Mannen kijk uit voor schorpioenen .

5 Jul

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

Ze kunnen niet

meer om ons heen !!!

lowy.cremers.senior@gmail.com

Het wordt steeds gekker.

Farangs kijk uit voor de scorpioenen.

De Thaise vrouwen  slaan een slaatje uit een huwelijk met een Farang.

Dit is de praktijk

Een man  trouwd met een Thaise.

Voor het huwelijk koopt hij voor haar een lap grond en laat er een villa op bouwen.

Tijdens het huwelijk  geeft hij haar maandelijks 35.000 thb huishoudgeld en betaald de school  universiteit voor  haar dochter der opleiding.En hij betaald  veel extras etc.

Dan na een aantal  jaren van pais en vrede  barst de bom.De vrouw  wil scheiden en de man  ook die vertrekt  naar een ander adres.Het huwelijk is ook in Nederland geregistreerd.

Het contact tussen deze mensen verloopt erg moeizaam.De vrouw  heeft een klein baantje  staat op de markt spulletjes te verkopen.

Dan na 2 a 3 maanden  krijgt de farang een dagvaardiging  van haar in de hand gedrukt waarin ze hem voor het gerecht  laat komen reeds de volgende dag.Dus de man heeft totaal geen idee wat  hij daar op dat gerecht kan verwachten etc.Ze eist dat hij  haar elke maand 35.0000 thb  betaald zgn alimentatie.

Hij  die niet de Thaise dagvaardiging kan lezen  laat het vertalen en hij zoekt een advocaat uit die onmiddelijk bereid is om voor 30.000 thb  zijn zaak aftehandelen  bij het gerechthof.

Het was in enkele uren beslist!!

De man maakt geen bezwaar tegen de dagvaardiging die hem 1 dag voor de zitting  door haar is overhandigd.Dus  ook om uitstel van de dagvaardiging te vragen  dat doet de man niet.Hij vertrouwd  geheel op  de goede afloop.Hij heeft echter buiten de waard gerekend.De advocaten spelen alles onder een hoedje terwijl ze weten dat de Farang nooit van de Thai  kan winnen voor het gerecht.

Terwijl  de Thaise schorpioen gretig op sociale media  adverteerd  en grond te koop aan bied raakt de man alles aan die  scorpioen kwijt.Alles bij een heeft hem  het   met grond  en huis  zo wat 2 miljoen gekost.Kosten voor school dochter 60.000 thb per jaar en nu zegt de rechter  u  moet elke maand  haar 20.000 thb betalen  soort alimentatie en dat 4 jaar lang.

Dan vraag je  je eigen soms af waarom  is het zo ver gekomen waarom  heeft de man niet eerder orde op zaken gesteld.?

Omdat het huwelijk  destijds ook in Nederland geregistreerd is kan het ook alleen daar ontbonden worden dus zal hij het daar moeten melden,alsmede  de wijziging ook door moeten geven aan pensioenfonds en svb etc.

Dan komt de grpte vraag  wat gaat svb doen financieel als hij niet meer te boek staat als gehuwd.Wat  gaat de emigratie doen  als  hij voor een nieuw visa van een jaar komt?

Al met al  heeft deze schorpioen haar spel heel link gespeeld

e.e.a. had veel voorkomen kunnen worden  als de Farang beter  had opgelet en acurater had gehandeld.

Ik denk dat je beter je verlies kan nemen, want alleen advocaten worden beter van z’n zaak hier in Thailand.
Ik denk dat het hele justitiële apparaat, geen lor kan schelen of buitenlanders alimentatie moeten betalen.
Ik denk dat er veel meer dan een miljoen Thaise manen zijn, die hun vrouw met kind achtergelaten hebben, zonder alimentatie te betalen. Ze hebben wel belangrijkere zaken te behandelen.

Ik ben niet bekend met de inhoud van de verdragen tussen Nederland en Thailand, maar ik durf op grond van persoonlijke ervaringen te stellen dat over het algemeen civiele vorderingen en vonnissen buiten de EU de prullenbak in kunnen. Dat kan zowel handig als vervelend zijn. Strafrecht is uiteraard andere koek.

Er is in Thailand geen instantie die net als in Nederland alimentatie kan innen van een onwillige partner.
In dit geval zou een Thaise instantie de alimentatie moeten innen in Thailand, het door moeten sturen naar de instantie in Nederland, die dit dan weer in Nederland uitbetaalt.
Gaat dus niet omdat zo’n instantie niet bestaat in Thailand.

hoe vind je een betrouwbare advocaat in Thailand?

Maar vaak genoeg heulen zij met de “vijand”, om de farang nog verder uit te kleden.
Heel gemakkelijk in Thailand, immers advocaten mogen werken met een contract “no cure, no pay”.
En als ze geld ruiken, is dit wel heeeel aantrekkelijk.

Deze man zou gewoon al zijn inkomsten op zijn Thaise rekening dus Thaise bank moeten laten aankomen.Zodoende heeft hij dan geen enkele binding meer met NL en kunnen ze daar niks vorderen!!

Conclusie van deze redactie: ga nooit over een nacht ijs,luister naar wat anderen je er over kunnen mededelen.

En ja als hij het niet kan  of niet wil betalen  raden we hem aan ga gewoon terug naar pluk me kaal land Nederland .

u kunt reageren via email lowy.cremers.senior@gmail.com

 

3 Reacties to “Mannen kijk uit voor schorpioenen .”

 1. Jos 5 juli 2018 bij 12:30 pm #

  Deze meneer moet er ook rekening mee houden dat hij door zijn Thaise advocaat een echtscheidingsakte moet laten opmaken. Met de nodige documenten waaruit blijkt dat de echtscheiding in Thailand is ingeschreven bij de Thaise burgerlijke stand, kan hij de echtscheiding vervolgens wettelijk registreren in Nederland.

  • ludopaf 6 juli 2018 bij 1:52 am #

   Dat klopt maar er zijn te dikwijls mensen die goede raad in de wind slaan.Als de man haar niet had gezegd waar hij verbleef in Thailand en bvb 100 km verder was gaan wonen dan had zij hem nooit de dagvaardiging een dag voor de zitting kunnen overhandigen.Door dat ze dat 1 dag van te voren deed wist deze schorpioen precies dat hij en ook zijn dure advocaat dat bezwaar en vragen om uitstel hem niet zou lukken.Er heeft nog nooit een Farang van een Thai een rechtzaak gewonnen de advocaat vraagt 30.000 THB en heeft amper 1 uur werk gehad aan die zaak.Daarbij opgeteld dat de advocaten altijd samen werken heb je er niets aan en is het weggegooid geld LIk heb het idee dat dat in Thailand nog 10 maal erger is. Maar ook Thaise rechters zijn bijzonder corrupt, en een goede Thaise advocaat zal ook inschatten, wat dit voor risico’s met zich brengt voor jou.
   Ook bij rechtbanken hebben “farang” (witneuzen) sowieso een achterstand.
   Ze zal ook wel zijn deel van zijn pensioen op slurpen daar is ze slim genoeg voor die scorpioen.
   Ludo Paf

  • ludopaf 12 juli 2018 bij 3:49 am #

   Ja en misschien slurpt ze ook nog een deel van zijn pensioen op.Daar heeft ze recht op als ze gehuwd is voor dat hij 65 jaar werd.
   Maar ja sommige mensen weten nu eenmaal alles beter en slaan een goed advies van vrienden dan ook af..treurig dat je dit als Nederlander in den vreemde moet overkomen he?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: