Link

Onze webblog steeds meer bezocht in Thailand.

8 Jan

   Meld u snel aan bij Euro tv.nl Pattaya dan mist u geen enkele  NL tv meer.

udonthanicityweblog@gmail.com

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!

Een bijdrage van Arie Schrijfgraag.Udonthani.

Gewoon effe door de site scrollen.!!!

. Dit is iets wat ons een tijdje geleden ook is opgevallen. Natuurlijk, het is menselijk om vergelijkingen te maken. Maar wanneer het op een gegeven moment alleen nog maar om cijfers gaat? Nee, dan ga je niet de goede kant op.

Cijfers zeggen namelijk lang niet alles.

Wij hebben het voorrecht iedere maand  1500 mensen (dit zijn unieke bezoekers volgers ,) op ons blog te mogen verwelkomen en dat vinden wij heel erg veel.Wij noemen dat Fans van ons.

Ik bedoel, niet iedereen is geïnteresseerd in de groene lifestyle en moet je je even voorstellen hoeveel mensen dit zijn. Laat al deze mensen eens op een plein gaan staan… dat past misschien niet eens! Bizar, als je er zo over nadenkt.Echter, als je het vergelijkt met andere ‘echte grote blogs,’ dan zijn wij nog maar een kleintje. Als je daar teveel over in gaat zitten, dan wordt het niks met je blog.

Waar het om gaat, is de band met je lezers en de kwaliteit van je blog. En of je dan 5000, 50.000 of 500.000 bezoekers hebt – dat maakt dan eigenlijk niks uit. Ook niet als je gaat kijken naar commerciële kansen. Veel is niet per se beter – het gaat erom hoe jij jouw doelgroep aanspreekt en inspireert. Misschien bereik je met een kleinere doelgroep wel veel meer, omdat al deze mensen oprecht geïnteresseerd zijn in jouw blog. Of omdat ze misschien zelfs alleen jouw blog lezen en niet honderdvijftig verschillende bloggers volgen en of op onzinnige  vragen reageren.. Kortom; focus niet teveel op aantallen. Maar, natuurlijk, het is logisch dat je het leuk vindt om je lezersaantallen te zien groeien – dat vinden wij ook. Het idee dat je artikelen worden gelezen door zoveel mensen, dat geeft een enorme kick!

First of all: onze  blog is apart en aantrekkelijk.  Goede teksten en mooi beeldmateriaal – dat is gewoon het allerbelangrijkste. Ons  eigen werk; eigen  teksten en wij  gebruik ons  eigen beeldmateriaal. Onze persoonlijkheid  in ons blog en dus in ieder artikel. Zelfs een vrij praktische tekst, zoals een recept, kun je op die manier personaliseren. Een voorbeeld: vertel nooit geen leugens .Laat dat aan Thailandblog over!!

Mensen houden van persoonlijke verhalen en zullen je ‘handschrift’ gaan herkennen wanneer ze je humor en je schrijfstijl leren kennen.

Waarom is het zo belangrijk om onze  blog persoonlijk en bijzonder te maken? Omdat mensen je dan onthouden. En mensen die je onthouden, komen terug op je blog. En als mensen die je onthouden hebben ook nog eens enthousiast over jouw blog zijn, dan zullen ze hun enthousiasme gaan delen met hun vrienden. Bijvoorbeeld via social media, maar ook als ‘mond tot mond reclame.’

Zorg dat wij vindbaar zijn.. Wij staan op bijna elke  google site  met http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

 

Er is een hele wereld ‘achter het bloggen’ die SEO heet. Dit is een behoorlijk ingewikkelde materie en wij doen er niet heel veel mee, maar het komt er op neer dat je je artikelen zo schrijft dat Google je gemakkelijk kan vinden. Dat betekent onder andere dat je werkt met tags en zoekwoorden en dat je deze woorden regelmatig laat terugkomen in je artikelen. Sommige blogs slaan hier een beetje in door. Dan vind je in een artikel bijvoorbeeld veertig keer het woord ‘afzuigkap.’ Nou, dan weet je het wel. (zeker als er dan ook nog een linkje naar een webshop met afzuigkappen in staat en de titel van het artikel ‘Waar vind ik een goede afzuigkap’ is.)

Dit soort domme opmerkingen  zie je dikwijls terug op bvb Thailandblog,das vragen naar de bekende weg.

Dit soort blogs zijn geen persoonlijke blogs, maar SEO-blogs. Waarom zou iemand dat doen, vraag je je misschien af. Om geld te verdienen! Hoe hoger je in de Google zoeklijsten staat, hoe makkelijker je wordt gevonden. Hoe vaker je blog wordt bezocht en hoe meer hits je op je advertenties krijgt. Kortom: dit soort blogs zijn er alleen om geld te verdienen aan advertenties.

Wij zorgen dat mensen de naam van onze  blog onthouden. Hier hebben we het eerder over gehad; wij zijn van mening dat het een enorm voordeel is als je blog een ‘catchy’ naam heeft. Om een voorbeeld te geven: Wij  houden er van om alles recht voor zijn raap te zeggen en kijken niet op een taalfoutje.

Met die naam  Nederlandersinudonthanicity.nl zit het in ieder geval helemaal goed! Zo zijn er nog veel meer blogs met namen die heel goed gekozen zijn. Het zijn stuk voor stuk namen die origineel zijn, persoonlijk en soms zijn het ook namen die al iets zeggen over de inhoud van het blog.

Wij zijn actief op  verschillende social media kanalen. Twitter erop los, plaats leuke berichten . In het begin moeten de mensen   hier misschien een beetje aan wennen, maar ze zultlen  er al gauw achterkomen dat het echt werkt om je blog een beetje in de picture te krijgen. Natuurlijk moet je je volgers niet stalken en hoef je ze niet te overladen met berichten waar niemand op zit te wachten, maar echt, je social media kanalen zijn goud waard. Vooral ook om een band met je lezers op te bouwen.

Over die band met onze  lezers gesproken: dit is echt het allerbelangrijkste waar wij eerst energie in  steken. En dan moet ik het eigenlijk meteen goed zeggen: de band met onze  lezers is iets waar je altijd energie in zult moeten steken. Dat is, als je het ons vraagt, het allerbelangrijkste. Hoe doen  wij dat dan? Door actief te reageren op reacties die binnenkomen op je artikelen, door je mail trouw te beantwoorden, maar ook door actief te reageren op berichten die we via onze  social media kanalen binnenkrijgen. Je zult merken dat wanneer je blog persoonlijk is, kwalitatief goed is en je duidelijk bezig bent met het opbouwen van een community rondom je blog, mensen dit zullen oppikken. Los daarvan: het is gewoon heel erg leuk om een band met je lezers op te bouwen. Zonder dat, zouden we het bloggen lang niet zo leuk hebben gevonden en waarschijnlijk ook niet hebben volgehouden.

Een andere methode om nieuwe fans  lezers voor je blog te vinden, is door reacties op blogs van andere mensen achter te laten. Doordat mensen regelmatig je profielfoto zien verschijnen, gaan ze je herkennen en is de kans groot dat ze eens op je blognaam gaan klikken. Maar ook hiervoor geldt weer: er is meer voor nodig om ee

Natuurlijk kun je ook op andere manieren actief je blog onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld door recensies op Facebook achter te laten, bij pagina’s van restaurantjes waar je bent geweest. Of door visitekaartjes te laten drukken en deze uit te delen. Of door een creatieve, originele winactie op te zetten waarmee je een heleboel mensen bereikt. (het enige nadeel met winacties is wel dat mensen vaak wel geïnteresseerd zijn in de prijs die ze kunnen winnen, maar niet altijd in jouw blog) Een andere leuke manier om nieuwe lezers te vinden, is door samen te werken met andere bloggers. Bijvoorbeeld door gastartikelen voor elkaar te schrijven. Sowieso kan netwerken met andere bloggers heel gunstig zijn. Los daarvan is het heel gezellig en inspirerend!

Nieuwe lezers vinden is een uitdaging, maar een grotere uitdaging is eigenlijk het behouden van je vaste lezersgroep. Daarvoor moet je niet alleen zorgen dat je blog interessant, vernieuwend en goed blijft, maar je moet er vooral op toezien dat het contact met je lezers goed is. Wanneer je lezers het gevoel krijgen dat je ze vergeet – bijvoorbeeld door nooit op hun reacties of vragen te reageren, of door alleen nog commerciële artikelen te schrijven, is de kans vrij groot dat ze afhaken. Wij zijn van mening dat een blogger altijd goed moet onthouden dat je veel te danken hebt aan je lezers. Onze lezers geven ons iedere dag nieuwe inspiratie, door de vragen die ze stellen of de opmerkingen die ze maken. Zij zorgen ervoor dat je blog een succes wordt, dat jij iedere dag met plezier schrijft, of dat je misschien zelfs je werk van je blog kunt maken.

Vond je dit bericht  leuk laat het ons merken  stuur een reactie en je bent meteen Fan van ons.Geen lidmaatschap nodig.Wij plaatsen uw  rteactie  wat het ook is.En adverteren kost bij ons helemaal nioets .

mvg De redactie

Lowy Cremers  beheerder/eigenaar/moderator/poortwachter/administrateur etc.

http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: