Thaise rauwe vis veroorzaakt lever Kanker.20.000 doden per jaar.

27 jan

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl  udonthanicityweblog@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!!!

Welkom op Udonthani news.
Deze weblog is met 3.000 volgers de beste Thailand-community in Nederland en België

                            marek@eurotv.asia
                              http://www.eurotv.asia

 

                         

 

Een bijdragen van one zeevisdeskundige    Marinus Scholmans.

20.000 doden per jaar  die sterven  aan leverkanker door het eten van die rauwe vis!!

deze film mag niet vertoond worden in Thailand.Maar als u  hem hier wil zien kan dat wel.

 

Een lokale delicatesse in Noordoost-Thailand, gemaakt van rauwe vis, is gebleken achter een hoge incidentie van leverkanker in het gebied, en artsen proberen mensen over het risico te informeren.
Het Isaan-plateau van Noordoost-Thailand is arm, droog en ver van de zee.

De thuisbasis van ongeveer een derde van de bevolking van het land, de meesten van hen etnische Lao oorsprong, het staat bekend om zijn pittige en inventieve keuken, met behulp van welke ingrediënten

beschikbaar zijn.

================================================================

.Momenteel kunt u via de redactie een tv box kopen.Dan heeft u alle zenders om voetbal en nederlandse tv te ontvangen geen abonnements kosten.U betaald 3500 thb en het word in Udonthani thuis bezorgd u betaald 3500 thb incl software.effe mailen of bellen is genoeg.

================================================================

Waar er rivieren of meren zijn, gebruiken ze de kleinere vissen die ze vangen in een scherp gerecht, genaamd Koi Plaa. De vis wordt fijngesneden en met de hand gemengd met lokale kruiden, limoensap en levende rode mieren en rauw geserveerd.
Het is erg populair, maar ook gevaarlijk.

Al decennia lang is bekend dat bepaalde populaties in het noordoosten een abnormaal hoge leverkanker hebben.
Bij mannen omvat het meer dan de helft van alle gevallen van kanker, vergeleken met een gemiddelde van minder dan 10% wereldwijd.
De hoge prevalentie is al lang gekoppeld aan infectie door levervinnen, een soort parasiet, die wordt aangetroffen in rauwe vis.
Maar het is pas in het laatste decennium dat een serieuze poging is gedaan om mensen hun eetgewoonten te laten veranderen, door Koi-plaa te koken om de staartvinnen te doden voordat ze het eten.

================================================================

Beste restaurant van Udonthani.

Locatie en contactgegevens
Adres: 12/2 Samphanthamit Alley | Mak Khaeng, Udon Thani 41000, Thailand
Locatie: Azië > Thailand > Provincie Udon Thani > Udon Thani
Telefoonnummer: +66 42 219 332

================================================================

 

Dr. Banchob Sripa van het Tropical Disease Research Laboratory aan de Khon Kaen University is de man die grotendeels verantwoordelijk is voor deze inspanning.
“We bestuderen deze link al meer dan 30 jaar in onze laboratoria”, zei hij.
“We hebben ontdekt dat de leverbot een chemische stof kan maken die de immuunrespons van een gastheer stimuleert – ontsteking – en na vele jaren wordt dit chronische ontsteking, die dan kanker wordt.”
Zijn team ontdekte dat in sommige gemeenschappen tot 80% van de mensen door de fluke werd geïnfecteerd, sommige zelfs nog maar vier jaar oud, maar dat de kanker zich zelden ontwikkelde voordat mensen de leeftijd van 50 jaar bereikten. Als dat echter gebeurt, is er weinig hoop voor patiënten.
In het academisch ziekenhuis ontvangen ze ongeveer 2000 patiënten per jaar met een specifieke vorm van leverkanker, cholangiocarcinoom genaamd.
Slechts ongeveer 200 van die kunnen worden behandeld, meestal door een operatie, waarbij de tumor uit de lever wordt verwijderd.
De anderen krijgen palliatieve zorg, waardoor hun ongemak wordt verminderd, meestal door de galwegen af ​​te voeren tot ze dood gaan.
De enige effectieve remedie is preventie.

%d bloggers liken dit: