Bom ontploft zat in pickup die gestolen was.

9 jan

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

udonthanicityweblog@gmail.com  (prive lowy.cremers.senior@gmail.com)

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!

News online 3000 volgers

Eigen youtube kanaal/FB/Twitter.

   linmarek@eurotv.asia
                                                                           www.eurotv.asiak

Een bijdrage van een onzer 3000 volgers  onze explosive expert Willy Bommans uit Tamuang.

2 politie agenten gewond na de explosie.

 

ambtenaren bezochten een  huis en niemand beantwoordde de deur. Dus ze schakelden in om Amata in het toilet te vinden, hij bleek  opgehangen te zijn aan zijn nek. Hij was geblinddoekt, gekneveld en zijn handen waren vastgebonden. In deze fase is de politie van mening dat de aanvallers Amata hebben gedood, zijn pick-up hebben gestolen en deze met explosieven hebben ingepakt. Amata’s familieleden vertelden de politie dat ze hem de vorige avond hadden gesproken, waardoor de politie tot de conclusie kwam dat de moord ergens begin dinsdag plaatsvond.

Dit was er over van de opgeblazen pickup!!

De explosie van gisteren op een weg in Tambon Tamuang verwondde twee politieagenten: Pol kolonel Sineenart Kongput, die verwondingen op de borst had en Pol luitenant Somnuk Kaewmun, die een snede had die 10 hechtingen vereiste. Beambten van veiligheids- en bompersoneel kwamen snel op het toneel en vonden Amata’s Isuzu-pickup in een verminkte puinhoop van de impact van de explosie.

Bewijsmateriaal ter plekke leidde ertoe dat ambtenaren geloofden dat de aanvallers de explosieven in de auto verborgen hadden en ze met een timer hebben geactiveerd.

Pol Maj-generaal Pairoj Thamtam, een commandant van Songkhla, zei dat zijn eenheid werd getipt over mogelijke aanslagen in het gebied. Hij geloofde dat het doelwit van de aanval van gisteren een Songkhla-taakgroep was, omdat de aanvalsplek zich bevond op een weg die dicht bij de accommodatie van de ambtenaren lag. In hetzelfde geval vermoordden Zuiderse militanten in 2017 een koopman uit de provincie Yala nadat ze hem hadden verlokt met een belofte van zaken voordat ze zijn pick-up stalen en hem gebruikten om een ​​Big C warenhuis te bombarderen.

In augustus 2016 hebben opstandelingen een moeder en haar jonge dochter vermoord handen op hun motor te leggen en deze te gebruiken om in oktober een aanval uit te voeren. In dit stadium heeft Pairoj de militanten achter de ontploffing geïdentificeerd als gelieerd aan Bukorie Lumsoh, die actief is geweest in het gebied. “Nu zetten de officieren druk op zijn vader om hem te bereiken”, zei hij.

Ondertussen zegt kolonel Pramote Prom-in, de woordvoerder van het Internal Security Operations Command Region 4, dat de aanvallers geïmproviseerde explosiemiddelen in twee 15 kilogram cilinders hadden geplaatst, samen met gesneden ijzeren staven die als granaatscherven zouden werken. Volgens de onderzoekers zou het voertuig vóór zonsopgang op de locatie zijn geplaatst. Een andere bom ontplofte op maandagochtend

 

%d bloggers liken dit: