PLastic in de zee oorzaak dood Walvis Thailand.

4 Jun

 

Hoewel wij bijna nooit iets over  de politiek schrijven in THailand  menen we  u dit niet te mogen onthouden.

Een bijdrage van onze  strand deskundige  Wim  Klooimans Bangkok

Thailand schaam u diep!!!

Een walvis stierf in het zuiden van Thailand nadat hij meer dan 80 plastic zakken had ingeslikt, zeiden functionarissen, waarmee een einde kwam aan een poging tot redding waardoor het zoogdier niet meer gezond werd.

Thailand is een van ’s werelds grootste consumenten van plastic tassen, die honderden zeewezens doden die elk jaar in de buurt van de populaire stranden van het land leven. De kleine mannelijke grienden werden het laatste slachtoffer nadat het nauwelijks levend was gevonden in een kanaal nabij de grens met Maleisië, zei het ministerie van Marine en Coastal Resources zaterdag op hun Facebook-pagina.   Een veterinair team probeerde “om zijn ziekte te helpen stabiliseren maar uiteindelijk stierf de walvis” op vrijdagmiddag, zei de post. Een autopsie onthulde 80 plastic zakken met een gewicht van maximaal acht kilogram (18 pond) in de maag van het wezen, de afdeling toegevoegd.     Foto’s bij de post toonden een groep mensen die boeien gebruikte om de walvis drijvend te houden nadat deze voor het eerst op maandag was gespot en een paraplu om hem tegen de brandende zon te beschermen.

De walvis braakte vijf zakken uit tijdens de reddingspoging voordat het stierf, zei de afdeling.

Thon Thamrongnawasawat, een zeebioloog en docent aan de Universiteit van Kasetsart, zei dat de zakken het voor de walvis onmogelijk hadden gemaakt om voedingswaren te eten. “Als je 80 plastic zakken in je maag hebt, sterf je,” zei hij. Minstens 300 zeedieren waaronder grienden, zeeschildpadden en dolfijnen sterven elk jaar in Thaise wateren na inname van plastic, vertelde Thon aan AFP. “Het is een enorm probleem,” zei hij. “We gebruiken veel plastic.” De benarde toestand van de loods walvis veroorzaakte sympathie en woede onder Thaise netizens. “Ik heb medelijden met het dier dat niets verkeerds heeft gedaan maar de dupe moet worden van menselijke acties”, schreef een Twitter-gebruiker in het Thais.

Commentaar van onze redactie kom allen op voor de zee dieren en weiger massaal in  een supermarkt of winkel een plastic zak voor uw boodschappen.Samen staan we sterk.

Ludopaf redactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: