Nederlandersin udonthanicity de blog voor iedereen.

26 nov

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!!

3000 volgers,news online.

Een bijdrage van ons opperhoofd/eigenaar/beheerder/moderator/poortwachter redactie.

spel regels:Iedereen mag reageren.Taalfouten geen probleem u hoeft dus niet hoog opgeleid te zijn.

Schelden  op iemand is verboden,echter de waarheid vertellen mag altijd hier.Politieke meningen worden hier geweigerd  ,wij zijn tenslotte hier te gast in dit fijne land.Alle reacties worden geplaatst ,u heeft  meteen vrije toegang zonder registratie ,u mag zelfs anoniem reageren.

lowy.cremers.senior@gmail.com

Fijne tips. Ik blog met het idee: als er iemand komt en het leest vind ik het al prima. Ik denk er wel eens overna om er geld mee te gaan verdienen en zeker de laatste tijd schieten mijn statistieken omhoog en zou het kunnen, maar ik vind die hele achterkant bij het bloggen veel minder interessant dan de voorkant. Laat mij maar gewoon artikeltjes verzinnen en als iemand het wil lezen, dan zijn ze van harte welkom.

Precies! Getallen zeggen uiteindelijk ook zo weinig. Ik zie soms blogs waar de interactie met het publiek ontzettend hoog is en als ik dan hoor wat de bezoekersaantallen zijn, dan kan ik dat bijna niet geloven omdat ik het echt lager had ingeschat. Dat bewijst voor mij dat het niet om een getal gaat, maar juist om die interactie en om het bereiken van een doelgroep die oprecht geïnteresseerd is in wat jij wil vertellen.

inspirerende talk. Wat intreseerd het nu een lezer wat een banaan in Changmai kost.Of   waar koop ik in Pucket een airco?Ik vertelde dat het mij opviel dat veel bloggers tegenwoordig meer met elkaar dan met hun eigen blog bezig zijn.Dikwijls denk ik dan zijn dit mensen die beginnend dement zijn ??Of zitten die mensen van uit Nederland verveeld achter een pc tussen de geraniums de boel op internet te bewerken,zonder dat ze iets van Thailand weten.

 

Echter, als je het vergelijkt met andere ‘echte grote blogs,’ dan zijn wij nog maar een kleintje. Als je daar teveel over in gaat zitten, dan wordt het niks met je blog. Waar het om gaat, is de band met je lezers en de kwaliteit van je blog. En of je dan 5000, 50.000 of 500.000 bezoekers hebt – dat maakt dan eigenlijk niks uit. Ook niet als je gaat kijken naar commerciële kansen. Veel is niet per se beter – het gaat erom hoe jij jouw doelgroep aanspreekt en inspireert. Misschien bereik je met een kleinere doelgroep wel veel meer, omdat al deze mensen oprecht geïnteresseerd zijn in jouw blog. Of omdat ze misschien zelfs alleen jouw blog lezen en niet honderdvijftig verschillende bloggers volgen. Kortom; focus niet teveel op aantallen. Maar, natuurlijk, het is logisch dat je het leuk vindt om je lezersaantallen te zien groeien – dat vinden wij ook. Het idee dat je artikelen worden gelezen door zoveel mensen, dat geeft een enorme kick!

First of all: ons  blog moet aantrekkelijk zijn. Goede teksten en mooi beeldmateriaal – dat is gewoon het allerbelangrijkste. Maak je eigen werk;  gebruik je eigen beeldmateriaal. Leg je persoonlijkheid in je blog en dus in ieder artikel. Zelfs een vrij praktische tekst, zoals een reactie die je op een andere blog zag staan , kun je op die manier personaliseren. Een voorbeeld: vertel een anekdote over iets wat  je in een andere blog zag staan , toon je mening daar over.  Of vertel dat je die onzinnige reactie  op de hele wereld nog nooit had gezien.  Mensen houden van persoonlijke verhalen en zullen je ‘handschrift’ gaan herkennen wanneer ze je humor en je schrijfstijl leren kennen.

Waarom is het zo belangrijk om je blog persoonlijk en bijzonder te maken? Omdat mensen je dan onthouden. En mensen die je onthouden, komen terug op je blog. En als mensen die je onthouden hebben ook nog eens enthousiast over jouw blog zijn, dan zullen ze hun enthousiasme gaan delen met hun vrienden. Bijvoorbeeld via social media, maar ook als ‘mond tot mond reclame.’

En ja op andere blogs hebben de beter weters  en  meelopers het altijd voor het zeggen.Daar gaat het alleen om aantal nooit om inhoud!!

 

.Zorg dat je vindbaar bent. Er is een hele wereld ‘achter het bloggen Dit is een behoorlijk ingewikkelde materie en wij doen er niet heel veel mee, maar het komt er op neer dat je je artikelen zo schrijft dat Google je gemakkelijk kan vinden.  Over onze redfacteur hoef je maar alleen de naam Lowy Cremers  op Google in te tikken en je ziet zijn hele levensverhaal  met filmpjes etc etc ook te zien op zijn eigen youtube kanaal en fb. Dat betekent onder andere dat je werkt met echt news over Thailand  en zoekwoorden en dat je deze woorden regelmatig laat terugkomen in je artikelen. Sommige blogs slaan hier een beetje in door. Dan vind je in een artikel bijvoorbeeld veertig keer het woord wie weet waar ze….???? verkopen..’ Nou, dan weet je het wel. (zeker als er dan ook nog een linkje naar een webshop met afzuigkappen in staat en de titel van het artikel ‘Waar vind ik een goede afzuigkap’ is.) Dit soort blogs zijn geen persoonlijke blogs, maar  erg domme blogs. Waarom zou iemand dat doen, vraag je je misschien af. Om geld te verdienen! Hoe hoger je in de Google zoeklijsten staat, hoe makkelijker je wordt gevonden. Hoe vaker je blog wordt bezocht en hoe meer hits je op je advertenties krijgt. Kortom: dit soort blogs zijn er alleen om geld te verdienen.

Over de band met je lezers gesproken: dit is echt het allerbelangrijkste waar je eerst energie in moet steken. En dan moet ik het eigenlijk meteen goed zeggen: de band met je lezers is iets waar je altijd energie in zult moeten steken. Dat is, als je het ons vraagt, het allerbelangrijkste. Hoe doe je dat dan? Door actief te reageren op reacties die binnenkomen op je artikelen, door je mail trouw te beantwoorden, maar ook door actief te reageren op berichten die je via lezers van andere blogs  kanalen binnenkrijgt. Je zult merken dat wanneer je blog persoonlijk is, kwalitatief goed is en je duidelijk bezig bent met het opbouwen van een community rondom je blog, mensen dit zullen oppikken. Los daarvan: het is gewoon heel erg leuk om een band met je lezers op te bouwen. Zonder dat, zouden we het bloggen lang niet zo leuk hebben gevonden en waarschijnlijk ook niet hebben volgehouden.Als je bvb ziet dat de meeste reactie op Thailand blog afkomstig zijn van bejaarden  uit Nederland die zich daar in pluk me kaal land achter de geraniums te pletter vervelen ,dit soort mensen gaan dan via de pc rare reacties insturen.

Ons bereiken dagelijks emails dat mensen ons vragen of die reacties op TB  soms van demente bejaarden afkomstig zijn.Wie het weet mag het hier zeggen.

Voor sommige mensen ligt het nog altijd een beetje gevoelig als bloggers geld verdienen en dus commerciëler worden. Voor deze mensen is een blog een hobby en geen baan. Voor ons, nu we ruim 10  jaar bloggen en een  lezersgroep hebben opgebouwd, is het eigenlijk onlogisch  om geld te verdienen met je blog. Waarom? Omdat je er al je tijd, energie en liefde insteekt. Sterker nog: doordat we er zoveel tijd insteken is het mijn hobby geworden. Dat is een behoorlijk opoffering, maar het is het zó waard.

Mij is al eens  een somma van 2 miljoen THB aangeboden als ik mijn blog zou willen verkopen.Maar ja  het was veel geld maar ik zei doe er 1 miljoen thb bij  en toen ging de koop niet door .

Je kunt een blog vergelijken met een tijdschrift. Net zoals de leden van een redactie iedere maand keihard aan een magazine werken, werkt een blogger iedere dag keihard aan zijn ‘online magazine.’ En een blogger doet eigenlijk nog veel meer dan een redactielid. Je bent schrijver, fotograaf, filmmaker, editor, vormgever en hoofdredacteur moderator  in één. Laten we ook niet vergeten dat je zelf alle communicatie per mail, telefoon en social media afhandelt – tenzij je hier op een gegeven moment  een zgn redacteur /schrijver/alles beter weter het werk laat doen. Dan loop je na verloop van tijd het risico dat de een na de ander zich reacteur  of cheap charly zich noemende schrijver, bij je weg loopt om jouw beleid .In de afgelopen jaren hebben we diverse mensen zgn redactie leden van Thailand blog hun biezen zien pakken,die zijn  voor zich zelf een eigen blog begonnen,ze hadden genoeg van  de directie van Thailand blog.Ook de blog Thailander.nl  ging snel naar de klote  en diegeen die het even overnam maar ook faalde in de voortzetting  schrijft nu soms reactie op TB die kant nog wal raken. (maar dat zien wij voor ons blog de komende jaren nog niet gebeuren) Verder verzorg ik zelf de PR van mijn  blog, ga ik  naar events en netwerk . Tegenwoordig maken veel bloggers (waaronder wij) ook youtube video’s of schrijveneen boek – Ik ook!!

Het boek dat is het leven van Lowy Cremers is een groot sukses en kost niets.Is compleet met foto,s te verkrijgen gratis via een mailtje aan hem te sturen.Kortom: je blog kán je fulltime job worden en dat is dan ook voor veel bloggers een droom.Gelukkig is http://www.nederlandersin udonthanicity.nl

geheel onafhankelijk  en kan je er geheel gratis  adverteren.Bij tb  bestaan ze dankzij 2  regels.Veel advertentie opbrengsten en veel onzin  artikelen  op hun site,met reacties van erg veel meelopers.

Eens schreef de eigenaar van Thailand blog op zijn eigen blog het volgende:Ik liep door een hoeren buurt en werd door een vrouw een kroeg in getrokken.Daar aangekomen geheel tegen mijn wil moest ik drankjes betalen.Toen ik dat weigerde werd ik door een dame flink in mijnkruis bij mijn ballen gepakt

.Dat schreef hij op zijn eigen web blog.

Wij kregen toen veel reacties en mails  hoe kan dat nu de man heeft geen ballen.

Wij moesten wel erg lachen om zijn verzonnen verhaal.

Als jij blogger bent en je nog andere tips hebt, dan lezen we die uiteraard graag hier stuur ons je reactie.mag zelfs anoniem. Ook nieuwe vragen over bloggen zijn van harte welkom. Wie weet geeft het ons nieuwe inspiratie voor een volgend artikel over andere sites.

En ben je het eens met een mening over andere blog sites  stuur ze ons toe  per email.Ben je geweigerd om te mogen reageren op een andere web site  laat  het ons weten ,omschrijf het en we plaatsen het meteen.

lowy.cremers.senior@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: