10 mensen gebeten door honden die honds dol ziekte hadden.

5 dec

 

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

www.eurotv.asia         

email   lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!!

3000 volgers,news online,

eigen youtube kanaal de 1000 levens van Lowy Cremers.even mailen of bellen 085 000 2613

Extra bericht  van onze redacteur

Lowy Cremers die alles van honden afweet!!!

Zo houden ze in Thailand  het aantal honden en de honds dolheid instand.

Meer dan 1 miljoen straathonden in Bangkok???

Dit jaar is er in Thailand een sterke toename in het aantal meldingen van hondsdolheid bij mensen. De Thaise overheid vroeg World Animal Protection om hulp bij het vaccineren van honden en het voorlichten van gemeenschappen. En dat doen we natuurlijk graag!

Mijn beste vrienden

Bekend van radio en TV als  top africhter  destijds in NL jaren 60/70.


HUA HIN: – De dodelijke ziekte rabiës heeft het centrum van Hua Hin getroffen. Lokale ambtenaren haastten zich om het besmette gebied af te sluiten nadat tien mensen waren gebeten. Een zwarte hond werd opgenomen en nadat de hersenen werden onderzocht, bevestigden de dierenartsen dat het hondsdolheid had. Nu is iedereen aangespoord om hun honden en katten te laten vaccineren terwijl gezondheidsfunctionarissen zich haasten om het publiek te beschermen. Busaba Choksuchart van de gemeenteraad zei dat de autoriteiten zich zorgen maakten nadat tien mensen in hetzelfde gebied waren gebeten. Het gebied ligt in de Samor Rian-gemeenschap van Soi Phrae Phan achter Wat Hua Hin en in het marktgebied van Chomsin Road. Eerder was een verdwaalde mannelijke zwarte hond opgenomen voor onderzoek. Toen het stierf werd het brein opengesneden om te onthullen dat de dodelijke ziekte het had gedood. Bezorgd ambtenaren snelden naar het betrokken gebied met foto’s van de dode hond en ontdekten dat het overal in het gebied rondzwierf. De meeste gebeten mensen waren al gevaccineerd. Maar een oude vrouw die op haar gezicht was gekrabd, werd onmiddellijk naar het ziekenhuis van Hua Hin gebracht. Busaba drong er bij eigenaren van honden en katten op aan om hun huisdieren gratis te laten vaccineren, meldde Lowy

Vorig jaar lag het aantal meldingen van rabiës 60 procent hoger dan in 2016. In dat jaar kreeg Eurocross al opvallend veel meldingen van hondsdolheid na een beet door een hond of een aap. Wie reist in een gebied waar rabiës voorkomt, doet er verstandig aan geen dieren aan te raken, te aaien of te voeren.

De meeste meldingen komen uit Indonesië, Thailand en Vietnam. „Gelukkig zien we zelden hondsdolheid in Nederland”, aldus hoogleraar Reizigersgeneeskunde Leo Visser. „Maar de Nederlandse reiziger is zich vaak te weinig bewust van het gevaar van bijtverwondingen op reis en moet dan ook goed geïnformeerd worden.”

Oorzaken

Het onderzoek van LUMC en Eurocross richt zich op de oorzaken van rabiësbesmetting, de soorten injecties die worden gegeven, of er gemakkelijk aan die middelen te komen is en wat ze kosten. Koorts, hoofdpijn en misselijkheid zijn de eerste symptomen, een stijve nek en verlammingen zijn verschijnselen in een later stadium.

Het aantal mensen dat sinds de jaren zestig in Nederland met rabiës in een ziekenhuis werd opgenomen is op de vingers van twee handen te tellen. Het RIVM geeft als advies: Ben je gebeten of gekrabd door een vleermuis, was de wond dan minstens vijf minuten met water en zeep. Bel een dokter want hoe sneller de behandeling begint, hoe groter de kans op genezing


Maar de Thais geven totaal niks om een hond,ze hebben er een alleen omdat ze bang zijn voor inbrekers..Het beste zou zijn alle loslopende honden te laten inslapen en alle honden die dan over blijven gewoon te castereren en de teven te sterilizeren,das de enigst manier om een halt toe te roepen aan deze rabbies verspreiders.
De thais eten en doden wel ratten kippen etc maar een hond laten inslapen bij een dieren arts mag volgens hun Budha geloof weer niet beetje raar he?
Reageer via lowy.cremers.senior@gmail.com


 

%d bloggers liken dit: