De 5 Rijkste Families in Thailand!!

25 Mei

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen  !!!

Een bijdrage van onze financieel medewerker Het goede Heertje.

We zijn gek op lijstjes over Thailand. Helemaal als het gaat om de rich and famous. Daarom vandaag: de top-5 van rijkste Thai in 2013. Wie zijn het en wat bezitten ze?

Wij  stelde de top-5 van rijkste Thai in 2013 op. Als je ook maar enigszins bekend bent met Thaise business, dan herken je misschien de meeste namen wel.

  1. Dhanin Chearavanont & familie – Dhanin Chearavanont is een man die wij zeer respecteren. Zijn hele leven heeft hij hard gewerkt. Niet alleen om zijn familie te ondersteunen en een imperium op te bouwen, maar vooral omdat hij kwalitatief goede producten en prima service aan zijn klanten biedt. Ook behandelt hij zijn personeel erg goed, iets wat niet altijd gebeurt in Thailand. Dhanin Chearavanont en zijn familie bezitten veel 7-11’s in Thailand. Verder zijn ze onder meer eigenaar van True (mobiele telefonie, internet en kabel-tv), Chester Grill, Siam Makro en business in China en Singapore. Het vermogen wordt geschat op 12,6 miljard dollarOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
  2. Familie Chirathivat – Net onder de familie Chearavanont vinden we de familie Chirathivat, met een geschat vermogen van 12,3 miljard dollar. Zij bezitten onder meer de Central winkelcentra, waaronder Central Ladprao, Central Pinklao, Central World Plaza en ga zo maar door. Ook de Central Group Hotels zijn eigendom van deze familie. Zowel de Central winkelcentra als de hotels zitten door heel Thailand en zijn erg populair, vooral vanwege de locaties. Het is daarom niet vreemd dat deze familie hoog genoteerd staat in de top-5 van rijkste Thai.
  3. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO3. Charoen Sirivadhanabhakdi – Met een geschat vermogen van zo’n 10,6 miljard dollar staat Charoen op de derde plaats in de top-5 van rijkste Thai. We kennen hem als eigenaar van het biermerk Chang. Maar hij bezit meer. Hij is de grootste eigenaar van Marriott hotels in Zuidoost Azië, mag Pantip Plaza IT Mall tot zijn bezittingen rekenen en we kennen hem van Hotel Plaza Athénée in New York. Tevens bezit hij tweederde van het Singaporese drankenbedrijf Fraser & Neave.
  4. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO4. Familie Yoovidhya – bekend van het wereldberoemde merk Red Bull. Met een geschat vermogen van zo’n 7,8 miljard dollar staan ze op plek vier in de top-5 van rijkste Thai. Echter, de familie bezit ook veel onroerend goed en ziekenhuizen. Ze stonden trouwens ooit op nummer één, maar zijn dus gedaald naar nummer vier. We hoeven overigens geen medelijden met ze te hebben…
  5. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKrit Ratanarak – Hij is zo’n 3,9 miljard waard, samen met zijn moeder, zusters en eigen zoons. Krit is eigenaar van Channel 7 TV, Siam City Cement en de Bank of Ayudhya (die gele bank, ja). Buiten Thailand bezit hij onder meer de Prada winkel in Londen. Veel meer valt er trouwens niet te zeggen over deze familie, behalve dat het Chinees-Thai oud geld is, die zichzelf het liefst buiten de spotlights houden. Waar natuurlijk niets mis mee is…
  6. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
  7. Als laatste   extra bijlage  komt dan Lowy Cremers uit Udonthani met een inkomsten van ruim 1.100 Euro per maand aan AOW etc.Maar ook deze man is erg gelukkig  ha ha ha .

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: