Hoge bloed druk.Lees wat Dokter Lowy er over schrijft.

8 feb

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl  udonthanicityweblog@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Welkom op  onze weblog Udonthani news.
Deze weblog is met 3.000 volgers niet de grootste maar wel  de beste Thailand-community in Nederland en Belgie

 

Een bijdrage van onze voedingsdeskundige         Lowy  de gezonde eter.

 

Hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd, brengt mensen een groter risico op hartaandoeningen en beroertes. Het aantal patiënten is enorm, vooral in de Verenigde Staten, waar ongeveer 75 miljoen volwassenen zijn gediagnosticeerd met de ziekte.

==========================================================

                              Sponser

 

                   marek@eurotv.asia
                      www.eurotv.asia

==============================================================

 

En ondanks dat het grotendeels beheersbaar is met veranderingen in voeding en levensstijl, heeft bijna de helft daarvan de aandoening niet onder controle. Jij bent anders. Je bent hier om een ​​positieve verandering aan te brengen. We laten u precies weten welke voedingsmiddelen u moet vermijden om hypertensie te overwinnen en te verdedigen tegen een hartaanval en beroerte.

Hoge bloeddruk

Wat kun je er zelf aan doen?

Onze bloeddruk is van allerlei factoren afhankelijk. Een eenduidige aanleiding voor een te hoge bloeddruk is daarom niet altijd vast te stellen. In 95% van de gevallen wordt de oorzaak zelfs niet gevonden. Een te hoge bloeddruk (de huidige norm is dat de bovendruk niet boven de 140 mmHg mag zijn) kan ontstaan bij of als gevolg van ‘aderverkalking’, ontstekingen en/of beschadiging van vaatwanden, nierproblemen, stress, hormonale onevenwichtigheden of overgewicht.

 

Maar het kan ook een combinatie van meerdere oorzaken zijn. Een te hoge bloeddruk zorgt voor een overbelasting van het hart-/vaatsysteem. Wat de oorzaak ook is: bepaalde eet- en leefgewoonten kunnen een positieve invloed op onze bloeddruk hebben.

=====================================================

                                                      Sponser

Het beste restaurant in Udonthani

Locatie en contactgegevens
Adres: 12/2 Samphanthamit Alley | Mak Khaeng, Udon Thani 41000, Thailand
Locatie: Azië > Thailand > Provincie Udon Thani > Udon Thani Telefoonnummer: +66 42 219 332

=======================================================

  leefgewoonten met een negatieve invloed

De volgende eet- en leefgewoonten hebben een negatieve invloed op onze bloeddruk:Stress.Roken.Overgewicht. Echter, jojo-diëten hebben veel meer impact op onze bloeddruk dan een chronisch iets te hoog gewicht. Kijk dus uit met sterke gewichtschommelingen en verlaag eventueel overgewicht geleidelijk. In zo’n 75% van de gevallen is overgewicht een belangrijke oorzaak van een hoge bloeddruk.Te weinig beweging, minder dan een halfuur per dag.Meer dan 3 à 4 koppen koffie per dag.

 

Dit vanwege de cafeïne, maar ook door het grote verlies aan mineralen en sporenelementen die dit met zich meebrengt.Overmatige inname van alcohol, meer dan 2 à 3 glazen per dag. Het eten van geraffineerde koolhydraten. Suiker, maar ook de ‘verborgen’ suikers in bijvoorbeeld koekjes, crackers, en frisdranken. Denk ook aan de geraffineerde voedingsmiddelen in onder andere wit brood, witte rijst en witte pasta. Eet liever de volkoren varianten en zo weinig mogelijk suikers.

 

Volkoren producten bevatten vezels en hebben daardoor veel minder invloed op onze bloedsuikerspiegel. Dit zijn de redenen dat geraffineerde voedingsmiddelen de bloeddruk negatief beïnvloedenGeraffineerde voedingsmiddelen hebben een hoge glycemische lading 

Het zijn voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel snel verhogen, waardoor onze pancreas/alvleesklier snel en veel insuline moet afgeven. Daardoor daalt de bloedsuikerspiegel ook snel. Dergelijke pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel hebben een negatief effect op de bloeddruk ‘Natuurlijke Zoetmiddelen’ en hun Glycemische Invloed in  Aan geraffineerde voedingsmiddelen is het gros van de vitamines, mineralen en sporenelementen onttrokken.

Wie zijn wij en wat doen wij??

Een vrije weblog zonder  al  die zgn redacteuren die  soms half dement  van uit een luie stoel uit plukmekaal land  van achter de pc op alle onzin berichten  op tb reageren.

Wij zijn een site voor iedereen je hoeft niet te registreren of lid te worden krijgt geen domme nieuwsbrieven in je mailbox.Je  mag zelfs  anoniem reageren.Ook mag je  als je niet beter kan soms een taalfoutje  aanleveren want ook onze beheerder   is niet foutloos en heeft zijn eigen stijl ha ha ha .

Ons lichaam heeft deze voedingsstoffen juist hard nodig voor de aanmaak van energie. Bedenk dat je hart 24 uur per dag veel arbeid moet verrichten en dus een grootverbruiker van deze voedingsstoffen is. Bij een tekort ontstaan er gemakkelijk ontregelingen in het hart- en vaat­systeem.

 

%d bloggers liken dit: