19 apen vergiftigd in Thailand.

13 jan

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

udonthanicityweblog@gmail.com

Men kan niet meer

om ons heen!!!!  3000 Volgers/youtube

twitter en FB.

Een bijdrage van  onze volger Manus Monkey.

Gisteren werden er weer twee dode apen in het district Klaeng in de provincie Rayong ontdekt, en dat brengt het aantal dode apen op 19 stuks.
Workpoint meldde dat de Thaise dierenbescherming in het gebied waar de apen leven vergiftigende watermeloenen waren gevonden.

Een 3 maanden oude makaak lag op apegapen maar kon dankzij de hulp van de lokale bevolking gered worden. Deze enige overlevende wordt nu verzorgd door Wild Animal Hospital 57 in het district Sriracha in Chonburi.
Een woordvoerder van de dierenbescherming, khun Sathit Kleawkla, vertelde dat er gewoonlijk 200-300 aapjes in het gebied wonen.

 

Hoewel deze in weze ongevaarlijke apen meestal menselijk contact vermijden en vooral op zoek gaan naar voedsel in de jungle, heeft het droge weer ervoor gezorgd dat er een gebrek aan voedsel is ontstaan, wat de apen ertoe heeft gedreven dichterbij de landbouwgrond van de lokale gemeenschap te komen in hun jacht naar voedsel.


Khun Sathit vermoedt dat de apen het voorzien hadden op de geteelde gewassen nabij de landerijen, waardoor gefrustreerde boeren de watermeloenen met gif behandeld hebben.

Dus kijk uit met meloenen eten ,want  met pasteciden daar zijn ze in Thailand erg royaal mee vooral op fruit!!

===================================================

Eten en drinken in het beste restaurant van Udonthani.

Brickhouse inn

Het beste  Restaurant in Udonthani.   adres in Udonthani  soi sampan

===============================================

 

 

Een bijdrage van onze hotel expert Nelis  Roomservice Udonthani.

Charoen Hotel

 

Zeer goed hotel

Ik was verrast door dit hotel aangezien het veel beter was  dan ik verwachtte .. Mijn eerste verblijf in Udon en het hotel was perfect .. Geweldige locatie .. 15 min van het vliegveld, 5 min lopen naar het busstation .. Centrale plaats winkelcentrum die enorm is was 10 min lopen ..

Het zwembad van het hotel is geweldig en in de avond hebben ze elke avond live muziek tot 10 o’alarmklok .. Als je naar de dag gaan fancy en nacht complex waar de meeste bars zijn er ongeveer 10 min’s net voorbij het shoppingcenter ging ik er een paar keer en het heeft een goede sfeer en niet te druk .. Over het algemeen was ik erg blij met mijn verblijf zou ik zeggen een echte aanrader.

   link marek@eurotv.asia
          http://www.eurotv.asia

==================================================

 

%d bloggers liken dit: