grote wilde Monitorhagadis in restaurant gevangen.

5 Sep

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!

3000 volgers,nieuws elke dag online.

Een bijdrage van onze hagedis deskundige Jan Hagidee uit Uddonthani.

 

Een monitorhagedis viel vandaagbinnen in  een noedelshop in de centrale provincie Suphanburi, die alle klanten bang maakte die daar aten, maar de eigenaar van het restaurant als een gezegende man liet voelen.

Wiroj Jadpanin, 50, riep reddingsvrijwilligers vanmorgen op nadat een twee meter lange monitorhagedis snel zijn weg klauterde in zijn restaurant in het subdistrict Donkamyan en besloot een dutje te doen in de keuken onder de gootsteen.

Niet wetend wat te doen, zei Wiroj – in een milde paniek – dat hij eenvoudig een video van het beest nam terwijl hij wachtte tot de vrijwilligers zouden arriveren.Sanook meldde dat het beest vredig was, zelfs toen vrijwilligers het aan een  touw hingen, maar toen ze probeerden de hagedis uit zijn schuilplaats te trekken, begon het beestje in paniek te raken en probeerde met zijn staart vrijwilligers te raken.

Uiteindelijk verloor de monitorhagedis en werd hij uit het restaurant naar een wachtende pick-up gebracht. Het werd uiteindelijk weer vrijgelaten in het wild.

Wiroj zei dat hij nooit een monitorhagedis heeft ontmoet in de drie jaar dat hij het restaurant runt. Sterker nog, hij zei dat hij deze gebeurtenis als een zegen beschouwt en gelooft dat de monitorhagedis meer geld naar zijn biz zal trekken.

Ondanks zijn onplezierige uiterlijk, wordt een monitorhagedis over het algemeen beschouwd als een geluksbrenger (een zeer lelijke, we zouden kunnen toevoegen) in de Thaise cultuur. Het geschubde schepsel wordt vaak aangeduid met de bijnaam “tua ngern tua tong”, wat zich vertaalt naar “het dier van geld en goud”.

Voor de eigenaar van de noodle shop  zou het dier hem geluk en meer klanten opbrengen.

Reageer gerust.

via email    lowy.cremers.senior@mail.com

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: