De farang en zijn Nederlandse familie??

9 Jul

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om

ons heen  !!!

 

Een bijdrage van  een onzer leden  Harry  Emmermans.Bangkok.(alias Lowy Cremers)

Ik heb een geluk

ik ben opa maar hoef niet met oma naar bed ha ha!!!!

 

Beste  redactie kunt u eens mijn verhaal  aan uw lezers voor leggen.Hoe zijn  hun ervaringen als zij Nederland lees (pluk me kaal land)voor goed vaarwel hebben gezegd.

Want je hoord allerlei lulkoek verhalen en de ene  zegt het nog mooier dan de andere.Maar mijn ervaring is deze.Je was gehuwd in NL  en dat liep op een dag fout af.Of  je racht niet genoeg geld in het laadje of zij of jij zelf  ging gewoon vreemd.

Het scheiden kon dus allerlei oorzaken hebben.Maar  toen  vertrok jij naar een ver land in dit geval naar Azie.Je had de keus  uit diverse landen.Maar  jouw trok Thailand op dat moment het meeste aan.

Om niet meteen  in handen van  zgn goed willende Nederlanders di9e daar al woonden te vallen  ging je het zelf allemaal uitzoeken,want wat bleek je was al meer op de harde weg geweest.

Je maakte  al snel kennis met een mooie  20 jaar jongere vrouw  uit het dagelijkse kleven dus beslist geen bargirl.

Je was op je hoede en besloot  elkaar veel vrij te laten en vooral wederzijds respect  voor elkaar te hebben op allerlei gebied.

Je besloot  voor haar geen land te kopen of  voor haar een huis te laten bouwen.Want je  had in Nederland gewoon een huurhuis.Je besloot ook beslist geen dure Vito voor  haar te kopen.En van  kosten  financiele bijdrage voor haar familie wilde je helemaal niks  weten.Na dat je dat goed geregeld had  trok je bij die nieuwe vlam in.Zij bezat al 2 eigen huizen maar was niet rijk.

Na verloop van enkele jaren  kreeg je van je Thaise  geliefde de vraag  hoe het contact met je kinderen uit je huwelijk in NL was.

Daar kon ik  kort in zijn.De lievelings zoon  van me is helaas op 32 jarige leeftijd  tijdens een auto ongeluk komen te overlijden. En die 2 klein zoons van mijn zoon dat zijn  gewoon vreemden voor me geworden.Heb ik al 15 jaar niet gezien.

Die beseffen niet eens als ik er niet was geweest dat zij dan nooit bestaan hadden.

Dan heb ik nog 2 zonen.De ene  die veel van mijn vader heeft georven wat karakter aan gaat erg gesloten leefd in zijn eigen wereldje. heb daar nooit contact meer mee gehad wat ik ook niet betreur.

Dan zoon nr 2  das een fijne jongen heeft al veel meegemaakt maar komt er steeds weer boven op ondanks enkele problemen in het verleden.

Dan zijn er nog enkele klein kinderen .Er zijn er enkele bij die naar mijn mening  erg veel aan  die opea uit het verre Thailand denken.Alleen jammer dat het zo ver weg is denk ik dan wel eens.De kinderen van  mijn 2e zoon  1 meisje en 2 jongens zijn echte schatten die mis ik soms wel.Dat zijn alle drie echte Cremers.

Maar van de ene zoon diegeen die dus verongelukt is  daar heb ik niet veel mee. Ik zie die ook niet als een echte CremrsDe ene  maild me na 10 jaar  o wat leuk u schijnd mijn opa  de vader van mijn overleden vader te zijn.Na enkele emails  waarin ik deze knaap haarfijn uit de doeken deed dat familie  niet altijd alles is  op de wereld heb ik nooit meer iets van hem gehoord.

Zijn broer  nooit geen contact mee gehad na de dood van zijn vader.En zijn moeder  die al weer snel hertrouwde na het overlijden van mijn zoon denkt ook dat ze alleen op de wereld is.

 

Nu heb ik er geen probleem mee dat ik klein kinderen heb die zich niets van hun opa in den verre aantrekken.

Maar zij moeten wel beseffen dat ik de grondlegger ben van hun hele familie gebeuren.Was ik er nooit geweest dan waren zij ook nooit op deze aarde  geboren.Misschien had ik dat kwakkie beter op de kachel kunnen deponeren was het met een sisser afgelopen.

Dus ik ben benieuwd hoe onze lezers over dit onderwerp hun visie willen geven in de vorm van een reactie.

Ik ben nu op een leeftijd ga richting 80 dat ik dan denk  de wereld is klein afstand  steld niets meer voor ,dus mijn tijd zal wel komen.Waarschijnlijk zal ik NL nooit meer betreden ben erg gelukkig hier in Thailand,waar ik nu een soort suregaat opa ben voor een leuk kleinkind van de dochter van mijn vrouw.

Er zullen wel weer veel reacties komen  vooral van die mensen die altijd beweren ja maar bij ons of mij gaat alles gesmeerd.

Reageren kan via lowy.cremers.senior@gmail.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: