristen. Zo ook in Thailand.

Dit artikel geeft inzicht in de meest voorkomende vormen van oplichterij in Thailand.

Jetski oplichting.
Pattaya en Phuket zijn hierdoor berucht. Je huurt een jet ski en als je terugkomt van je ritje, zal de verhuurder wijzen naar krassen en deuken op de jetski. Ze zeggen dat jij die veroorzaakt hebt en vragen grote sommen geld. Vaak gepaard met wat dreiging. Die krassen en deuken zaten natuurlijk al op de jetski en anderen die jou voor waren hebben die ook al betaald. Kies altijd een jetski die onbeschadigd is en controleer dit vooraf. Bij problemen, bel direct de toeristenpolitie. Een nog beter advies: huur nooit een jetski!

Patpong Seks Show oplichting
Je wordt op straat op Patpong aangesproken met het aanbod van een gratis seksshow en drankjes voor slechts 100 baht per stuk.

Wanneer je naar binnen gaat kom je in een louche tent (meestal bovenste verdieping), je drinkt een drankje en wilt weg.

Wanneer je de rekening vraagt staat er zesduizend baht op de nota. Protesteren helpt in dit geval niet. Dit zijn gevaarlijke situaties want deze Thai kiezen voor grove intimidatie en schuwen ook geweld niet. Het zal niet gemakkelijk zijn daar onder uit te komen. Betalen en wegwezen dus. Beter is het om er niet naar toe te gaan.

Hualamphong treinstation oplichting
Buiten het treinstation ontmoet je officieel uitziende mensen die zeggen dat ze je zullen helpen met het reserveren van een zitplaats in de trein.

 Ze nemen je mee naar een kantoortje in de omgeving van het station en doen alsof ze een treinticket voor je boeken. Vervolgens zeggen ze dat de trein vol is en je alleen kan reizen met de bus of minibus. Juist, die bussen zijn van de organisatie waar zij voor werken.

Diefstal in nachtbussen
Let op voor diefstal en zakkenrollers tijdens een tussenstop en plaspauze. Met enige regelmaat melden toeristen diefstal tijdens een rit met de nachtbus. Sommigen werden zelfs gedrogeerd en waren beroofd nadat ze wakker werden

Airport Taxi oplichting
Officieel uitziende Thai zullen beweren dat zij een meter taxi naar Bangkok voor je regelen voor slechts 500-1000 baht. Je betaalt dan veel te veel. De Thaise politie treedt hard op tegen dit soort figuren, maar het is een hardnekkig probleem. Negeer iedereen die in de aankomsthal vraagt of je een taxi wilt De officiële taxi’s staan buiten en ook de taxichauffeurs wachten buiten bij hun auto.

GoGo bar oplichterij
Werkt goed bij toeristen die al flink wat drank achter de kiezen hebben.

Het bonnetje van je bestelling gaat in een (houten) koker. Iedere keer dat je daarna wat bestelt wordt je bestelling op bonnetje er bij gezet. Controleer dat, ze vergissen zich nogal eens en zetten meer streepjes dan je hebt genuttigd.

. Bargirls oplichting
Variërend van ‘ik ben zwanger’ tot mijn moeder/kind is ziek en moet geopereerd worden anders gaat ze dood.

Al deze vormen van oplichting zijn er op gericht om de (seks)toerist geld uit de zak te kloppen.

 

Ook een slaappilletje in je drankje komt voor. Eenmaal in je hotelkamer wordt je wakker zonder je portemonnee. Wees extra voorzichtig met freelancers en ladyboys. Laat dure sieraden thuis en stop je paspoort en geld in een kluisje.

 

En woon je eenmaal in Thailand en je hebt een aannemer of klussenman nodig,betaal dan nooit vooraf.

Want je loopt kans dat men er met het geld van door gaat en nooit meer terug komt.Mijn buurman is door een thaise landgenood voor ruim 30.000 THB benadeeld.De man zou zijn huis verbouwen.Kreeg 30.000 THB mee om materialen te kopen.

Hij ging even de materialen kopen en is niet meer terug gekomen.

Politie zei dat is een prive zaak had je hem mar niet van te voren moeten betalen.

Zwevers genoeg in Thailand.

Aan zwervers  is er ook in Udonthani geen gebrek.

Laatst zag ik een oud vrouwtje met een karvol bijeen geraapte spullen.Flessen en plastic en oud paier.Dat brengt ze dan naar de recycling en zo verdiend ze haar dagelijkse maaltijden.

En die was nog maar net uit beeld of de 2e een man kwam voorbij,hij verzamelde oud papier en bracht het weg.

En toen kwam de volgende die was tevoet ,hij liep met de zak op de rug.

En haalde wat eten uit de afvalbak van een restaurant.

Er zijn altijd mensen die iets willen verkopen.Ik zag een vrouwtje ze lep langs een taxi station en verkocht haar waren aan de wachtende mensen.Want ja een Thai eet soms wel 5x per dag.

En ze weten precies waar ze het moeten verkopen.Nergens is een vergunning voor nodig.

later hoorde ik het verhaal van de vrouw die geld had geleend  van de maffia zonder dat haar man er iets van af wist.

Later kwam ik in contact met een andere Nederlander Andre F en die vertelde me dat die verzekerings vrouw ook geprobeerd had hem te strikken om een hospitaal verzekering af te sluiten.Maar dat hij daar niet was ingetrapt.

 

Toen gebeurde het volgende .

Zijn vrouw had voor dat hij haar kende 50.000THB schuld bij een geld schieter gemaakt.Dat noemen ze hier een Loan Shark,dat is bij wet verbpoden want die handteren woeker rentes van soms wel 20%  thb.Dat geld was niet op tijd terug betaald.Toen kwamen er die dag 2  zware jongens aan de deur die zeiden:Je vrouw heeft schuld bij ons.Niet betalen binnen 3 dagen dan schieten we je vrouw en jouw dood.Ze komen altijd met 2 personen het geld halen.

Toen heeft de man  een Nederlander maar snel de schuld van zijn vrouw voldaan.

Want hij besefte wel dat het menens was.Er waren al mensen voor minder schuld omgelegd  in Thailand.

Ze huren voor 10.000THB een man uit Cambodja of zo in.Die komt schiet iemand dood incaseerd en is weer weg.

Met de Thaise Loan Sharken ga je niet lachen.

 

Op een dag maak ik dan kennis meteen Nederlander die vertelde hoe hij miljoenen verloor  aan een Thaise vriendin.

De man J den H kwam uit Leiden .Was altijd vrachtwagen chauffeur gewesst,dus dikwijls op den harde weg geweest.Hij bracht ongeveer 8 Miljoen THB zwart geld mee uit Nederland.

Hij vertrok naar Thailand en maakte kennis met een zeer mooie vrouw.

Hij had al snel een huis etc voor haar gekocht.En ze kregen snel een kind .

Maar toen de man een keer terug kwam van een vakantie uit Nederland werd hij door de buurt gewaarschuwd dat zijn vrouw hem bedroog met de Phujabaan de dorpshoofd van het dorp in Thailand.

Als hij weg was lag ze met het opperhoofd van het dorp te bed.

Dus toen hij dat ontdekte wilde hij die vrouw het huis uit jagen,wat hem niet lukte.Via die Phujabaan   een soort wijk  beheerder  werd  hij zelf uit zijn huis  gedreven.

De mensen maakten hem het leven zuur,en zijn dochtertje kreeg hij niet meer te zien.

De Nederlander spande een rechtzaak aan tegn die vrouw.

Maar ja ook zij nam een advocaat en die 2 advocaten spanden samen tegn  de man  en hij verloor de ene rechtzaak na de andere.

Hij had ook wat landerijen met teakbomen en rubber plantage op zijn naam staan.

Die heeft hij mogen behouwen door ze snel op een nieuwe vriendin thaar naam te laten registreren .

De man het na  dat hij het weer eens met 3 andere vrouwen had geprobeerd uitindelijk weer een nieuwe vriendin gevonden.

Maar bij mij komt steeds de vraag naar boven hoe lang gaat het deze keer weer duren?

Wordt vervolgd

reageren  kan via Lowy.cremers.senior@gmail.com

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

LoanShark bij wet verboden in Thailand.

Politie  kan er weinig aan doen.

Op een dag kom je dan wat Nederlanders tegen en dan hoor je soms rare ongeloofwaardige verhalen.Zo gaat het verhaal dat een Nederlander P.D.Smit

Gehuwd is met een vrouw een Thaise die voorouders heeft uit Vietnam.

De zus van die vrouw van hem deed in Verzkeringen.

 

Episode 19 gaat over landgenoten die  eigen  landgenoten in  Thailand  belazeren.

Mensen handel/Bemiddeling?

ik heb in die 10 jaar dat ik hier woon de raarste verhalen gehoord.

Op een dag kom je dan weer eens in contact met een Nederlander in Udonthani en je hoord het verhaal aan hoe die man ook weer door familie van zijn vrouw werd beetgenomen.Het gaat altijd om geld.

Soms zijn het net schorpioenen.Wat maakte deze Pieter mee

De man een wao er die met toestemming van het uvw naar Thailand mocht verhuizen met behoud van uitkering.Als je de man ziet lopen en handelen in auto,s in Thailand dan denk je wat mankeerd die man.Maar ja ik ben geen dokter maar vond het vreemd dat deze man wel in Thailand auto handel kan bedrijven  maar in NL afgekeurd is en in een uitkering zit.

Daarbij opgeteld dat hij in NL ook nog zijn huis aan studenten heeft verhuurd voor een hoge huur prijs.

Deze man gehuwd met een Thaise vrouw die van oorsprong Vietnamese familie heeft .

Haar zus doet in verzekeringen.En ze smeerden die Pieter S een hospital verzekering aan dan was hij voor enkle miljoenen THB verzekerd als hem wat zou overkomen.

Hij zou zelfs 1000 thb per dag uitbetaald krijgen voor elke dag dat hij eventueel in het ziekenhuis moest doorbrengen.

Het klonk allemaal erg goed ,tot hij achter de waarheid kwam bij een hospital opname

 

Op een dag kreeg de man longontsteking.

En moest naar het Bangkok hospital gebracht worden.

Hij kreeg een keurge eenpersoons kamer met extra bed voor zijn vrouw die snachts bij hem bleef.

Ook een 3 keuze menu stod elke dag voor zijn beschikng.

En de dokter stond 4x per dag an zijn bed om te vragen hoe het met hem ging.

Op tijd werd zijn kussen opgeschud etc etc.

Extra bed voor zijn vrouw.

Na 10 dagen behandeling was hij genezen en mocht hj naar huis.De klerk van het hospitaal bracht hem toen een rekening van 30.000 TB.

De man protesteerde en zei : ik krijg voor elke dag hier liggen toch 1000 THB terug van de verzekering.

De klerk schudde zijn hoofd en zei ee u moet 30.000 THB betalen want de verzekering die u heeft is een levensverzekering en geen Hospitaal/doktrs verzekering.

Die vrouw van de man en haar zus hadden een levensverzekering van ruim 2 miljoen THB afffffff gesloten voor Pieter D ipv een goede hospital verzekering.Was hij met zijn long ontsteking echter overleden dan had zjn vrouw die 2 miljoen THB gebeurd.De man wist nergens van dacht ik ben goed voor alle ziektekosten verzekerd.

Toen hij er achter kwam wat de 2 dames bekokstoofd hadden achter zijn rug om was hij woest.

Het werd net nog geen echtscheiding maar het liep uit op een fikse ruzie in dat huwelijk.

Het blijft altijd uitkijken in Thailand .

Want hier is geld echt overleven.

Je kunt hier ook je buurman verzekeren zo dat als hij omt te overlijden jij als buur bvb 200.000 THB  ontvangt.

Het enige wat je moet hebben is een foto met handtekening dat jij de overlijdens premie krijgt als de man binnen 6 maanden na aanvaarding polis dood gaat.

Ze geven meestal de buurman voor dat hij dood gaat  bij het afsluiten van de overeenkomst een bedragje van 1000 THB voor de moeite.

Je kan die overlijdens acte met elke Thai afsluiten echter niet met een Farang.

Verschil is er altijd

Ook is er verschil als je bvb naar een pretpark gaat in Thailand.

Bij de kassa van een actractiepark betaald een Thai bvb 50 THB intree kosten en de Farang betaald dan soms 100 THB voor de zelfde  intree kaart.

Ze zeggen die buitenlander Farang kan het beter betalen.Ik heb daar zelf geen bezwaar tegen gun die Thai die extra inkomen van harte.Wat me ook verbaasde  toen ik bij een groot zwemparadijs kwam en daar stond  bejaarden van af 65 jaar gratis toegang.De rest onder die leeftijd moest 60 THB ophoesten.

Echter ik moest ook betalen.Mijn protest ik ben al 75 jaar hielp niet .U bent geen Thai werd er gezegd.Verders had ik er geen moeite mee.

De Thaise mensen zijn erg spontaan.

Als ik ergens loop en ik toevallig langs  en huis kom waar iets gevierd word  reopen ze me dikwijls na he Farang kom er bij ,eet en drink met ons mee.

Zo kwam ik enkele maanden geleden langs een huis waar ze buiten een heel grote tent hadden gezet over de hele breedte van de straat.Er stonden wel 100 stoelen en tafeltjes klaar.Er stond op elke tafel een fles goede wiskey en bier zo veel als je wilde.Maar het belangrijkste was het vele eten wat ze op die tafels haden staan.Ik moest anschuiven en iedereen wilde wel op hun manier die Farang begroeten etc.Ze schonkn me meteen een halve liter bier in en bij eke slok die ik nam werd mijn glas door ee van de dames meen weer vol gegoten.

Ik heb toen niet gegeten want  daar ik nooit Thais eten  tot me neem hield ik het maar bij een biertje.

Er werden foto,s genomen bij de vleet.Iedereen wilde met Lowy de Farang op de foto.

Ze hadden enkele wulpse danseressen op een podium staan die ritmies  hun kunsten vertoonden in een bikinie en badbroek.

Toen werd er gedanst .Ze kwamen mij halen de vrouwen kregen er geen genoeg van,ze zagen al snel dat deze ouwe knoest  graag een dansje maakte.

ik zwaaide en zwierde net als een Thai met mijn armen en handen en dat vonden ze mooi en ze klapte er zelfs voor.

Het bleek me achteraf een feest te zijn ter herdenking dat 10 jaar geleden de moeder was overleden.

Dan houden ze gewoon op eens een feest ter ere van hun geliefde moeder.

Ik ben die dag op dat feest dronken geworden ,maar heb er veel plezier beleefd.

 

 

Snelheids controle in Thailand kennen ze niet.

Het verkeer in Thailand ik schreef er al eerder over is total gevaarlijk omdat bijna niemand zich aan de regels houd.

De meeste hebben geen verkeersregels geleerd.

Ze scheuren je links en rechts voorbij en het is altijd ikke ikke ike en de rest kan stikke

Ik heb nog nooit in 10 jaar dat ik in Thailandwoon een snelheids controle ergens waargenomen.In Bangkok schijnen ze rond de snelwegen wel met laser te werken.

Maar net als in NL achter een boom controleren of iemand in de bebouwde kom misschien 2 km te hard gaat dat doen ze in Thailand nooit.

.

Als fietser ben je erg kwetsbaar in Udonthani.

Je kunt zo maar over de kop slaan als je te laat ziet dat er een groot gat in de weg zit.

De scooters en auto,s duwen je gewoon aan de kant.Een Thai zegt de weg is er voor iedereen.Voorrang kennen ze niet of nauwelijks.Als iemand bvb bij een uitrit staat en er is veel verkeer op die weg zal men je nooit in laten in voegen je moet dan echt wachten soms wel een kwartier voor dat je met je auto aan het verkeer kunt deelnemen.

Ze houden niet gauw rekening met een mede weggebruiker.Het zelfde is de hoffelijkheid in Thailand.Ze zullen nooit een deur voor je open houden.Dat vind ik soms wel onfatsoenlijk.Maar ik ben de Farang!!

 

Een huis gebouwd van teak bomen bij mij in de straat.

Op een dag wordt ere en stuk land in onze straat verkocht.

De man was reds eigenaar van 40 apartementen in onze buurt.Hij was het hoofd van de Universityd van Nhonkai en zijn vrouw was daar docent.

Dus die hadden samen een behoorlijk inkomen mede door verhuur van die apartementen.

De man bezet echter buiten Udonthani ook een Tekbomen plantage.En op zjn werf lagen bomen vn meer dan 100 jaar oud.Hij heft toen onder toezicht van mij een mooi geheel van teakhouten bomen een huis laten bouwen.Er kwam eerst een ploeg timmerleui uit de buurt van changmai.Die waren gespecializeerd in het bouwen van boom huizen

.Die mensen sloegen een tent op het bouw terrain op n gingen aan de slag.Ik werd voor de gein hun foreman zeiden ze.

Eerst werd de omheining rondo m geplaatst wat piketten in de groend en  de bouw kon beginnen.

Ze groeven heel wat gaten  van wel 1.50 cm diep.En daarin werd  beton gestord dat zouden de finderings  ondergrond  van de boomstammen worden.

Die aannemer de ploeg bestond uit 5 werkers en de vrouw van de aannemer.

Wordt vervplgd.

reageren via  email lowy.cremers.senior@gmail.com

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: