Verhuizen om een ​​ziektekostenverzekering te regelen voor lang verblijfvisa

Buitenlanders met een jaar Non-Immigrant Visa “OA” (Long Stay) zullen verplicht een ziektekostenverzekering moeten regelen, volgens nieuwe voorstellen van een sleutelcomité.
Het criterium van de Immigration Act 1979 werd goedgekeurd door de Medical Hub Committee, Dr Kittisak Klapdee, adviseur van de minister van Volksgezondheid, zei op zondag.

 

Kittisak werd door minister van Volksgezondheid dr. Piyasakol Sakolsatayadorn toegewezen om met Toerisme en Sport vice-minister Ittipol Khunplome deel te nemen aan de tweede jaarlijkse vergadering van de Medical Hub Committee, die in principe de wijziging van de criteria voor visa voor een jaar lang verblijf goedkeurde.

 

Zodra het in werking treedt, moeten buitenlanders die een visum hebben Thaise ziektekostenverzekering hebben voor hun hele verblijf in Thailand met een minimum Bt40.000 polisdekking voor medische ambulante patiënten en een minimale Bt400.000-dekking voor medische patiënten.

 

Degenen die al overzeese verzekeringspolissen hebben die aan de minimumvereiste voldoen, zijn vrijgesteld van een abonnement op Thaise verzekeringspolissen. Ze kunnen een visum voor lang verblijf aanvragen bij hun buitenlandse verzekeringspolissen, zei hij.

 

Details en richtlijnen met betrekking tot de wijziging werden gezamenlijk geformuleerd door het Ministerie van Volksgezondheid, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Immigratiebureau, het Bureau van de Verzekeringscommissie, de Thai General Insurance Association en de Thai Life Assurance Association. In de volgende fase zou het als een officieel beleid ter goedkeuring aan het kabinet worden voorgelegd, voegde hij eraan toe.

 

Het gewijzigde criterium is bedoeld om de bescherming van de gezondheid te waarborgen voor houders van een visum voor verblijf van langere duur – meestal oudere buitenlanders – en komt ook ten goede aan de openbare en particuliere ziekenhuizen in het land, voegde hij eraan toe.

  even bellen  0850002613                                                               GOED IDEE