Thailand scoort slecht op beheersing Engelse taal en zakt 11 plaatsen op ranglijst

6 Nov

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!

3000 volgers

en news online

 

Een bericht van onze redacteur Lowy de Prater.

Het is beroerd gesteld met  het leren op de lagere school en universityd in Thailand.

Ik bezocht met een andere  Nederlander  in Udonthani  een lagere school.

We mochten van de juf in verschillende klassen rond kijken.

Wat eerst op viel was dat die Juf niet eens goed Engels sprak.

In een klas de 3 e klas lager onderwijs  hingen land kaarten .Maar alles wat geen Thailand was had men met witte verf overgeschilderd.Bij na vraag waarom zei de juf ons das geen Thailand.Dus de kinderen leren uitsluitend wat Thailand is.

Ik vroeg de juf kunnen de kinderen bvb uit de 5 e klas wel rekenen en lezen en schrijven.

Het antwoord  van de juf was ; sommige wel maar er zijn er bij die  2 a 3 maal eigenlijk een klas hadden moeten overdoen maar zitten blijven is er niet bij.Die kinderen gaan gewoon het jaar er op over .Er zijn dus kinderen bij die van de lagere school afgaan maar echt niet kunnen lezen of schrijven.

En rekenen wordt op de lagere school nog geleerd met een ouderwets telraam.

Vraag je aan een leerling van 12 jaar weet je waar Amsterdam of Parijs ligt weet geen een het juiste antwoord want  adrijkskunde  leren ze niet.

Maar ze moeten wel elke morgen in de houding staan onde de Thaise vlag en het Thaise volkslied  hard mee zingen.

Dat alles maakt een groot verschil .

Dan heb je nog  die zgn farangs die zelf geen Thais kunnen spreken of lezen en die worden dan als teacher op een school geplaatst.Te zot voor woorden.Wij hebben er een gekend die was in Nederland electicien  maar in Thailand  gaf hij Engelese les  op een school.

reactie van lezer Thailandblog die liet ons dit weten:Ze haten het ook om een gewoon boek te lezen.Dat ligt niet aan de kinderen hoor …kinderen zijn over de hele wereld gelijk.namelijk gewoon kinderen.Kinderen in donker Afrika willen maar al te graag lezen,
De oorzaak van dit al is gelegen aan de afstandelijke wijze waarop onderwijspersoneel les geeft aan de kinderen en op geen enkele wijze in staat zijn om lesgeven uitdagend en aantrekkelijk te maken voor kinderen,Ze weten ook niet hoe ze kinderen interesse weten bij te brengen om een boek te lezen,

Het onderwijspersoneel is zelf ook slecht geschoold,Als je nu maar goed het Thaise volkslied kan zingen en je haar zo kort mogelijk geknipt hebt, een schone bloes aan hebt en lang in de militaire houding kan staan , dan heb je aan de beste voorwaarden voor de school al voldaan..

De meest juffen op school zijn al wat ouder en die  zitten alleen maar te wachten tot ze pensioen krijgen.Dan beuren ze een grote som geld en ontvangen daarna een vet pensioen!!
En o ja .geen vragen stellen als je iets niet begrijpt in de klas..Dan ben je als kind dom en de meester  of Jufr kan niet goed les geven
Gezichtsverlies weet u wel ?

Conclusie van Lowy de Prater?

Zelf heb ik maar 4 klassen lager onderwijs gevolgd,maar  ik spreek Duits/redelijk Engels en zelfs spaans  ook daarin kan ik mijn zegje mee doen.

Het Engeols leerde ik tijdens mijn 14 maanden verblijf in Newzeeland,het Duits  was simpel we woonden niet ver van Duitsland af,en later werkte ik veel met Spanjaarden  en die leerden me de hoofd  beginselen.

Zo leerde ik ook snel u8n Servesa por fafor etc.

Maar in Thailand worden te veel kinderen buiten hun ouders opgevoed.Ma werkt in een bar ,pa is er al snel met een jongere vrouw vandoor en de oma en opas krijgen de zorg om voor deze kinderen te zoren.Dikwijls kunnen die grootouders zelf niet lezen nog schrijven zo hoe willen ze dan de kinderen helpen met hun huiswerk opgagves?

Over 50 jaar is hier in Thailand nog steeds alles het zelfde.

Er komen kinderen van de universityd afr  die hebben dan zgn Engels geleerd,maar het lezen en schrijven gaat dan redelijk maar het Engels spreken ontbreekt ze meestal.

Omdat een Thai altijd bang is iets verkeerd te zeggen leren ze dus nooit goed Engels .Want iets verkeerd zeggen nodigd hen niet uit om een herhaling te vragen hoe zeg ik het ,want dan gaan ze af en das dan weer gezicht verlies.

mvg Lowy

u kunt reageren vialowy.cremers.senior@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: