Mooiste roze dolfijn voor de kust van Thailand gezien.

12 feb

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl  

udonthanicityweblog@gmail.com

Ze kunnen niet meer

om ons heen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Welkom op onze weblog Udonthani news.
Deze weblog is met 3.000 volgers niet de grootste maar wel de beste Thailand-community in Nederland en Belgie

Een bijdrage van onze diepwater expert Lowy de ex zeeman.

Ik voer als jongetje van 15 jaar  mee op een groot schip we gingen naar Hongkong dat was toen nog geheel communisties.

============================================

                            Sponsor

               marek@eurotv.asia
                 http://www.eurotv.asia

====================================================

Maar daar  zag ik ze al de Roze dolfijnen.Nu komen ze ook voor de kust van Thailand voor een teken dat  het water daar toch zuiver genoeg is.

Dolfijnen spotten kun je op heel veel plekken in de wereld. Maar ROZE dolfijnen in het wild zien, dat is een tikkeltje lastiger. De zogenoemde albino-dolfijnen, zijn namelijk alleen in de buurt van Hong Kong en bij het Thaise Khanom te vinden. En geloof mij, de zoektocht naar roze dolfijnen in Thailand is echt een dikke aanrader!

Khanom ligt in de provincie Nakhon Si Thammarat, in het zuiden van Thailand. Het dorpje zelf is nog steeds een hidden gem, en staat met name bekend om de roze dolfijnen die in de buurt rond zwemmen. De dieren zijn afstammelingen van de Sousa Sousa chinensis chinensis (witte Chinese dolfijn) en worden ook wel ‘albino-dolfijnen’ genoemd. Ze zijn echter roze vanwege de vele haarvaten onder de huid die helpen bij het reguleren van hun lichaamstemperatuur.

================================================

                    Sponsor

Beste restaurant van Udonthani.

Locatie en contactgegevens
Adres: 12/2 Samphanthamit Alley | Mak Khaeng, Udon Thani 41000, Thailand
Locatie: Azië > Thailand > Provincie Udon Thani Udon Thani Telefoonnummer: +66 42 219 332

===============================================

 

Er zijn maar 2.000 van deze roze dolfijnen in de wereld, en ze zijn te vinden tussen de Zuid-Chinese Zee en de Stille Oceaan. Je kunt ze met name spotten bij Hong Kong en dus in Khanom (waar er zo’n zestig zitten)! Nog wel in ieder geval, want door vervuiling, illegale visserij en menselijk toedoen wordt het aantal steeds lager.

Voor de mensen die deze prachtige dolfijn wel gezien hebben, kon hun zondag niet meer stuk. De roze dolfijn komt met enig regelmaat voor in de Golf van Khanom in Nakhon Si Thammarat, dichtbij Koh Samui, maar toch is het iedere keer weer een belevenis.

 

Roze dolfijnen spotten

Ik zag ze al reeds in 1957 toen in als zeeman voer op een groot schip en we naar Hongkong voeren wat toen noggeheel communisties was.Het was een pracht gezicht  omdie roze dolfijnen te zien.
Ik was er in november en ondanks dat het seizoen om roze dolfijnen te spotten in principe van mei tot oktober loopt had ik mazzel. Roze dolfijnen spotten: check! Er zwemmen ongeveer 60 dolfijnen in dit gebied en aangezien dolfijnen zoogdieren zijn, komen ze om de 5 minuten boven om adem te halen. Je ziet trouwens niet alleen roze dolfijnen, ook de old school Flipper zwemt rond in het water.
Leuk weetje: de roze dolfijn is van nature eigenlijk wit en zelfs wetenschappers weten niet precies waarom de dolfijnen roze worden. Ze zijn namelijk gewoon grijs bij de geboorte en kleuren roze wanneer ze volwassen worden. Net als de roze kleur van flamingo’s kan de roze kleur veroorzaakt worden door het dieet van de dolfijnen. Maar ook het grote aantal bloedvaatjes vlak onder de huid kunnen de roze kleur veroorzaken. Naast Khanom komen deze zeldzame roze dolfijnen trouwens alleen in de buurt van Hongkong voor.

===================================================

                       Sponsor

Meetingpoint beste cafe in de Sampan udonthani


Gezellige zaak waarje goed kunt poolbiljarten,
en ook de dames kunnen goed mee doen.

==============================================

Hier kunt u als particulier gratis adverteren.
Wij zijn een site voor iedereen je hoeft niet te registreren of lid te worden krijgt geen domme nieuwsbrieven in je mailbox.Je mag zelfs anoniem reageren.Ook mag je als je niet beter kan soms een taalfoutje aanleveren want ook onze beheerder is niet foutloos en heeft zijn eigen stijl ha ha ha

 

%d bloggers liken dit: