Thailand blog was een rampsteun voor weeshuis.

9 Nov

 

 

Een bijdrage van een lezer van Thailandblog die ons anoniem dit mede deelde.

Beste redactie van nederlanders in udonthani kunt u mijn verhaal publiceren?  Want op Thailandblog  weigeren ze altijd de waarheid te vertellen  en mogen alleen mensen die in hun straatje passen reageren .

Weeshuistoerisme stond er op Thailandblog.

Dankzij de populariteit van ‘vrijwilligers- of weeshuistoerisme’ en het vragen om een geldelijke bijdrage via Thailandblog is verkeerd!!

Er  komen er steeds meer kinder- en weeshuizen bij. Niet omdat er meer wezen zijn, maar omdat er een verdienmodel achter zit De enige die er in het onderstaande geval wijzer van werd is de redactie van Thailandblog.

Die voerden over de ellende van weeshuiskinderen etc hun reclame over een boekje over hun site op.

. Kinderen worden ingezet om vrijwilligers te werven of toeristen te trekken die geld doneren en cadeautjes kopen. Ook op andere terreinen komen commercieel opgezette vrijwilligersprojecten voor. Door deze te steunen, bestaat de kans dat vrijwilligers onbedoeld helpen misstanden of ongewenste situaties in stand te houden. wordt ook door redactie TB in stand gehouden.

Enkele jaren terug lanceerde de redactievan tb  een actie om ergens in Thailand hulp aan weeskinderen te geven.

Het belangrijkste van de hele operatie was  natuurlijk het goede doel. ze e schreven er al eerder over: de opbrengst gaat na aftrek van kosten naar Operation Smile Thailand. De kosten hebben we geprobeerd zo laag mogelijk te houden. Zo is het gelukt een notaris te vinden die de stichting Thailandblog Charity (die het boekje formeel uitgeeft) voor een bescheiden bedrag heeft opgericht. Waarvoor dank!

Maar toen het geld eenmaal binnen was veranderde ze snel het doel!!!

Men zette een actie op touw om via verkoop van een boekje over Thailandblog een school etc te steunen.Maar toen het geld eenmaal binnen was en alle flut boekjes over belevenissen op tb binnen waren haakte ze bij Thailand blog af.Ze zeiden dat de Nedrlandse mevr die de school jaarlijks 5 keer bezocht met hulp goederen niet deugde,Toen heeft de redactie het opgehaalde bedrag snel aan een andere organisatie gegeven.

Stichting Thailandblog Charity kwam onlangs in contact met Roger Kilsdonk. We kregen een mailtje van hem waarin hij aanbood beeldjes te maken, te verkopen en de opbrengst na aftrek van kosten te schenken aan ons nieuwe goede doel: het tehuis voor weeskinderen en kinderen uit probleemgezinnen te Lom Sak (Phetchabun) van de House of Mercy Foundation.

Maar ook van dat idee  kwamen ze terug.Ze vroegen 250 euro voor een slfi beeldje en daar trapte zelfs een trouwe lezer van Thailandblog niet in!!

e.e.a blijkt nu ook de reden te zijn waarom.Nederlanders in Udonthani had ruim 5000 THB  geschonken in de vorm van een gratis sjoelbak voor de kinderen van die school.En  de redactie kreeg een dankbetuiging van de Mevr  van Doorn uit Nederland dat de kinderen erg blij waren met hun kado dat ze kregen van http://www.nederlandersinudonthani.city.

Later heeft de redactie van die site ook in Udonthani een weeshuis en een gehandicapten huis gesteund tesamen ruim 10.000 thb aan waarde door ze een gratis sjoelbak te geven zo dat hun leven er wat vrolijker uit kwam te zien.

Dus beste mensen als u een instelling wil helpen weeshuis of gehandicapten hoeft u er niet vrijwilligers werk te gaan doen.Ga er gewoon heen en geef die kinderen goederen en doneer geen geld maar geef ze dingen waar de kinderen behoefte aan hebben.

Wij kunnen u alle inlichtingen over een meisjes weeshuis in Udonthani vertellen en ook het gehandicapten tehuis in Udonthani blijft  onze aandacht vragen.Wij vragen geen geld  voor een goed doel.Wij trachten mensen te stimuleren om samen met ons die instellingen te bezoeken zo dat de daar verblijvende kinderen en of gehandicapten een dagje wat meer licht in hun sobere leven krijgen.

Het is goed dat mensen die graag een goed gevoel willen overhouden aan hun liefdadigheid of donaties snappen dat het een vorm van voor-de-gek-houderij kan zijn die bepaalde ongewenste praktijken in stand houdt of juist aandikt/verslechterd.

Het beste voorbeeld is Thailandblog veel beloven

en

weinig geven deed die weeskinderen in vreugde

leven!!!

lowycremers.senior@gmail.com

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: