Er worden altijd meer meisjes dan jongens geboren.

8 Nov

http://www.nederlandersinudonthani9city.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!

3000 volgers en News online.

 

Uit ons onderzoek blijkt dat er meer meisjes dan jongens worden geboren,vooral in Thailand.

een  bericht van onze sexuloge Mientje Wipmans.

Voor elke 100 meisjes worden er wereldwijd 107 jongens geboren. Tot nu toe dachten wetenschappers dat er ook al vlak na de bevruchting meer mannelijke dan vrouwelijke embryo’s waren, maar dat blijkt niet te kloppen. Meisjes en jongens starten in gelijke aantallen, maar bij zwangerschap van een meisje is het risico op een miskraam groter, zo blijkt uit  onze studie.

Mientje Wipmans uit Udonthani  en  collega’s onderzochten een groot aantal Thaise  gegevens over foetussen op verschillende tijdstippen in de zwangerschap. Uit hun onderzoek blijkt dat er evenveel jongens als meisjes ‘gemaakt’ worden. Tijdens de eerste week na de conceptie worden meer mannelijke dan vrouwelijke embryo’s afgestoten. Gedurende de tien tot vijftien weken daarna echter eindigen meer zwangerschappen van meisjes dan van jongens in een miskraam. Tegen het einde van de zwangerschap, tussen week 28 en week 35, worden dan weer meer jongetjes dood geboren.

Over de volledige zwangerschap genomen sterven dus meer mannelijke  dan vrouwelijke  embryo’s, concluderen onze  onderzoekers, en worden er dus meer meisjes geboren dan jongetjes. . Die verhouding verandert als mensen ouder worden. Mannen sterven sneller en tegen de tijd dat ze bejaard zijn, zijn er significant meer vrouwen dan mannen.

‘Het is belangrijk om verschillen tussen mannen en vrouwen te bestuderen in de baarmoeder omdat die deels verantwoordelijk zijn voor de grote verschillen tussen beide sekses bij de geboorte en daarna’, aldus nog Mientje Wipgraag.

Daarbij komt nog dat de vrouwtjes als eitje in de baarmoeder sneller zwemd en dus eerder bij haar einddoel is dan de jongetjes.

U kunt reageren vialowy.cremers.senior@gmail.com

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: