Honden Thailand grootste ergenis van Farangs

8 Okt

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

email lowy.cremer5s.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!

ruim 3000 volgers

en een eigen google en youtube site  rubriek de 1000 levens van Lowy Cremers

Een bijdrage van onze honden deskundige Lowy BlafBlaf

ze wippen gewoon door  zo komen er vele straatjoekels bij.

zie filmpje.

Het officiële Thaise woord voor ‘hond สุนัข’ is Sunak. Hoewel honden algemeen door de meeste Thais geliefd zijn, zijn er toch ook vele zwerfhonden zonder een thuis en worden mensen af en toe ook aangevallen door honden die plots vals worden. Zwerfhonden leven vaak in troep en velen hebben huidziektes en open wonden van het vechten. Sommige tempels en goedaardige mensen zorgen soms wel voor zwerfhonden .

. Thailand heeft ook een eigen hondenras, dat gekend is als de ‘Siamese hond’ , en waarvan verschillende soorten bestaan. Sommige mensen eten ook hondenvlees, zoals de Akha in Noord-Thailand en de Soh in Sakon Nakhon, waar tevens een hondenmarkt is waar gekookte hond wordt verkocht. In de omgangstaal worden honden ‘mah’ genoemd.

In het vrij welvarende district Tha Rae in Sakon Nakhon is de hond de spil van de economie. Gedroogd hondenvlees gaat er als warme broodjes over de toonbank. De smaak kreeg men te pakken nadat zich hier Vietnamese vluchtelingen hadden gevestigd. Hondenvlees is er ook een proteïnebron voor het vee en de kweekvis.

Niets van het dier wordt weggegooid. Van de huid maakt men damestasjes, van het scrotum handschoenen voor golfspelers. Testikels en gedroogde penissen worden als medicijn naar China en Taiwan geëxporteerd. Uit de botten kookt men olie.

Nu restaurants met hert, vleermuis, python en ander ‘wild’ op het menu taboe zijn, is het promoten van het eten van hond als toeristische attractie een goede optie. Het is lekker, exotisch en sluit nauw aan bij de lokale tradities. Bovendien is het een efficiënt wapen tegen de plaag van zwerfhonden en de verspreiding van hondsdolheid — een onderschat gevaar bij de reizigers die zich al in het vliegtuig met muggenmelk insmeren

sex op straat mag van hun wel.

Ze fokken gewoon door .De Thai zelf geeft niets om het welzijn van een hond.Ze houden honden gewoon omdat ze bang zijn voor inbrekers.

Als een hond van een Thai een ongeluk veroorzaakt is die hond van niemand. Maar o wee als die hond van een Farang is dan krijgt die snel een gepeperde rekening gepresenteerd,dikwijls in bijzijn van politie.

Als honden opvoeder had ik in NL meer problemen met de eigenaren van deze mormels dan met de honden zelf.De grootste problemen gaven altijd de honden uit een asiel.Deze afdankertjes waren meestal slecht of verkeerd opgevoed net als hun bazen.

Zelf zat ik jaren als trainer bij een gehoorzaamheids hondenclun met meer dan 200 leden.Daar waren ook mensen bij die de hond  met vakantie tijd weg deden en na de vakantie een nieu exemplaar aanschafte.

Ik had in NL mijn hele leven honden.Maar in Thailand  begin ik er niet aan omdat je met je eigen hond nooit echt fijn kunt gaan wandelen,in no time zitten er 3  of meerdere schurft en vlooiendragende joekels achter je aan.Ze willen dan met je hond vechten en wippen,zij zijn de grootste ellende op de straat.

In Thailand kan je een hond van je lijf houden door gewoon een taser vrij e kopen.Dan druipen ze af met de staart tussen de benen.

Wij kunnen die in Thailand leveren voor 1000 thb.

Wat ook wel eens helpt als je belaagd wordt door zo een scharminkel is dat je hem met wat haarlak op zijn snuit spuit,dan zijn ze ook zo verdwenen..

Ik trainde particulieren  hun hond op gehoorzaamheid.en ook politie honden.

 

In Thailand eten ze nog steeds hondenvlees ik zag het in Chiangmai  met een bordje aan een kraam real hotdog from doggy te koop.

En jaarlijks verdwijnen eer meer dan 1000 straat joekels naar laos en Vietnam.Daar worden ze levend gevild en als delicatessen op de menu kaart gepresenteerd..Zie foto van transport van honden naar Laos.

Mijn beste vrienden waren de honden.

 

Ik heb het al herhaalde lijk geschreven,Thailand en vooral de stad Bangkok heeft ruim 1 miljoen zwerfhonden soort straat joekels.

Heeft u problemen in Thailand  kan ik u gratis raad geven .Een hond opvoeden is makkelijker dan een mens opvoeden,omdat een hond niet kan liegen .

Beschouw een hond dan ook altijd als hond en niet als een mens.!!

Jaarlijks worden in Thailand honderden mensen gebeten door loslopende etterbakken van honden.En sterven er tientalle mensen aan honds dolheid.En de overheid doet niks aan dit euvel.

De beste oplossing zou zijn  alle zwerfhonden in laten slapen  ejn alle honden die overblijven en goed verzorgd worden een chip in het oor plaatsen zo dat je weet van wie het dier is.

Hond vol vlooien op straat gezien.

lowy.cremers.senior@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: