Eten op markten en stalletjes Thailand gevaarlijk

4 Jun

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen  niet meer

om ons heen.  3000 Volgers.

 

 

Gezien op Olleke bolleke  Pattaya.

Een bijdrage van onze  horeca deskundige  Holle Bolle Gijs.

ONDEUGDELIJKE LUNCH DEED GISTEREN 70 KINDEREN IN HET ZIEKENHUIS BELANDEN NA HET ETEN VAN VOEDSEL VAN DE MARKT IN PATTAYA

Koop geen voedsel op marktplaatsen of aan straat  restaurantjes .De hygiene is daar belabberd.Blifr er weg.Ga in een goed restaurant eten die worden gecontroleerd door de overheid.

Ze hadden allemaal vegetarisch voedsel geconsumeerd dat op een Pattaya-markt werd gekocht, zo schreef de verslaggever van Daily News.

Op het menu stond een champignonsoep en een pittige, gekookte eiersalade.

Districtshoofd van Banglamung, khun Naris Niramaiwong gaf onmiddellijk opdracht tot een onderzoek naar waar het voedsel vandaan kwam en hoe het was bereid.

De studentjes van de klassen P4 – P6 van de Wat Nong Ket Yai-school kregen na de lunch te maken met ernstige diarree en overgeven.

In allerijl werden er tien ambulances opgeroepen om de kinderen nara het ziekenhuis te brengen, echter daar waren niet genoeg bedden om de kinderen goed op te vangen.De schooldirecteur , khun Noppawan Khonseu zei dat er 669 leerlingen op school waren. Hun eigen personeel bereidde gisteren een vegetarische voor op basis van ingrediënten die door een ouder of ouders op de markt waren aangekocht.

De verslaggever van Daily News kon vertellen dat de ingrediënten op een markt in Pattaya gekocht waren.

Sommige kinderen vertoonden verbetering en mochten later met hun ouders weer naar huis gaan.

Eén reactie to “Eten op markten en stalletjes Thailand gevaarlijk”

  1. ludopaf 5 juni 2018 bij 2:51 am #

    Beste Jos je zou eens een keer er bij moeten staan hoe de thaise mensen uit een straat kraampje hun noedelsoep bereiden.Dan zou je al echt over je nek gaan.Zeer onhygieenies gooien ze er de vuile ingewanden van een dier in.Ze strooien met zout en suiker of het niets kost.En dan die vieze tafels waar ze soms de overgebleven sla die mensen niet opgegeten hebben gewoon weer afwassen en nogmaals verkopen.Ze hebben bijna allemaal geen stromend water om de borden te spoelen.Het afwas water is soms zwater dan de asfalt van de straat.Dat je nooit ziek bent geworden is gewoon een geluks toeval zie artikel over die kinderen die allemaal in het hospitaal kwamen na het eten op een markt.En de thais spuiten erg veel verboden gif op hun fruit dus dat ik ik ook niet!!Het is net als met kanker zo lang je het niet hebt praat je er makkelijk over5 want je denkt st6eeds mij kan niks gebeuren.En als westerlintg zal ook jij wel de nodige diaree pillen meeslepen want je weet nooit.Als echte horeca man met de nodige diploma,s sociaal en hygiene weet ik wat er kan gebeuren,daarom ik nooit iets van een stalletje maar wel eet ik dikwijls in een grote supermarkt waar de controle wel plaats vind.
    Lowy redactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: