Tesco Lotus vervangt plastic door recycleerbare papieren zakken .

28 nov

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

lowy.cremers.senior@gmail.comeven bellen  0850002613

 

   udonthanicityweblog@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!!

3000 volgers,news online.!!!!

eigen youtube kanaal zie  lowy Cremers.

Goed nieuws voor het Thaise milieu!!!!!!!

 

Een bijdrage van onze milieudeskundige reporter Willy Papierenzak.

Alle 2.000 Tesco Lotus-winkels in heel Thailand vervangen hun plastic zakken door herbruikbare papieren exemplaren, op 4 december, ook bekend als onze nationale milieudag. Tijdens een persconferentie op vrijdag meldde de supermarktketen van de hypermarkt dat ze een samenwerking met SCG Packaging PCL waren aangegaan om naar een “circulaire economie” te evolueren. Voor degenen die niet bekend zijn met de term, verwijst ‘circulaire economie’ in essentie naar het zo lang mogelijk in dienst houden van hulpbronnen, het extraheren van de maximale waarde die je erbij kunt hebben, het dan herstellen en recyclen van de materialen in plaats van ze weg te gooien.In lijn met dat concept zal de nieuwe lijn papieren zakken naar verluidt gemaakt zijn uit dezelfde gebruikte papierdozen die Tesco al gebruikt voor het produceren van verpakkingen en verzending.

 

Met inspanningen voor het milieu in het land van dubbele bagging steeds meer onder de schijnwerpers te midden van verhalen over zeedieren sterven na het eten van plastic zakken, is er een merkbare stijging opgetreden in de inspanningen van grote conglomeraten om “groen te gaan”. Afgezien van Tesco, winkelcentra en winkels over het hele koninkrijk zijn al overeengekomen om te stoppen met het gebruik van plastic zakken op Nationale Dag van het Milieu. Geen van de winkelketens – inclusief Tesco – heeft een indicatie gegeven wanneer ze dit soort inspanningen voor het verminderen van plastic permanent zullen maken.Dus das even afwachten of ze het ook werkelijk gaan waarmaken!!!!

Onze redactie gaat al meer dan 3 jaar zijn boodschappen halen  bij diverse supermarkten in Udonthani en brengt zijn eigen  boodschappen tas mee,en hij weigerd permanent om plasic zakken  te gebruiken!!!

 

 

 

%d bloggers liken dit: