Zaken doen met Nederlanders in Thailand.

16 nov

 

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!!

3000 volgers ,news online!!!

Een bijdrage ingezonden  door Mientje roddelmans.

Wat is de gemiddelde ervaring  als je in Thailand  bijeen Nederlander   snacks of haring wil bestellen.

 

Je kijkt op google en ziet diverse firma,s de een leverd  van uit Changmai,een ander uit Pattaya en er zijn er zo nog diverse meer.

Ze willen alle maal  geld verdienen,niet beseffend dat  je in Thailand alleen maar geld kunt verdienen als je prijzen niet te hoog zijn.Want ook de Nederlandse wederverkopers  ondervinden dagelijks dat  veel ondernemers die in snacks handelen  soms denken dat alles goud is wat er blinkt.

Zo is daar om te beginnen een Nederlander die was vroeger podoloog (voeten  maniak)

Toen zijn steunzolen geen aftrek meer vonden ging hij  als volgd te werk.Eerst richte hij een site op in het verzekerings gedoe onder de naam  hulp voor Nederlanders overzee.

Dat zou dan betekenen dat hij  met zijn site de nederlanders zou voorzien van gunstige verzekerings kosten in Thailand.Daar trapte dus bijna niemand in.Daarna  opende deze charlatan  een snack site onder de naam Hollandse maaltijden.Hij  produceerde een waslijst van produkten die hij  te koop aan bood.Maar geen hond die ooit iets bestelde bij hem.Waarom?

Ten eerste  was alles veel te duur.Je kon een order bestellen  dan zou dat na 4 a 5 dagen geleverd kunnen worden.Maar bij die bestellingen kwam dan nog de verpakking bij en de transport kosten.Notabene hij zou alles per bus door Thailand versturen.

Maar zijn algemene voorwaarden logen er niet om honderden voorwaarden over eventuele leveringen zette hij op zijn site.Hij vroeg echter voor een gerookte makreel  ruim 40 ps meer dan waarvoor je ze in geheel Thailand kunt kopen.

Al met al deze ondernemer  had beter schoenmaker blijf bij je leest moeten blijven.

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

De tweede snack ondernemer onder de naam Johma snacks maakte het nog bonter.Als je daar iets bestelde  uit Pattaya waar ze zitten kreeg je eerst de mededeling we kunnen over 2 a 5 dagen uw bestelling leveren.

En toen  iemand wat wilde bestellen kreeg men te horen ja maar we leveren alleen als u minimaal een grote order plaatst.Ze adverteerden  met verkoop van Frikandellen  die kon je dan kopen 40 in een dood voor 1300thb.Maar je moest dan als je wederverkoper was minimaal 10 dozen afnemen,dus ook een soort gedwongen order.

 

Als je dan uiteindelijk een order wilde plaatsen kon het gebeuren dat of je email geheel niet werd bevestigd of dat je dagen moest wachten tot ze tijd hadden en of ze alles wel op voorraad hadden,De mensen op internet zeiden  als je iets afwilde halen in Pattaya dan liep je de kans dat alles dicht zat en er niemand thuis was.

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Daarna kom je dan bij een snackman terecht ook weer een Nederlander die schijnd zelf frikandellen te maken en ook allerlei etenswaren te verkopen.

Gebleken is dat deze man enen Hr van Geffen het wel goed voor elkaar heeft.Bij hem kan je smorgens bestellen en betalen en dan is het de zelfde avond  per vliegtuig uit Chiangmay in bvb Udonthani.Maar ondanks dat dit een zeer goede leverancier is die volledig achter zijn producten staat hangt aan dat verzenden per vliegtuig ook een duur prijskaartje.Eerst betaal je de hoofdpreis voor je product en daarna komen er de verpakkings en vliegtransport kosten nog bovenop.

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

EDan het verhaal over haring kopen in Thailand.

Er was eens een haringboer  die zei wees slim eet vis van Pim.De goede man is helaas te vroeg gestorven en toen lag de hele haring handel op der luite reet..Allereerst was daar Jos van den Berg een uitstekende haring man met veel vakkenis.Hij en zijn vrouw  hebben ons maandelijks  van vele haringen voorzien tegen een inkoopsprijs van amper 100 thb ps.Maar helaas de visboer van den berg is plots  terug gegaan naar nederland.

Daarna hebben nog diverse mensen getracht de haring handel voort te zetten  van uit Pattaya etc.Maar das allemaal op een fiasco uitgelopen.Laatst hadden mensen contact met een nieuwe haring leverancier en die man had ook al waan ideeen.Hij zei  in uw regio kan ik u niet voorzien van haringen want dat zullen mij  afnemers me dan niet in dank afnemen.Ook  hij refereerde aan de zin ja als je meer dingen tegelijk besteld kan ik misschien iets voor je betekenen.Bij die man lag de prijs ook hoog hij rekende voor verpakking en vervoer een toeslag.

Dus ook weer iemand die probeerde je te dwingen veel spullen af te nemen.

Dan is er nog in Udonthani een 1e klas restaurant daar verkopen ze bvb broodje haring voor 160 thb.Maar de eigenaar een goede vriend van ons verzekerde mij dat hij nog geen 3 broodjes haring pm verkoopt.

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Conclusie van deze redactie verzind eer gebegint en ga niet met snackhandelaen in zee die u willen verplichten grote orders te plaatsen.U bent de koper  en u beslist wat en hoeveel onder welke voorwaarden u zaken wilt doen.

Wij maken onze kroketten zelf en leveren alleen afgehaald  op ons adres!!

Adverteren op onze site is geheel gratis dat zouden die zgn handelaren kunnen benutten ,omzo hun omzet te verhogen.

Zoverkopen wij als echte brabanders ook geslachte konijnen  diepvries.We zijn de enigste in dez stad die ze verkoopt.

reageer gerust en geef uw menig over dit onderwerp via lowy.cremers.senior@gmail.com

mvg Lowy cremers

%d bloggers liken dit: