Thailand rijbewijs halen 160 euro

15 Jun

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet

meer om ons heen !!!

3000 volgers.

Een kijkje  achter de schermen van een rijschool in Udonthani.

Een thai is net een Beer in het verkeer.

Smart Drive Udon Driving School is 1 option. Driving Schools in Udonthani Address: 168 Moo 5 Nongsai Tumbol Nongbua Amphoe Mueang Udon Thani Province Udon Thani 41000 Tel: 0-4232-2500 Email: udondrivingschool@typlive.com Website: www.smartdriveudon.com Work-Time: Open Daily time 08:00-19:00 Address: 168 Nongsai Rd. Nongbua A. Muang Udon Thani 41000 Thailand Phone: +66 (0) 42 322 500

Onze verkeersredactie  nam een kijkje  bij de enige rijschool  in omgeving van Udonthani,die is gevestigd  onder de naam:Smart Drive.

hun tel nr is  084 957 – 2754    tel089-276-4278

Het rijbewijs daar halen in 1 week tijd kost  6000 thb netto das amper 160 Euro en je hebt het in 1 week!!!.

Je krijgt een formulier mee  dat je een dokter moet laten tekenen dat je gezond bent kost 200 THB.Je ziet geen dokter  de juf aan de bali  van een kliniek  vraagt 50 thb en ze  schrijft zonder dat jke de dokter ziet het gezondheids beweis voor je uit.

De lessen  worden daar behandeld.In 7 dagen tijd 7x 2 uur  rijles  incl theorie bent u geslaagd.

SMART driving SCHOOL….How to park in parallel !!!

 

Allereerst ze hebben ongeveer 30 auto,s en een heel aangelegd park met verkeersborden en  pionnen etc alwaar u dan de eerste lessen krijgt .Ze leren u er  de techniek vamn de auto,s  kennen  en  u gaat al na 10 minuten  rijles de grote weg op met uw instructeur.Het verbaasde me wel dat toen ik bij een eerste   rijles van een kennis kwam kijken dat  er op dat oefenterrein  bij het links  of rechts afslaan  geen knipperlicht  te zien was van de rijdende auto.

Indien u echter  na  7 dagen alle verkeers situaties en borden  goed kent  bent u geslaagd en  zorgd de rijschool voor dat u het rijbewijs  kunt afhalen.

Al met al is het een erg kort traject van af eerste les tot  het behalen van uw  rijbewijs.

Wij raden iedereen dan ook aan die daar gaat lessen om na dat men geslaagd is  wat extra te betalen en dan  enkele  uren met de instrukteur  praktijk op de grote weg gaat doen.

 

 

In Thailand is autorijden ongeveer hetzelfde als wandelen over een schietbaan waar men met losse flodders schiet en soms ook met scherp.

In Thailand rijdt men links. Althans, het merendeel. Ongetwijfeld zal er in een wet staan dat het verkeer in Thailand links hoort te rijden, maar dat neemt niet weg, dat veel Thai toch de andere kant van de weg gebruiken. Met name brom- en motorfietsen. Maar je moet ook niet vreemd opkijken als er op jouw weghelft een pickup truck op je af komt, omdat de bestuurder daarvan even een korte route wil nemen.

In ons land gebruikt men verlichting op een voertuig als het donker is. In Thailand kan dat ook, maar in heel veel gevallen gebeurt dat niet. Dus af en toe duikt er uit het duister plotseling een brommer, motor of auto op. Als deze dezelfde richting op rijdt als je zelf, heb je geluk, maar het kan ook anders.
En dan heb ik het nog niet over alle kippen en honden die in het donker plotseling de weg overschieten….

Stoplichten zijn in Thailand hetzelfde als in het westen: bij rood word je geacht te stoppen en bij groen mag je door. Net als bij ons vindt men dat erg lastig en probeert men toch ook door rood te rijden. In Thailand hebben ze dat wat gemakkelijker gemaakt, want in Bangkok estoplichten waarbij precies wordt aangegeven hoe lang ze nog op rood of op groen staan. Dus als je ziet dat een stoplicht nog 3 seconden op groen staat: plankgas en doorrijden!! En als je ziet dat het nog 2 seconden duurt voordat hij van rood op groen springt: gas geven en in de startblokken!! Boze tongen beweren dat dit voor de verkeersveiligheid is, maar de echte automobilist weet wel beter….

In Bangkok autorijden is een merkwaardig iets. Bangkok is eigenlijk één constante file van een aantal rijen dik, dus van rijden is er nauwelijks sprake. Toch zijn er bestuurders die denken op te kunnen schieten door van links naar rechts en omgekeerd van de ene file in de andere te schuiven. Dat dat niet altijd goed gaat zie je aan de vele deuken in de zijkanten van de auto’s, met name de taxi’s.
Daarnaast proberen de vele tuktuks en motorrijders overal tussendoor te persen wat het verkeer er niet overzichtelijker op maakt. Gelukkig zie je tijdens de spits overal agenten staan, die met zwaaiende armen de stilstaande files tot bewegen proberen te dwingen. Daarbij driftig gesteund door hun fluitje. Resultaat nihil, maar men blijft toch driftig doorgaan.

Ander leuk fenomeen: Bij het winkelcentrum Siam Paragon in Bangkok is een grote parkeergarage. Degenen die daar uit willen, komen in vier tot zes rijen naar de straat toe, waar ze allemaal linksaf moeten. Daar is echter maar één rijstrook, die ook al vol staat….. Af en toe komt er een verkeersregelaar met een fluitje, maar als hij ziet dat hij de chaos ook niet kan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: